Z390M Mortar'a Güç Gelmiyor

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar;
Aktif sorunsuz kullandığım masaüstü bilgisayarımı son 2 gündür müsait olamadığım için açıp oynamamıştım, bugün açayım istedim açılmadı fişleri vs. kontrol derken onlarda sorun yoktu. Kasanın içini açtığımda ilk nasıl kurulum yaptıysam o şekil duruyordu, güç kaynağı ve M.2 EVO Plus 500 GB SSD yenilenmişti tek 2 ay önce, onlarda sorun olabilir düşüncesiyle kardeşimin masaüstü bilgisayarına taktım güç kaynağını, sorunsuz çalışıyordu, onun güç kaynağını kendi bilgisayarıma taktım, sorun yine devam ediyordu. Kullandığım ekran kartını, her iki güç kaynağını takarak kardeşimin sistemine taktığımda bekleme kırmızı ışığı yandığını, başlata bastığımda tüm sistem çalışılıyordu, ama benim sistemim anakartımda hiçbir kıpraşma bile yok. Bir anda böyle oldu. BIOS pilimi çıkarttım taktım, ekran kartı ışığı bile yanmıyor. Sorun neden kaynaklanabilir? Hiçbir şekilde PC tepki vermiyor. Sorun ne olabilir?

KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu 2 gün içerisinden elektrik gidip geldiyse veya bölgenizde ani bir akım yüklenmesi olduysa ve evinizde topraklama hattı yoksa sisteme statik akım birikmiş olabilir.  Bu içerikten BİLGİSAYARDAKİ STATİK ELEKTRİK NASIL BOŞALTILIR bakıp aynı işlemleri uygulayın. Sorun çözülebilir.

Bunu mutlaka uygulayacağım sorun devam eder ise ne yapmamı önerirsiniz? Anakart veya işlemci yanma olma olasılığı var mı sizce?

KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart yada RAM odaklı sorun olabilir gibi duruyor ama net konuşamam. Önce bunu bir deneyin.

Denedim sorun aynı devam, iki bilgisayar olduğundan diğer PC de ki RAM’i taktım sorun yine devam, anakartta hiç bir şekilde güç gitmiyor, ekran kartımı anakartta taktığım zaman ekran kartının takılı olduğu güç ışığı yanmıyor, evdeki diğer PC taktığımda yanıyor, elektrik almıyor yani anakart :S birde şu fan çoklayıcı takılıydı Alfais 4337 10 Port Fan Çoklayıcı, acaba bu birşey yapmış olabilir mi ve Samsung M2 SSD 970 EVO PLUS 500GB 40-50 derecelerdeydi hep , m2 ssd kaynaklı birşey olabilir mi sizce ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartın tüm güç bağlantılarını sökün ve tekrar takın. Ayrıca fan çoklayıcının sorun yaratacağını düşünmüyorum. Kısa devre bile yapsa en fazla kendisine zarar verir. Çünkü kendisi zaten bir devre kartı ve gücü güç kaynağından alıyor. Anakart ile pek bir alakası yok güç odaklı.

KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartın tüm güç bağlantılarını sökün ve tekrar takın. Ayrıca fan çoklayıcının sorun yaratacağını düşünmüyorum. Kısa devre bile yapsa en fazla kendisine zarar verir. Çünkü kendisi zaten bir devre kartı ve gücü güç kaynağından alıyor. Anakart ile pek bir alakası yok güç odaklı.

Herşeyi denedim iki farklı güç kaynağı ile çalıştırmayı denedim çalışmıyor ne yapmalı işlemcim ve anakartım penta garantili kutularından çıkan kağıtta o belge var nasıl gönderim yapabilirim?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri