Aşk olsun hocam ne demek.Bu arada yanlış anlamayın amacım sizi düzeltmek değil sadece kullanıcının iyi bir ürün almasını sağlamak. Yanlış anlaşılma olmasın.
Aşk olsun hocam ne demek.Bu arada yanlış anlamayın amacım sizi düzeltmek değil sadece kullanıcının iyi bir ürün almasını sağlamak. Yanlış anlaşılma olmasın.
Hocam alınmaz dediniz demedim zaten sadece kendi fikrimi ve tercihimi belirttim. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Ayrıca bilgilendirme için teşekkürler ben pcie 3.0 üzerinden ciddi performans kaybı olduğunu sanıyordum ama o konuda iyileştirmeler yapılmış.Alınmaz demedim zaten sadece ufak bir düzeltme yaptım. Ayrıca evet aradaki fark sürücü ve oyunlardaki optimizasyonlara göre ilk versiyondan çok daha az. SAM ile kapanacak düzeyde.
Sıkıntı yok yanlış anlamışım demek ki.Hocam alınmaz dediniz demedim zaten sadece kendi fikrimi ve tercihimi belirttim. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Ayrıca bilgilendirme için teşekkürler ben pcie 3.0 üzerinden ciddi performans kaybı olduğunu sanıyordum ama o konuda iyileştirmeler yapılmış.
Bu öneriler için çok teşekkürler ama yukarıda belirtmiştim sanırım. Ayrıca artık 550 modeli olmasa da olur. En başta yazdıklarımla şu anda yazdıklarım arasında bayağı bir fark oluştu biliyorum. Bunun için affedersiniz. Ama işlemci tercihimi 5 5600'da kararlaştırdığım ve şu anda kullanmış olduğum 5 5600G'yi bu yeni sistem için kullanacağımdan dolayı PCle 3.0 destekli bir anakart beni gereksiz masraftan kurtarmış olur. TeşekkürlerASUS Prime B550M-A - 1.790 TL / ASUS PRIME B550M-A WiFi - 2.118 TL / MSI MAG B550M Mortar - 2.332 TL / ASUS TUF Gamıng B550M-E WiFi - 2.438 TL
Yukarıdaki önerimi beğenmediyseniz bu ürünleri tercih edebilirsiniz.
Şey 550 serisine kalmadı. Biraz daha bakındım ve şu modelde karar kıldım.İhtiyaç kalmadıysa sorun yok.
Sistem güzel ama toplanan sistem daha üst düzey parçalara sahip.https://www.itopya.com/efe-uygac-ma...xt-oc-dual-4gb16gb-ddr4500gb-nvme-m2-s_h16277 buna bakd erim dostum ozmana
SSD güncel fiyatı 1100 civarında ama indirim kovalayabilirim. Şu anda da 900 TL olarak amazonda indirimde sanırım. Ram aynı şekilde 1100 civarında. Aynı şekilde bunun da indirimini kovalayabilirim. Yani ikisi total 2k ediyor diyebilirim.SSD ve RAM iyi marka ve modeller sorun yok ama bu ikisi kaç paraya mal oldu?
Teşekkürler ama toplama sistemler genellikle sadece bir üst parça geri kalan ise düşük parçalardan oluştuğu için ilgimi çekmiyor. Bu söylediğim düşük tutardaki sistemler içindirhttps://www.itopya.com/efe-uygac-ma...xt-oc-dual-4gb16gb-ddr4500gb-nvme-m2-s_h16277 buna bakd erim dostum ozmana
900 TL olan TR ürünü değil "Türkiye dışından gelen uluslararası ürünler yerel ürünlerden farklı olabilir." takısını okuyun. Genelde insanlar Amazon.com.tr diye ürünlerin hepsini TR sanıyor ama yabancı satıcılarda orada TR üzerine ürün gönderiyorlar. Garanti ve servis durumu farklı olacaktır.SSD güncel fiyatı 1100 civarında ama indirim kovalayabilirim. Şu anda da 900 TL olarak amazonda indirimde sanırım. Ram aynı şekilde 1100 civarında. Aynı şekilde bunun da indirimini kovalayabilirim. Yani ikisi total 2k ediyor diyebilirim.
Hıhı takıyı okumuştum. Almanyadan geliyor. Samsungu seçmemin nedeni çok yüksek okuma/yazma hızlarına ulaşıyor olması. Ayrıca şu anda kullanmış olduğum PRO modelini -her ne kadar PCIe 3.0 işlemci yüzünden 50% oranında kullanıyor olsam da- gayet memnunum. Ama SSD için zaten verebileceğim tutar 1k. Fazlası toplayacağım sisteme çok kaçar diyeyim. Ayrıca son olarak -bu sefer gerçekten son900 TL olan TR ürünü değil "Türkiye dışından gelen uluslararası ürünler yerel ürünlerden farklı olabilir." takısını okuyun. Genelde insanlar Amazon.com.tr diye ürünlerin hepsini TR sanıyor ama yabancı satıcılarda orada TR üzerine ürün gönderiyorlar. Garanti ve servis durumu farklı olacaktır.
Ayrıca maksimum 1.100 TL civarını verin 480/500/512GB bir M.2 disk için. Sırf Samsung diye bu fiyatın üzerine ürün almayın. Piyasada bir sürü çok başarılı marka var. 1TB disk bulabilirsiniz 1.3-1.5K fiyatlara.
RAM normal fiyatta ona lafım yok.
Kasa ve PSU için önerdiğim ürünler haricinde önerim yok ucuz. Zaten onlar uygun fiyatta önerebileceğim en kaliteli ürünlerdi 1K civarlarına.
KASA : Aerocool Prime ARGB v4 - 546 TL
PSU : High Power 600W 80+ Bronze ECO - 625 TL
Bu bütçeye içindeki PSU ürünü cidden önerdiğim ürün kadar iyi bildiğim bir tane kasa yok piyasada. Corsair Spec Delta RGB kasaları var içindeki PSU VS serisi ve önerdiğim HighPower PSU kadar başarılı değiller ki zaten fiyatı 1.350 TL en düşük piyasada.Hıhı takıyı okumuştum. Almanyadan geliyor. Samsungu seçmenin nedeni çok yüksek okuma/yazma hızlarına ulaşıyor olması. Ayrıca ben kendime şu anda PRO modelini -her ne kadar PCIe 3.0 işlemci yüzünden kullanamıyor olsam da- gayet memnunum. Ama SSD için zaten verebileceğim tutar 1k. Fazlası toplayacağım sisteme çok kaçar diyeyim. Ayrıca son olarak -bu sefer gerçekten son- dahili güzel PSU'su olan 1K tutarında bildiğiniz güzel bir kasa var mı?