%100 HDD Kullanım Sorunu

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarı ilk açtığımda veya belirli süreler içerisinde HDD'yi %100 kullanıyor ve bu durum bilgisayarda kasmalar, takılmalar yapıyor. 

HDD tune falan denedim bir sorun yok HDD'de fakat bu durum neden yaşanır, çözümü nedir?

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
En başta oluyor ve sonradan dusuyor demi anladığım kadarıyla

Düşüyor artıyor kafasına göre takılıyor diyebilirim. Şuan bile kasmalar var ve HDD kullanımı %99.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
hocam görev yöneticisinden başlangıça tıklayın ordan pc açılır açılmaz başlayan gereksiz uygulamaları durdur diyin ve görev yöneticisinden çalışan gereksiz uygulamalara bakıp onalrı kaldırabilirsiniz

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
hocam görev yöneticisinden başlangıça tıklayın ordan pc açılır açılmaz başlayan gereksiz uygulamaları durdur diyin  ve görev yöneticisinden çalışan gereksiz uygulamalara bakıp onalrı kaldırabilirsiniz

Başlangıç ayarlarını zaten yaptım fakat işlemlerde çok fazla uygulama var hangisi gereksiz veya değil bilemiyorum.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer Windows 8 veya 10 kullanıyor isen Bu videoyu izle sorun çözülebilir.

Win10. Bakayım.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Format düşünüyorum fakat içerisinde çok fazla oyun ve fotoğraflarım falan olduğu için yedekleyecek bir aracım yok. Onun için format atamıyorum.

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Artık HDD ler Win10 için önerilmiyor %99 kullanımdan dolayı bu sebeple yeni ve güncel sistemlerde olmazsa olmaz SSD diyoruz. En azından sistem için.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
onur.firatt' Alıntı:
Artık HDD ler Win10 için önerilmiyor %99 kullanımdan dolayı bu sebeple yeni ve güncel sistemlerde olmazsa olmaz SSD diyoruz. En azından sistem için.

Win 10 on kronik sorunu haline geldi ssd lazım yeni sistemlere  :)

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Win 8.1 var ve disk sorunum yok rahat 50 tane sekme açık chrome da Steam, Discord bunlar açık. Win 10 da çok sıkıntı oluyor disk sorunu. Sistemim baya eski olmasına rağmen.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Win7 ye mi dönüş yapsam ne yapsam ki ya. Çok can sıkıcı bir durum. Stabil kullanamıyorum artık. Sistemim standart olmasına rağmen kasmalar yaşıyorum. Win7 ye döneyim mi?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KeshKaan' Alıntı:
Win7 ye mi dönüş yapsam ne yapsam ki ya. Çok can sıkıcı bir durum. Stabil kullanamıyorum artık. Sistemim standart olmasına rağmen kasmalar yaşıyorum.  Win7 ye döneyim mi?
win 8 ede dönebilirsiniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri