1366mhz ile 3000mhz arasında çok fark var mıdır?

Ömer Faruk Meto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İnternette hperX in gördüğüm 8gb, 1366mhz lik ramlarini 300-400 gibi bir fiyata buldum. Fakat 3000mhz lik ramlara baktığımızda tek 8gb bile 1000tl ye ulaşabiliyor. Gerçekten mhz nin fazla olması çok önemli midir ve düşük mhz li 8gb olmasına rağmen bu kadar arasında fark olmasında bir neden var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM için en önemli olay Frekans (Mhz) ve Gecikme (CL) değeridir. Fiyatı doğrudan etkiler ve performansı da aynı şekilde etkiler ki bu fiyat farkının sebebi DDR3 olmasından kaynaklı RAM 2.el piyasası aksine eskidikçe fiyatları pahalılaşıyor. Sebebi şirketler eski sistemler kullandıkları için ve güncellemeyi sistemin tamamına değil parça bazlı yaptıkları için halen daha DDR2 kullanan firmalar görüyorum etrafımda bu nedenle fiyatlar düşmek yerine aynı seviyede veya daha pahalı satılıyorlar. Ek olarak tek başına kapasite büyük öneme sahip değil, bütçe yoksa minimum 8 GB RAM alınabilir ancak minimum 1600 Mhz DDR3 için 2133 Mhz DDR4 için alınmalı ki bu teknolojik çağda ileriye dönük fazla geride kalmamak adına doğru kara vermiş olursun.

KS

Ömer Faruk Meto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM için en önemli olay Frekans (Mhz) ve Gecikme (CL) değeridir. Fiyatı doğrudan etkiler ve performansı da aynı şekilde etkiler ki bu fiyat farkının sebebi DDR3 olmasından kaynaklı RAM 2.el piyasası aksine eskidikçe fiyatları pahalılaşıyor. Sebebi şirketler eski sistemler kullandıkları için ve güncellemeyi sistemin tamamına değil parça bazlı yaptıkları için halen daha DDR2 kullanan firmalar görüyorum etrafımda bu nedenle fiyatlar düşmek yerine aynı seviyede veya daha pahalı satılıyorlar. Ek olarak tek başına kapasite büyük öneme sahip değil, bütçe yoksa minimum 8 GB RAM alınabilir ancak minimum 1600 Mhz DDR3 için 2133 Mhz DDR4 için alınmalı ki bu teknolojik çağda ileriye dönük fazla geride kalmamak adına doğru kara vermiş olursun.
Teşekkürler abi herkese yardım edip anında sorulara cevap veriyorsun :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eyvallah kardeşim, forumdaki diğer kişilerde baya bilgili ve yardım ediyor elimizden gelenin en iyisini size sunmak için buradayız başka sorun var mıydı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri