15-16 bin TL Rtx2080s 2k Sistem Toplama

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
VX2758-2KP-MHD bu üründe G-Sync özelliğini kullanmak için Displayport yada HDMI 2.0 kablosu ile bağlantı sağlayabilirsiniz. 144 Hz yırtılma olmadan kullanabilirsiniz sitesinde zaten yazılmış bilgiler.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdiye kadar
- High Power 750 w element 80+ Bronze
-G-Skill 3600 CL16 Ram 8x2
-Dp kablo
-Asus Tuf x570 Plus anakart. (Prime x570 p alacaktım fakat indirimde aralarında sadece Tl fark olduğu için Asusu tercih ettim :) )
-Wievsonic VX2758-2KP-MHD 27' 144 Hz 1 ms
-Samsung 970 Evo 500 GB (xpg ile aralarında 40 Tl fark vardı dün gece. Samsung tercih ettim)
*Geriye işlemci, ekran kartı ve kasa kaldı.
İşlemciyi 3600x seçeceğim. Oyunlarda her yerde gayet yeterli olacağı söyleniyor.
Ekran kartını tekramarketten indirimi bekliyorum. Gerçi şu an hb da 6300 e rtx 2080 super gaming trio satılıyor. Beklemeyip tekramarketten 300 tl fazla olarak hb den bu kartı alabilirim gibi.
Kasa olarak Xpg İnvader ya da Phanteks 400A RGB var. Aklımdaki 400A RGB olan model :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
fps_koko' Alıntı:
Şimdiye kadar
- High Power 750 w element 80+ Bronze
-G-Skill 3600 CL16 Ram 8x2
-Dp kablo
-Asus Tuf x570 Plus anakart. (Prime x570 p alacaktım fakat indirimde aralarında sadece Tl fark olduğu için Asusu tercih ettim :) )
-Wievsonic VX2758-2KP-MHD 27' 144 Hz 1 ms
-Samsung 970 Evo 500 GB (xpg ile aralarında 40 Tl fark vardı dün gece. Samsung tercih ettim)
*Geriye işlemci, ekran kartı ve kasa kaldı.
İşlemciyi 3600x seçeceğim. Oyunlarda her yerde gayet yeterli olacağı söyleniyor.
Ekran kartını tekramarketten indirimi bekliyorum. Gerçi şu an hb da 6300 e rtx 2080 super gaming trio satılıyor. Beklemeyip tekramarketten 300 tl fazla olarak hb den bu kartı alabilirim gibi.
Kasa olarak Xpg İnvader ya da Phanteks 400A RGB var. Aklımdaki  400A RGB olan model :)

Phanteks 400A RGB kasası çok pahalı ve birçok eksiği var önermem. XPG Invader yada CoolerMaster MasterBox TD500 ARGB Tempered Glass Siyah - 794,68 TL bu kasayı alın. Bu Cooler Master XPG Invader ile benzer kalitede ama fan olarak ekstra daha iyi ve önü mesh tekrar stoklarda ki çabuk tükeniyor kaçırmayın derim. Ekran kartı olarak MSI GeForce RTX 2080 Super Gaming Trio - 6.318,26 TL bu kartın fiyatı çok iyi benim önerdiğim Palit GameRock model ile benzer seviyede bir kart aslında Palit bir tık daha iyi ama fiyatları benzer bu kart alınabilir.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı palit şu an HB de 5950 Tl. Palit markasını daha önce duymadım. Ama sizin ilk yorumlarınızı okudum. Evet çok az farkla daha iyi. 2 fanlı ve palit olması yeni teknoloji ile ısınma sorunu yaşacağımı sanmıyorum. Bir kaç gün bekleyip tekramarket indirim yaparsa 6000 e msı almak daha iyi olacak gibi geliyor ama gerçekten hiçbir fikrim yok. Ya da Paliti 5950 e alacağım. Bilmiyorum açıkcası :p

Kasa olarak CoolerMaster olanı alacağım o zaman. Gerçi Phanteks 400A aynı fiyattalar ama sizin önerinizi alacağım.

Tekramarket hakkında ne düşünüyorsunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tekramarket bilinen bir satış mecrası bir sorun yaşayacağınızı sanmam.

Palit kartı soğutmasına gelirsek 2 fan ile gerçekten 3 fanlı kartların katili diyebilirim çok iyi bir termas tasarıma sahip kart ki palit firması zaten uzun yıllar sadece kart soğutma geçmişi olan bir firma. Ayrıca dünyadaki en eski 2. bileşen firmasıdır. MSI firması en eskisidir 1986 yılı kuruluşlu sonra Palit 1988 yılı kuruluşlu bileşen firmasıdır. Yani marka bazında kafanızda en ufak soru işareti olmasın. Hangisi içinize sinerse onu alın pişman etmez 2 kartta.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında kulaklık bölümü altında konu açacaktım fakat acil bir durum var ? kulaklık konusunda epeydir araştırıyorum. 1300 2000 TL aralığında almayı düşünüyorum.Şu an amazonda tr de hyper x orbid 2000 TL . Yani amazonda satış fiyatından daha ucuz . Yetişemiyeceğim gibi .
Hyper x Orbid 100 mm mıknatıslı sürücü 10-50 khz frekans 3D ses 120 DB üzeri gibi sağlam özellikleri var. Ve fiyatı 2000 TL .

Diğer aklımda olan hyper x Flight s modeli. 10-20 khz 32 ohm 100 db ve kablosuz.

Diğeri ise hyper x Alpha s modeli. 13 -27, Hz 65 ohm 100 DB. Kablolu . Birisi bana Flight s ile ses kasamazsın demişti Alpha s göre. Değerlere baktığımızda Alpha s daha mantıklı ama kablolu. Gerçekten değer ise asıl istediğim olan kablosuzdan kabloluya geçebilirim.

Logitech pro x 20-20 khz 35 ohm blue mikrofon özellikli. Şimdi ben direk Hz değerleri 20-20 olana bakmıyorum bile almak için . Sizce pro x Alpha s den daha mı iyi ses kasar?

Anakartımda DTS özelliği var ve pro x de DTS özellikli .

Diğer alternatif ise yurtdışından birine yanında gelirken getireceğim audio technica ATH-ADG1x açık tipli olanı ya da beyerdynamic 990 pro ya da beyerdynamic mmx 300 gibi modeller de var.

Açık yapısı FPS oyunlarında daha iyi deniliyor. Zaten evdeyim benden başka ses yok . Fikirleriniz nedir özellikle tek stokta kalan Orbid için ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şöyle anlatayım.

Birincisi sürücü çapının büyüklüğü sesin kalitesini belirlemez en temel işlevi daha az boğularak daha yüksek ses vermektir. Yani 100mm sürücü var diye en iyi ses 2000 TL 'lik seçtiğiniz kulaklıkta değil bunu anlatmaya çalışıyorum. Son olan şey ise sürücü çapı ama en büyük en iyisi demek değil 40mm sürücü ile nice büyük sürücülerdendaha kaliteli ses yapısı olan kulaklıklar var piyasada. Ses kalitesini 3 şey belirler. Birincisi kullanılan sürücünün kalitesi ki burada sürücü katmanlarının özelleştirmesinden bahsediyorum. 2. olan şey sürücüyü kontrol eden ekstra yonga olarak ne kullanılıyor bu önemli ki çoğu kulaklıkta ekstra yonga yok. Son olan şey ise izolasyon ki sizi saracak sesi iletimde kayıp yaşatmayacak bir pad tasarımı sesi doğrudan etkileyen bir unsurdur.

Şöyle değerlendirelim, HyperX Cloud Orbit ürünü en pahalı ürün buradaki buna en temel sebep sürücüdeki katman teknolojisine ek olarak 7.1 için kullandıkları gelişmiş bir yonga olması. Waves Nx adında bir 3D çevreleme teknolojisi kullanıyor kulaklık daha derin 7.1 sahne yaratmak için büyük sürücüleri bu teknoloji ile destekliyorlar. Şöyle ki buradaki bu 3 kulaklıktan çok daha gelişmiş bir teknoloji 7.1 konusunda en iyisi bu ürün orası net. Ancak fiyatıda en pahalı ürün.

Diğer 2 üründen 7.1 konusunda en iyi ürün Logitech Pro X ürünü onun sebebi ise DTS teknolojisi ile 7.1 desteğini güçlendiren bir ürün. Diğer HyperX ürününde bu tarz özel bir teknoloji yok. Yani paraya kıyarsanız HyperX Cloud Orbit alın yoksa en iyi 7.1 deneyimi size Logitech Pro X ürünü verecektir.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrar merhaba ? kulaklık konusunda birşeyler olacak ama ne olacak bilmiyorum.
Klavye konusunda hiç bir bilgim yok . Sizden ricam 300 600 TL bandında sessiz mekanik güzel bir klavye tavsiye eder misiniz? Oyun sırasında karşı tarafın mekanik sesi gelen klavye tuşları oluyor. Bu kadar sesli mekanik klavye istemiyorum. Onun dışında pek bilgim yok. Güzel hassas bileklik konforu olan bir klavye söyler misiniz bana ?

Bu arada 3600x ve coolermaster td500 RGB kasasını sipariş verdim. Yarın elimde olacak.
Monitör geldi. Hiç bir sıkıntısı yok. Gayet güzel bir monitör .

Termal macun almalı mıyım yoksa işlemci içinde geliyor mu ?

Başkada alacağım bir parça kalmıyor. Geriye toplamak kalıyor sadece .

Hardhdhisk konusunda 2 tb 7200 rpm arıyorum ama fiyatlar 1000 tl üzerinde. 
Şöyle bir hdd buldum. wd 2 tb 7200 rpm fiyatı 415 TL. Sizce anakartıma uygun mu ?
Birde güvenlik kamerası olan hdd ler var. Şurada wd 2 Tb Güvenlik Kamerası  395 TL. Bunarıda kullanabilir miyim?

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Seagate çabuk bozulan bir ürün diyorlar ama kullanan arkadaşımda 4 5 tane bozmuş . Bir kaç yorum da bu şekilde . Ama alınır bence de bir şey olacağını sanmıyorum.
Düzeltme: siparişi geçtim . Geriye klavye kaldı.
O zaman yarın size buradan hatırlatma yaparım klavye için . Görüşmek üzere ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bende yıllar önce Seagate marka bir disk alıp kullandım 3 ayda filan bozuldu ama eski ürün ailesiydi. Yeni Seagate ürünleri çok çok daha kaliteli ürünler ki size 256 Mb Cache olan hızlı bir disk önerdim. Pişman etmez büyük ihtimalle.

Klavye için yarın umarım iyi bir ürün indirime girer size önerimi yaparım. Aslında ben size XPG SUMMONER Cherry MX Blue Switch RGB - 599,00 TL bu ürünü önerecektim F/P kralı şuan bu mekanik ürünlerde ama bu klavye Mavi Anahtar yani en seslisi. :D Sizin ses konusunda yazdıklarınızdan ihtiyacınız ya Kırmızı anahtar veya benzer Kahverengi yada muadili yada Optik anahtar ki arada itopya veya benzeri siteler ASUS TUF K7 ürününü 500-600 TL civarına indiriyorlar umarım yarında iner size direkt öneririm. Bu klavyenin tuş yapısının emsali 1 üründe var oda SteelSeries Apex PRO ki bu klavye 1500 TL civarı. :D

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
wtf XPG SUMMONER Cherry MX Blue Switch RGB ürün çok hoşuma gitti. Sesi ben duymuyorum ama oyunlarda takım halindeyken bas konuşa al gibi muhabbete girmek istemiyorum anladınız beni demi :) ben duyayım sesi kulaklık var zaten önemli değil. Kullandığım kulaklık eğer dış sinyal etkilemede klavye sesini karşı adama hissettirmiyorsa sıkıntı yok pek :) Umarım derdimi anlatabilmişimdir :p Takip edicem indirim günlerini ama bu forumları okuyup fiyat ayarlayan siteler var gibi geliyor bana asndkjasdasdkasd :D Bu arada sizi sosyal medya da nasıl takip edebilirim? instagram vs. gibi yerlerden soru cevap manyağı yapın bizi.
Hee bu arada kulaklık konusunu askıya aldım dedim size . Peşini bırakmayacağım :)) Çok ince detaylarla inceliyorum. Tek derdim son kullanıcı olarak 1,5 2 bin tl ye aldığıım kulaklığı 600 tl ye aldığım kulaklıkla bir farkı var mı yok mu ? Kafaya taktım kusura bakmayın :) Sizi bu konuda pek hayli meşgul edeceğim gibi :p Kendinize çok iyi bakın :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
fps_koko' Alıntı:
wtf XPG SUMMONER Cherry MX Blue Switch RGB ürün çok hoşuma gitti. Sesi ben duymuyorum ama oyunlarda takım halindeyken bas konuşa al gibi muhabbete girmek istemiyorum anladınız beni demi :)  ben duyayım sesi kulaklık var zaten önemli değil. Kullandığım kulaklık eğer dış sinyal etkilemede klavye sesini karşı adama hissettirmiyorsa sıkıntı yok pek :) Umarım derdimi anlatabilmişimdir :p Takip edicem indirim günlerini ama bu forumları okuyup fiyat ayarlayan siteler var gibi geliyor bana asndkjasdasdkasd :D Bu arada sizi sosyal medya da nasıl takip edebilirim? instagram vs. gibi yerlerden soru cevap manyağı yapın bizi.
Hee bu arada kulaklık konusunu askıya aldım dedim size . Peşini bırakmayacağım :)) Çok ince detaylarla inceliyorum. Tek derdim son kullanıcı olarak 1,5 2 bin tl ye aldığıım kulaklığı 600 tl ye aldığım kulaklıkla bir farkı var mı yok mu ? Kafaya taktım kusura bakmayın :) Sizi bu konuda pek hayli meşgul edeceğim gibi :p Kendinize çok iyi bakın :)
Sizin bulduğunuz HyperX Orbit 2000 TL 'lik ürün iyi onda esktra bir özellik var 7.1 için onun farkını 1000 TL aşağısındaki ürünlerden ayırt edersiniz. Aslında ben size Asus ROG Theta 7.1 - 2.709,00 TL bu ürünü önerirdim ama buda dolar sağolsun bayağı pahalı. Yeni bir ürün bu kulaklık ama aşırı kaliteli özellikleri var. Her kulaklıkta 4 adet yani topladma 8 adet ESS 9601 sınıfı yongalara sahip sürücü var ki ESS sınıfı bu işte çok çok iyi bir yongadır yani işin özü bu ürün eşsiz bir ürün. 7.1 ve genel tüm durumlarda size ciddi fark yaşatır ama işte fiyatı da. :D  Bunun dışında aynı şekilde Asus Rog Delta 7.1 Hi-Res Oyuncu Kulaklığı + Hediye Kulaklık Standı - 1.414,90 TL yine ESS sınıfı 9218 8 adet yonga var ama sürücü sayısı 2 adet yani her sürücüyü 4 yonga kontrol ediyor. Bu kulaklık bir küçük kardeşi ama yine çok üst düzey bir ses yapısı olan bir kulaklık. ASUS 'un SES konusunda kullandığı yongalar ve genel özelleştirmeler çok profesyoneldir şiddetle önerebilirim daha pahalı iyi bir ürün arıyorsanız. Bunlar dışında başka pahalı ürün önermem birde size başta önerdiğim 1000 TL bandının en iyilerinden birisi hatta bence en iyisi Logitech G Pro X ürünü var ki bu üründe DTS 2.0 teknolojisiyle öne çıkıyor. Yani sıralarsak en iyiden en zayıfa doğru şöyle yaparız.

1. ASUS ROG Theta 7.1
  2. HyperX Obrit
  3. ASUS ROG Delta 7.1
  4. Logitech G Pro X

Klavye olarak Mavi anahatın sesi https://www.youtube.com/watch?v=L-xfY66-EsA ve diğer anahtarların sesine buradan bakabilirsiniz. Tabi bu ses boşta yani klavyede daha tok ve alt bir ses olur.

Sadece facebook kullanıyorum https://www.facebook.com/ugur.baki.g buradan ulaşabilirsiniz.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi bir dakika :) Asus Theta 7,1 diyerek beni damardan vurdunuz. Bunun yerine 3 günlük bir evde mini buzdolabı ve gerekli aksesuarlarla hayatı resetleyip tekrardan sıfırdan başlarım anlatabildim demi :) Aslında tek yerden birden fazla sürücü desteği ile pek olumlu sonuçlar alanlar yok . Korkum bu. Tabi dediğiniz ESS sınıfı (kayıpsız ses) nedir hiç bilmiyorum. Theta yı yurtdışından getirtebilirsem önceliğim bu olacak.Bakalım. Yoksa en iyi şartlar altında pro x ya da alpha s düşünüyorum ama bakalım :)
---------
Bu arada klavyeyle ilgili paylaşım gerçekten benim kulaklık takımtımla eşdeğer bir manyağın videosu çok iyiydi :)))))) Bu derecedeyim yani. Yarını ve hafta sonunu hem ekran kartı için hem klavye için bekliyorum. Bir tane bulduğumuzda sivrisinek gibi vuralım olur mu :)
---------
Bende de facebook yok. Neyse olur olmaz farklı bir yerlerde takipte olacağım sizi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ESS sınıfı yongalar en üst seviyedir. Birde genelde çok sürücülü kulaklıkların yaptığı en büyük hata sürücüleri üst üste koyarlar buda biraz boğukluk seste kayıplar yaşatır ama ASUS sürücüleri yan yana dizmiş yani ASUS Theta 7.1 ürününde bu dediğiniz sorun yok. Diğer ASUS ROG Delta 7.1 üründe de ESS sınıfı yongalar var oda tek sürücü ile çok kaliteli ses veriyor oda düşünülebilir. Ayrıca ben Logitech G Pro X ile HyperX Alpha S modeli kıyas bile kabul etmem Logitech ürün çok daha başarılı bilginiz olsun.

Ben yarın indirimlerde bir akraban dahil pek çok kişiye duruma bağlı ürün önerisinde bulunacağım başıma dert aldım :D neyse yarın ola hayrola.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus rtx 2080 s evo 5500 Tl civarında incehesapta. Sizce 6200 e palit mi yoksa bu asus mu ? Haberlerinizi bekliyorum.
Klavye çok indirime girmedi.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Siteye giremiyorum alacaklar büyük ihtimal :) 5500 den de aşağıda olması gerekti fiyatı :)

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SteelSeries Apex 7 RGB TR 900 küsüre ekran kartı 5500 e yakındı. Sonra siteye elveda dedik. Alınıyor mu şu an yani:p

asus 5400 tl alıyorum ne dersiniz :D

Asus Dual-RTX2080S-8G-EVO-V2 GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı bu ürün OC li değil sanırım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri