15 defa işlemci bozulması sorunu!

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Zaten yapacak bir şeyiniz yok ya anakart ya PSU değişmeden sorun hangisinde anlayamazsınız. İkisinden birisi mecburi değişecek. PSU ile başlayın diyorum.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
O akımın bölünmemesi lazım ama single ray girişi bölüyorsunuz uçta. Bu sağlıklı bir yöntem değil. Siz soruyorsunuz ben cevap veriyorum gördüğüm şey zaten PSU odaklıydı şimdi biraz daha kuvvetlendi teorim ama hala 100% PSU diyemiyorum sorun. Karar sizin aşağıdaki ürünü alabilirsiniz.

FSP Hydro G Pro HG2-750 750W 80+ Gold - 1.799 TL - Bu ürün 100V ile 240V arası akımda çalışabiliyor. Buda elektronik sorun varsa düzelecektir demek.
bakın ben anakartta daha önce bi sorun yaşadım ve bunu servise söylüyorum sorunda kasada reset tuşuna basınca anakart ve işlemçi arasında bi yerden ufak bi patlama oldu ve duman çıktı bu durum olduktan sonra işlemçi bozulma durumlarını yaşamaya başladım servis ısrarla anakartın sağlam olduğunu söylüyor

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
bide söyle bişey sorabilirmiyim bunları kendim test etme şansım varmı bi sorun olup olmadığını görmek için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Elektronik bir sıkıntıyı testler üzerinden anlamanız zor. Yani 100% teyit edemezsiniz. OCCT yazılımıyla sistemi yüke sokup HWInfo yazılımıyla voltajları kontrol edebilirsiniz bu fikir verebilir. İşlemci ve GPU yani ekran kartı 12V güç ile çalışır bunu verebiliyor mu kontrol edin.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Elektronik bir sıkıntıyı testler üzerinden anlamanız zor. Yani 100% teyit edemezsiniz. OCCT yazılımıyla sistemi yüke sokup HWInfo yazılımıyla voltajları kontrol edebilirsiniz bu fikir verebilir. İşlemci ve GPU yani ekran kartı 12V güç ile çalışır bunu verebiliyor mu kontrol edin.
bi kontrol edermisiniz

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    201.3 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran Görüntüsü (20).png
    Ekran Görüntüsü (20).png
    197.5 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran Görüntüsü (21).png
    Ekran Görüntüsü (21).png
    192.5 KB · Görüntüleme: 12

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartı 11.3V civarında çalışıyor, anakart 11.9V ve CPU biriminizde 11.9V pek stabil değil değerler. Ekran kartındaki değer PSU odaklı sıkıntı var demek oluyor. Diğer değerleri de PSU odaklı yorumlayabiliriz.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Evet durumu bildirebilirsiniz sizi yönlendireceklerdir. Umarım anakart sorun değildir iyi bir anakart minimum 2500 TL fiyatlardan başlıyor.

Celil

Forum Geliştiricisi
Forum Geliştiricisi
Tepki
55
Evdeki elektrik akımı da problem yaratıyor olabilir. Bir kere anakart yaktım evdeki akım düzensiz olduğundan dolayı. Çevremde çok fazla iş yeri var akım aşırı dengesiz yetersiz kalıyor. Evde kullandığım tüm teknolojik ürünlerde akım düzenleyici priz kullanıyorum gümlemeyelim diye. Tabii PSU'nun sağlam bir marka olması da önemli. @ugur.gozaydin hocamızın dediklerine katılıyorum.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
merhaba uğur hocam diğer sistemim dark n10 kasa ile gelen 700w 80plus sertifikalı psu üzerine kurulu 7 yıllık falan psu bunun değerleri nasıl occt testintinde hem işlemci hem ekran kartı full yükte çalıştı ekran kartı çok fazla wattman hatası verdiği için downgrade yaptık biraz değerlere bakarsanız sevinirim çift monitor olduğu için ss leri farketmeden bu şekilde almışım

Ekli dosyalar

• Ekran_Goruntusu_4.png
    Ekran_Goruntusu_4.png
    4.2 MB · Görüntüleme: 10
  • Ekran_Goruntusu_5.png
    Ekran_Goruntusu_5.png
    4.2 MB · Görüntüleme: 11
  • Ekran_Goruntusu_6.png
    Ekran_Goruntusu_6.png
    4.1 MB · Görüntüleme: 10
  • Ekran_Goruntusu_7.png
    Ekran_Goruntusu_7.png