Zaten yapacak bir şeyiniz yok ya anakart ya PSU değişmeden sorun hangisinde anlayamazsınız. İkisinden birisi mecburi değişecek. PSU ile başlayın diyorum.
bakın ben anakartta daha önce bi sorun yaşadım ve bunu servise söylüyorum sorunda kasada reset tuşuna basınca anakart ve işlemçi arasında bi yerden ufak bi patlama oldu ve duman çıktı bu durum olduktan sonra işlemçi bozulma durumlarını yaşamaya başladım servis ısrarla anakartın sağlam olduğunu söylüyorO akımın bölünmemesi lazım ama single ray girişi bölüyorsunuz uçta. Bu sağlıklı bir yöntem değil. Siz soruyorsunuz ben cevap veriyorum gördüğüm şey zaten PSU odaklıydı şimdi biraz daha kuvvetlendi teorim ama hala 100% PSU diyemiyorum sorun. Karar sizin aşağıdaki ürünü alabilirsiniz.
FSP Hydro G Pro HG2-750 750W 80+ Gold - 1.799 TL - Bu ürün 100V ile 240V arası akımda çalışabiliyor. Buda elektronik sorun varsa düzelecektir demek.
bi kontrol edermisinizElektronik bir sıkıntıyı testler üzerinden anlamanız zor. Yani 100% teyit edemezsiniz. OCCT yazılımıyla sistemi yüke sokup HWInfo yazılımıyla voltajları kontrol edebilirsiniz bu fikir verebilir. İşlemci ve GPU yani ekran kartı 12V güç ile çalışır bunu verebiliyor mu kontrol edin.
https://www.vatanbilgisayar.com/coo...argb-fanli-650w-80plus-bronze-beyaz-kasa.html kardeşim bu kasayı istiyordu psu nasıl iş yaparmıEkran kartı 11.3V civarında çalışıyor, anakart 11.9V ve CPU biriminizde 11.9V pek stabil değil değerler. Ekran kartındaki değer PSU odaklı sıkıntı var demek oluyor. Diğer değerleri de PSU odaklı yorumlayabiliriz.
tmm dır teşekkür ederim bide msı şuanki msı anakartıma bakan servisten memnun değilim doğrudan msı tr ile bağlantı kurup bu konu hakkında yardım alabilirmiyim?Buda olur başarılı ürün.
merhaba bana 3bin tl bandında b550 veya x570 anakart önerebilirmisin acabaEvet durumu bildirebilirsiniz sizi yönlendireceklerdir. Umarım anakart sorun değildir iyi bir anakart minimum 2500 TL fiyatlardan başlıyor.
merhaba son attığım değerlere bakabilirmisiniz?1 : ASUS PROART B550-CREATOR - 3.210 TL
2 : ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II - 3.551 TL
3 : MSI MAG X570S Tomahawk Max WiFi - 3.296 TL
4 : ASUS Prime X570-Pro - 3.525 TL
Favori sıralamam 1 > 2 > 4 > 3 şeklinde olurdu.