5600X İşlemci için B550 Anakart Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
ugur.gozaydin' Alıntı:Gaming EDGE daha düşük bir model. Tüm anakartlara bakmadan ürün önerisi yapmam. X570 Tomahawk 1500 TL değil ve B550 Tomahawk ile aynı VRM yongası üzerine sadece 2 FAZ fazlasına sahip. Aşağıdaki önerdiklerimden birisini seçin.
X570 anakartların en büyük avantajı üzerlerindeki tüm disk yuvalarını aynı anda kullanabilmenizdir. Yani M.2 soketlerine ve tüm SATA portlarına disk bağlarsanız hepsini kullanabilirsiniz. B550 anakartta 2 M.2 yuvasını kullanırsanız 2 SATA portu devre dışı kalıyor yada tüm SATA portlarını kullanırsanız 1 M.2 soketi devre dışı kalıyor. En büyük fark budur. Genel kullanım senaryolarında hiçbir kullanıcı tüm yuvaları doldurmaz zaten. Yani bir bir eksi sayılmaz standart kullanıcılar için. B550 yongasına sahip çok ucuz olmadığı sürece tüm anakartlar güncel ve X570 kartlar gibi güçlü VRM yapısına sahiptirler. Güncel ağ ve ses yongalarına sahiptirler ve diğer güncel portlara. Yani işin özeti 1500-2000 TL ye alınan bir B550 yongasına sahip anakart giriş-orta seviye X570 bir anakarttan genel olarak daha dolu doludur.
Önerilerim;
- MSI MAG B550 TOMAHAWK - 1.562 TL - 10+2 FAZ (5x2 İşlemci için diğer 2 FAZ RAM 'ler için) ISL99360 60 Amper VRM güç kanadına sahip. 1 adet 2.5GbE Realtek RTL8125B + 1 adet 1GbE Realtek RTL8111H ağ yongası + Realtek 1220P ses yongası öne çıkan özellikleridir.
- MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi - 1.811 TL - 12+2 FAZ (6x2 İşlemci için diğer 2 FAZ RAM 'ler için) TDA21462 60 Amper VRM güç kanadına sahip. 1 adet 2.5GbE Realtek RTL8125B + 1 adet INTEL AX200 WiFi ağ yongası + Realtek 1200 ses yongası öne çıkan özellikleridir.
- GIGABYTE B550 AORUS PRO AC(WiFi) - 1.866 TL - 12+2 FAZ (6x2 İşlemci için diğer 2 FAZ RAM 'ler için) SIC651C 50 Amper VRM güç kanadına sahip. 1 adet 2.5GbE Realtek RTL8125BG + 1 adet INTEL AC3168 WiFi ağ yongası + Realtek 1220VB ses yongası öne çıkan özellikleridir.
- ASUS ROG STRIX B550-E GAMING WiFi - 2.167 TL - 14+2 FAZ (7+1x2 İşlemci için diğer 2 FAZ RAM 'ler için) MPS MP869902 70 Amper VRM güç kanadına sahip. 1 adet 2.5GbE INTEL I225-V + 1 adet INTEL AX200 WiFi ağ yongası + Realtek S1220A ses yongası öne çıkan özellikleridir.
Bu anakartlardan birisini bütçenize göre alabilirsiniz. Tomahawk dahil hepsi oldukça güçlü anakarlardır. Hatta 2 numara ve üzeri çoğu X570 anakarttan daha güçlüdür. Sıralarsak en güçlüden başlayarak 4 > 2 > 3 > 1 diye listelenir burası.
ugur.gozaydin' Alıntı:Piyasadaki 1500-2000 RL bandında tüm anakartlara baktım. F gaming ve A gaming genel olarak birebir aynı anakartların tema yani rengi farklı hali gibi düşünebilirsiniz. Önerdiğim anakartlardan iyi değiller. Ama Tomhawk yerine ASUS temasından vazgeçmek istemezseniz tercih edilebilirler. Güçlü modeller genel olarak ama ben Tomahawk üzerindenki modellerin yerine tercih etmenizi tavsiye etmem.
BU önerdiğim tüm anakartlarda işlemcisiz BIOS güncellemesi desteği mevcut. Yani işlemci olmadan güncelleme yapabilirsiniz. Güncelleme yapıp yapmayacağınız anakartın fabrikadan çıkış tarihine bağlı bir durum. Hangi BIOS ile geliyor güncel mi değil mi ona bağlı bir durum. Buna takılmanıza gerek yok dediğim gibi işlemcisiz BIOS güncelleme özelliği var hepsinde. Size aldığınız zaman yardımcı olurum güncelleme için.AtakanBayat' Alıntı:ugur.gozaydin' Alıntı:Piyasadaki 1500-2000 RL bandında tüm anakartlara baktım. F gaming ve A gaming genel olarak birebir aynı anakartların tema yani rengi farklı hali gibi düşünebilirsiniz. Önerdiğim anakartlardan iyi değiller. Ama Tomhawk yerine ASUS temasından vazgeçmek istemezseniz tercih edilebilirler. Güçlü modeller genel olarak ama ben Tomahawk üzerindenki modellerin yerine tercih etmenizi tavsiye etmem.
B550 TOMAHAWK VEYA ASUS ROG B550-F model anakartlarda 5600x işlemci ile kullanacağımız zaman BIOS Update yapmamız mı gerekiyor? BIOS Update yapmamız için USB'yi arkada ki anakart girişine mi takmak gerekiyor? yoksa normal kasa önünden girişini sağlayıp f2den update gerçekleştiriyoruz 5600x için yazılımlar mevcut onları rardan usbye yazıp gerçekleştireceğim normal format gibi ve format demişken ben önceden intel kullanıyordum işte 9400-f falan vardı intel uyumlu yazılımlar kurulu format gerekir değil mi AMD işlemciye ve anakarta geçişte?
Normalda başkasının sorusundan yanıt vermem ama bir seferlik cevap veriyorum. Bu yorumuma cevap verecekseniz ya konu açın yada özelden yada sosyal medya hesabımdan sorunuzu sormanızı rica ediyorum.Enlprck' Alıntı:Selam öncelikle değerli yorumunuz için teşekkürler.
Bende asus 2070 super advanced ekran kartı ve ryzen 7 3700x islemci kullaniyorum.
Yorumlarınızdan yola çıkarak aklımda 3 model var.
MSI b500 TOMA, gaming edge , msi carbon
Hangisini almam gerektigine karar veremiyorum verilecek 300 400 fiyat farkına değdiği sürece sorun yok
Ilerde M2 SSD takarım , bunun dışında şuan 2 adet SSD , 4 adet HDD sahibiyim yani sata port önemli ama bana 6 adet yeter en az 2 3 yıl için bile.
PC masaüstü zaten kablo ile bağlantı sağlanıyor , anakartta wifi desteklemesi pek işime yarayacağını söyleyemem fakat para vermişken o da olsa neden olmasın,
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz son olarak çünkü yakında alacağım teşekkürler
Son olarak gaming edge nin tomanin bir üst versiyonu olduğunu söyleyenleri görmüştüm, ne düşünüyorsunuz teşekkürler