16.000 TL bütçeli Laptop Önerisi

ssevvall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
<p>Merhabalar, Mimarlık öğrencisiyim ve şu an casper excalibur masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Özellikleri kısaca 2x16gb Ram, GTX 1660 super ekran kartı, Intel i5 10500 işlemci. Bilgisayarı bırakıp laptopa geçmem gerekiyor ancak araştırdığım kadarıyla (Versus.com'dan) masaüstünde kullanılan parçalar laptopta kullanıldığı zaman aynı güçte olmuyor. Bu konuda bir bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim.<br />
<br />
16.000 Lira bütçem var. En büyük önceliğim mimarlık programlarını kullanırken (Lumion, 3DsMax vb) ve render alırken; belki de oyun oynarken fazla ısınmaması ve yüksek fan sesi çıkarmaması şeklinde. Araştırdığım ürünlerde herkes fazla ısınmalardan ve çıkan seslerden şikayet ediyordu. Bunları yaşamayacağım bir marka ve model önerebilir misiniz? </p>

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
KS

ssevvall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: 16.000 TL bütçeli Laptop Önerisi

Çok teşekkürler cevabınız için, aynı özelliklere benzer Monster ve Excalibur seçenekleri de var. Lenovo olmasının spesifik bir sebebi var mı acaba? (Kullanılan malzeme vb)

32 gb ram'den 16'ya, daha da kötüsü 8'e düşmek bilgisayarımda aşırı yavaşlamaya sebebiyet vermez mi?

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326

Monster tercih edilebilir fakat malzeme kalitesi olarak, donanım, batarya genellikle sorun çıkartabiliyor. 1-2bin fazla verip daha az risk alabilirsiniz. Bu benim kendi tavsiyemdir. İyi forumlar.

KS

ssevvall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: 16.000 TL bütçeli Laptop Önerisi

Art' Alıntı:
Monster tercih edilebilir fakat malzeme kalitesi olarak, donanım, batarya genellikle sorun çıkartabiliyor. 1-2bin fazla verip daha az risk alabilirsiniz. Bu benim kendi tavsiyemdir. İyi forumlar.
Çok teşekkürler, ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. Servisle elimden geldiğince muhattap olmamak en çok istediğim şeylerden biri. Excalibur'umda hiçbir problem olmadı ama laptoplarında problem oluyordur belki bilemiyorum. 

O yüzden çeşitli marka ve modellere açığım her şekilde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Minimum RTX 3050 bir cihaz almanız gerek. Eğer 3D modelleme yazılımlarından Autodest ürünlerini kullanıyorsanız modelleme aşamasınsa INTEL işlemciler daha stabil çalışıyor bilginiz olsun. İtopya sitesindeki AMD sistem çok başarılı fiyatına göre ama dediğimgibi Autodesk firmasının özellikle 3D modelleme yazılımlarını kullanıyorsanız INTEL seçmenizde fayda var işlemcide.

Eğer AMD cihazı alacaksanız bence az daha çıkıp işlemciyi yükseltin ACER Nitro 5 An515-45 Amd Ryzen 7 5800h 16 Gb 512 Gb Ssd Rtx3050 144hz 15.6 Fhd Freedos NH.QBAEY.004 - 16.499 TL bu cihazı önerebilirim.

INTEL cihaz yerineyse Asus Tuf Gaming F15 FX506HEB-HN286 Intel Core i5 11400H 16 GB 512 GB SSD Rtx 3050 Ti 144 HzFreedos 15.6" FHD - 16.399 TL bu cihazı öneririm.

KS

ssevvall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Minimum RTX 3050 bir cihaz almanız gerek. Eğer 3D modelleme yazılımlarından Autodest ürünlerini kullanıyorsanız modelleme aşamasınsa INTEL işlemciler daha stabil çalışıyor bilginiz olsun. İtopya sitesindeki AMD sistem çok başarılı fiyatına göre ama dediğimgibi Autodesk firmasının özellikle 3D modelleme yazılımlarını kullanıyorsanız INTEL seçmenizde fayda var işlemcide.

çok teşekkür ederim açıklamalı cevabınız için. Bu iki üründen birini alacağım büyük ihtimalle. Şu an 3d modellemede autodesk ürünlerini çok kullanmıyorum ama kullanacağım zaman da ryzen seçtiğimde çok büyük farklar olmaz değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Modelleme aşamasında ufak tefek bazı takılmalar olabiliyor Ryzen işlemcilerde bende 3D odaklı işler yapıyorum oradan biliyorum. Aslında belki Windows ve BIOS güncellemeleriyle çözmüşlerdir yada yazılım güncellemesiyle bilemiyorum. Ben en son 7-8 ay önce deneyimledim bu sorun o zaman hala gündemdeydi. İşin özeti hala sorun devam ediyorsa öyle ahım şahım bir sorun değil yani size engel olmuyor çalışırken ama bildireyim dedim.

KS

ssevvall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Son olarak acer nitro 5 modelinin ryzen 5 5600H ürünü aynı özelliklerle 13.999 tl. Versus sitesinde ryzen 7 5800h ve ryzen 5 5600h karşılaştırmasında ryzen 5 daha yüksek puanda. Sizce hangisini seçmek mantıklı? Fiyat farkı aralarındaki baya fazla çünkü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bu karşılaştırma hangi siteyse güvenmeyin. Birinicisi arada çekirkdek sayısı farkı var ve çekirdek performansı farkı. 2 işlemci arasında tek çekirdek performansında ortalama 7% ve çok çekirdek performansında ortalama 15% performans farkı var 5800H lehine tabi.

KS

ssevvall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu karşılaştırma hangi siteyse güvenmeyin. Birinicisi arada çekirkdek sayısı farkı var ve çekirdek performansı farkı. 2 işlemci arasında tek çekirdek performansında ortalama 7% ve çok çekirdek performansında ortalama 15% performans farkı var 5800H lehine tabi.

Çok teşekkür ederim Uğur Bey cevaplarınız için. Sayenizde öğrenmiş oldum bu bilgileri. Büyük ihtimalle de önerdiğiniz bilgisayarlardan birini seçeceğim. Yardımınız için sağolun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Önemli değil, faydam dokunduysa ne alâ. Bir karar verdiğinizde yada ürünü aldığınızda bildirirseniz sevinirim konunuz açık kalacak.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235

ugur.gozaydin' Alıntı:
Hocam böyle siteler genelde rastgele karşılaştırma yapıyor çoğu zaman hatalı sonuçlar veriyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri