Genel olarak baktığımda GTG daha iyi deniyor. Renk geçişi olarak filan hatta Benq sayfasında okuduğumda 1ms MPRT = 6,9 gtg ye eşitmiş. Bilen kişilere soruyorum sizce monitörde hangisi olmalı? hem oyun hem grafik tasarım anlamında
yani monitör alırken ms de GTG olmasına dikkat etmeliyiz.Selamlar,
Aslında ikisi de temelde ölçü birimidir. Fakat GTG ve MPRT aynı şeyler değildir. Ancak parlaklığı etkileyen faktörler oluşur. Tavsiyemiz MPRT değil, GTG monitörlerdir.
GTG Nedir?
Açılımı Grey to Grey (Griden griye)'dir. Monitörlerdeki tepkime süresini arttırmak amacı ile yıllardır kullanılır. 1MS monitör kullanıyorsanız, 1 milisaniye içerisinde monitörün renkler arasında geçişlerini yansıtıp size göstermesi ile temsil edilir.
MPRT Nedir?
MPRT (Moving Picture Response Time) "Hareketli resim tepkime süresi" ise IPS ve VA panellerde kullanılan tepkime süresini ölçme birimi olarak kabul edilir. Monitörü kullanırken ekrana yansıyan resimlerin göründüğü süreyi temsil eder.
Monitör satın alırken yanında 1 MS MPRT yazıyorsa, o aslında gerçekte 1 MS değil, 4-5MS GTG sahiptir. Pazarlarken 5MS yazıp aynı fiyata satamayacakları için, 1 MS MPRT durumu sonradan çıkmıştır.
dostum hangi testler bunlar? ona göre ztn anakart mouse ekran felan derken bize gelen görüntü 25ms fln oluyo?Bu arada kağıt üstündeki hiçbir değer doğru değildir. Bazıları bana söylüyor bunda 1ms gtg yazıyor bunda 4 bu daha iyi diyor ancak orada yazan 1ms gtg yanlış. E gerçeğine nereden bakacağız diyorsanız sağlam incelemelere bakmalısınız.
Zaten 1ms gtg ye sahip olan ips-va-tn monitör yok.
Anlatmak istediğini anlamadım. Bahsettiğin şeyler input lag a giriyor ve tamamen başka bir şey input lag.dostum hangi testler bunlar? ona göre ztn anakart mouse ekran felan derken bize gelen görüntü 25ms fln oluyo?
Tamamda gtg'yi nasıl ölçücez? Hangi kaynak doğru? 1 MS gtg neden yok?Anlatmak istediğini anlamadım. Bahsettiğin şeyler input lag a giriyor ve tamamen başka bir şey input lag.
Gtg yi kendin ölçemezsin. Yd den pahalı aletler gerek bunun için.Tamamda gtg'yi nasıl ölçücez? Hangi kaynak doğru? 1 MS gtg neden yok?
Rtingste monitör konusunda tamamen doğru bilgiler yer alır. Sonra kendin yorumlarsın.Rtingse güvenim açıkça sıfır, mouse ve klavye bölümünde yaptıkları incelemeler yüzünden.
Rtingste monitör konusunda tamamen doğru bilgiler yer alır. Sonra kendin yorumlarsın.
İkiside doğru değil.@LoryViewSonic VX2428 Monitör
ViewSonic VX2428 Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Misal böyle bişey buldum.
0,5ms mprt ve 1ms gtg yazıyor.
Nekadar doğru ?
E o doğru değil bu doğru değil. Nereden alcam ben doğru kaynağı ?İkiside doğru değil.
İncelemelerden.E o doğru değil bu doğru değil. Nereden alcam ben doğru kaynağı ?
incelemelerde yok ki agaİncelemelerden.
Yada direkt bilen kişiye sormalısın.
Türk incelemelerinde tabii yok. Mesela RTİNGS, tomshardware gibi yerlere bakabilirsin. Yada YouTube a review şeklinde yazarsan çıkabilir.incelemelerde yok ki aga
ne rtings ne tomsharware ne de youtube de incelemesi var ne yapmam gerekiyor tek kaynak epeyTürk incelemelerinde tabii yok. Mesela RTİNGS, tomshardware gibi yerlere bakabilirsin. Yada YouTube a review şeklinde yazarsan çıkabilir.
Ha anladım. Her monitörün incelemesini bulamazsın tabii. Hangi modele bakıyorsun?ne
ne rtings ne tomsharware ne de youtube de incelemesi var ne yapmam gerekiyor tek kaynak epey