25.000 TL Sistem Tavsiyesi (Mayıs 2022)

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Mehabalar,

Benim en fazla 25.000 TL bütçem var en fazla verim alabileceğim sistem önerebilir misiniz? (sadece kasa)

Tek kesin olarak istediğim şeyler; SSD 1TB olsun. İşlemci de mümkünse AMD Ryzen serisi olsun ama performans olarak iyiyse Intel'e de okeyim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Xánth

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
151
Dostum şu iki sistemi öneriyorum:

Xánth

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
151
Hocam elinizde 750tl gibi bir miktar para kalıyor kalan paraya da 500gblik SSD alırsın

KS

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
onerdiginiz sistemlerde sivi sogutucu yok bi sorun yaratirmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun yok F/P oranı iyi bir kule tipi hava soğutma fazlasıyla iş görür. Arctic Freezer 34 eSports DUO önerebilirim LGA1700 kiti var Teknobiyotik adresinde 700 TL küsür olması gerek.

KS

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur hocam siz ayrica toplama onerebilirmisiniz sivi sogutucu olursa memnun kalirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
12400F işlemcisi 2999 TL piyasada.
Buna minimum en düşük segmentte 2000 TL anakart ortalama seviyede 3000 TL anakart önereceğim.
RAM minimum 1000 TL.
500GB SSD diskte 1000 TL civarlarına yakın.
1500-2000 TL sıvı soğutma sistemi.
Kasa minimum 700 TL.
PSU bu sisteme yakışır bir ürün 800-1000TL civarı.

Burası toplamda minimum 10K yapıyor zaten. RTX 3070 bir kart piyasada 14 ile 17K arasında modeline göre değişiyor. İlle öneri yap derseniz öneririm.

KS

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
peki ekran kartini biraz daha dusurup diger donanimlari daha kaliteli alsak olabilirmi cunku boyle olunca benim icime hic sinmiyor ama malesef yapicak pek sey yok

KS

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur hocam fiyati cok uygun bossbilisim guvenlimi bilmiyorum ama buna gore oneri yapabilirmisiniz bide

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

ugur hocam fiyati cok uygun bossbilisim guvenlimi bilmiyorum ama buna gore oneri yapabilirmisiniz bide
Firmayı duydum ama güven konusunda güvenmiyorum. Alışveriş yapan birkaç kişi gördüm sorun yaşamadılar ama güvenip güvenmemek size kalmış.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
peki ekran kartini biraz daha dusurup diger donanimlari daha kaliteli alsak olabilirmi cunku boyle olunca benim icime hic sinmiyor ama malesef yapicak pek sey yok
Bileşenlerde kalitesiz bir şey önermedim. Bu söylediğinizi biraz tartın araştırın öyle değerlendirin. Daha üst seviye bir şeyler almak istiyorsanız bütçenizi 5K daha arttırın derim. Ekran kartından kısmak mantıklı bir hamle değil.

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi BossBilişim firmasını önermem riski siz alıyorsunuz bilgisini vereyim.

İkinci olarak ASUS PRIME B660M-K yerine M-A modelini seçin derim.

Genel olarak MLD SSD disk önermem ama karar sizin. Kalitesiz bileşen demişsiniz önerdiklerime ama bu SSD diski seçmişsiniz.

RAM olarak GoodRam IRDM PRO 16GB(2x8) Deep Black 3600mhz CL18 DDR4 Ram (K3600D4V64L18S/16GDC) - 1.127 TL bu ürünü alın. Seçtiğiniz bellek AMD optimize INTEL ile sorun yaşatabilir. Bu markayı bilmiyorsanız Polonyalı kaliteli bir markadır.

Kasa linki çalışmıyor.

KS

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam ilk olarak ben sizin onerdiklerinizin hepsine kotu demek istemedim onerdiginiz anakart diger anakartlara gore biraz geride kaliyor gibime geldi onerdiginiz ram markasini hic gormedim ve onerdiginiz kasa bence boyle bi sisteme yakismaz sizi elestirmek gibi bi niyetim yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam ilk olarak ben sizin onerdiklerinizin hepsine kotu demek istemedim onerdiginiz anakart diger anakartlara gore biraz geride kaliyor gibime geldi onerdiginiz ram markasini hic gormedim ve onerdiginiz kasa bence boyle bi sisteme yakismaz sizi elestirmek gibi bi niyetim yok
Bütçenize göre öneri yapıyorum burada eleştirecekseniz eleştirin buna bir şey diyecek değilim. Yapıcı eleştiriye açığım. Ancak performans bileşenlerinden kısıp sistem kurmak pek doğru bir hamle değil. Bu yüzden bütçeye göre öneri yapıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri