26000₺ sistem önerisi ( 20.03.2022 )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba. Hayatımda ilk defa kasa alacağım ve uzun süredir araştırıyorum ancak her şey çok karışık gelmeye başladı. Hem çok fazla bilgi hem de bilgi karmaşası var internette. Bütçek 26k. Monitörüm var 2k 144 hz. İşlemci için tercihim araştırmalarım sonucu ryzen 5 5600X veya intel'in önereceğiniz bir modeli olur ve de ekran kartı için özellikle Nvidia tercihimdir. Minimum 3060 bandında bir sistem çok güzel olur. Parçaları ayrı ayrı almaktansa hazır bir kasada özelleştirme yapmayı tercih ederim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

bagdu' Alıntı:
Merhaba. Hayatımda ilk defa kasa alacağım ve uzun süredir araştırıyorum ancak her şey çok karışık gelmeye başladı. Hem çok fazla bilgi hem de bilgi karmaşası var internette. Bütçek 26k. Monitörüm var 2k 144 hz. İşlemci için tercihim araştırmalarım sonucu ryzen 5 5600X veya intel'in önereceğiniz bir modeli olur ve de ekran kartı için özellikle Nvidia tercihimdir. Minimum 3060 bandında bir sistem çok güzel olur. Parçaları ayrı ayrı almaktansa hazır bir kasada özelleştirme yapmayı tercih ederim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
intel işlemcili bir sistemi özelleştirdim. https://www.gamegaraj.com/urun/gt501vc-5t11-3060ti/
geliştirme ne olabilir? veya daha farklı sistem önerilerine de açığım.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Cvp: 26000₺ sistem önerisi

Ayrı ayrı alıp mahalledeki pc dükkanından veya armuttan biriyle anlaşıp sistemi birleştirmesini isteyebilirsiniz. Çok daha farklı bir sistem toplayabilirsiniz. Ben amd işlemci ve nvidia karttan yanayım. 26k bütçe için minimum 3070 5600x bir sistem toplamalısınız ki hazır sistem isterseniz bir süre beklemeniz ve takip etmeniz gerekir.

CANO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ekran kartı fiyatları hazır sistem fiyatı gibi hazır sistemde istediğim gibi toplarım diye düşünebilirsiniz ancak bütün parçaları tek tek aldığınızda bazı parçaları daha uyguna bulabiliyorsunuz. 22-25k bütçeye istediğiniz 5600x 3060ti sistemi kurabilme şansınız var. Fazla parayı ister anakart ister ram modelini de hadi beğendiğim model olsun deyip harcayın ister cebinizde kalsın.
Düzenleğiniz sistem bence kesinlikle parasını hak etmiyor. Aynı site üzerinden parçaların fiyatlarını başka bir site üzerinden karşılaştırırsanız zaten niye burada fiyatı yüksek tutulmuş diyeceksiniz eminim ki.

KS

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: 26000₺ sistem önerisi

ugur.gozaydin' Alıntı:

Buradaki her ürün ayrı ayrı güzel duruyor. Anakart için bluetooth destekli bir şey bakıyorum. https://www.itopya.com/msi-pro-z690-a-wifi-6400mhz-ddr5-soket-1700-m2-hdmi-dp-atx-anakart_u14947 mesela bu da uygun mudur? anakart dışında her şeyi çok beğendim. hepsini en ucuz şekilde bularak bugün siparişlere başlamayı düşünüyorum. Başka tavsiyeleriniz var ise kulağım sizlerde. Çok teşekkürler.

Atalayq' Alıntı:
Ayrı ayrı alıp mahalledeki pc dükkanından veya armuttan biriyle anlaşıp sistemi birleştirmesini isteyebilirsiniz. Çok daha farklı bir sistem toplayabilirsiniz. Ben amd işlemci ve nvidia karttan yanayım. 26k bütçe için minimum 3070 5600x bir sistem toplamalısınız ki hazır sistem isterseniz bir süre beklemeniz ve takip etmeniz gerekir.

@"ugur.gozaydin" hocamın önerdiği parçaları ayrı ayrı alıp dediğiniz gibi bir yerde birleştirteceğim. Çok teşekkür ederim

CANO' Alıntı:
Ekran kartı fiyatları hazır sistem fiyatı gibi hazır sistemde istediğim gibi toplarım diye düşünebilirsiniz ancak bütün parçaları tek tek aldığınızda bazı parçaları daha uyguna bulabiliyorsunuz. 22-25k bütçeye istediğiniz 5600x 3060ti sistemi kurabilme şansınız var. Fazla parayı ister anakart ister ram modelini de hadi beğendiğim model olsun deyip harcayın ister cebinizde kalsın.
Düzenleğiniz sistem bence kesinlikle parasını hak etmiyor. Aynı site üzerinden parçaların fiyatlarını başka bir site üzerinden karşılaştırırsanız zaten niye burada fiyatı yüksek tutulmuş diyeceksiniz eminim ki.

inceledikçe dediğinizi daha iyi anlamaya başladım. Hazır kasadan git gide soğudum zaten ve parça alıp bilirkişiye birleştirtmek çok mantıklı geldi. Teşekkür ederim.

ugur.gozaydin' Alıntı:

Uğur hocam bir de bu paylaştığınız ürünleri satın alsam herhangi bir uyumluluk sorunu ile karşılaşmam değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Uyumsuz bir bileşen önerisi yapmadım. Hepsi uyumlu.

WiFi yongası bulunan anakart içinde bulduğunuz model iyi. Daha ucuza yada benzer fiyata bir alternatif bulamadım B660 veya Z690 yongasında.

Bu arada soğutucu indirimde onu kaçırmayın derim. LGA1700 uyumlu o fiyata o kadar iyi bir soğutucu yok piyasada. Aynı ürünü bende kullanıyorum başarılıdır.

KS

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Uyumsuz bir bileşen önerisi yapmadım. Hepsi uyumlu.

WiFi yongası bulunan anakart içinde bulduğunuz model iyi. Daha ucuza yada benzer fiyata bir alternatif bulamadım B660 veya Z690 yongasında.

Bu arada soğutucu indirimde onu kaçırmayın derim. LGA1700 uyumlu o fiyata o kadar iyi bir soğutucu yok piyasada. Aynı ürünü bende kullanıyorum başarılıdır.

Tam şu anda soğutucu siparişi ile başlıyorum. Tavsiyeler için çok sağolun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Özellikle GPU için yarın ki incehesap indirimlerini bekleyin derim. İndirime girmezse satın alırsınız önerdiklerimden birisini.

Ayrıca PSU ürünü de ciddi indirimde bilginiz olsun. GOLD sertifikalı iyi bir markadan 650W veya üzeri bir ürün o fiyata yok piyasada. Minimum 1500 TL barajına yakın başlıyor alternatifleri. Bu ürün grubu içinde beklenebilir ama stok biter mi, fiyat yarına kadar yükselir mi bilmiyorum.

RAM için özellikle Crucial modellerin manuel OC performansları çok başarılıdır o fiyata zaten alternatifleri yok. Zaten incede Crucial markası yok beklenmeyebilir yani o RAM markasının ürünleri için.

Anakart ve kasa ürünleri içinde yarın beklenebilir ama onlarda da ciddi indirim var. Bekleyip beklememek size kalmış. Ama alternatifleri indirime girebilir belki.

Özetle soğutucu dahil sadece RAM ürünü alın derim bugün. RAM modelinde RGB versiyonu da var RGB seviyorsanız +300-500 TL farkla alabilirsiniz RGB modellerini. Crucial markasından bahsediyorum. Geri kalanı yarın indirimlere göre karar verilip alınabilir.

Başka sorunuz olursa yazarsanız.

KS

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Özellikle GPU için yarın ki incehesap indirimlerini bekleyin derim. İndirime girmezse satın alırsınız önerdiklerimden birisini.

Ayrıca PSU ürünü de ciddi indirimde bilginiz olsun. GOLD sertifikalı iyi bir markadan 650W veya üzeri bir ürün o fiyata yok piyasada. Minimum 1500 TL barajına yakın başlıyor alternatifleri. Bu ürün grubu içinde beklenebilir ama stok biter mi, fiyat yarına kadar yükselir mi bilmiyorum.

RAM için özellikle Crucial modellerin manuel OC performansları çok başarılıdır o fiyata zaten alternatifleri yok. Zaten incede Crucial markası yok beklenmeyebilir yani o RAM markasının ürünleri için.

Anakart ve kasa ürünleri içinde yarın beklenebilir ama onlarda da ciddi indirim var. Bekleyip beklememek size kalmış. Ama alternatifleri indirime girebilir belki.

Özetle soğutucu dahil sadece RAM ürünü alın derim bugün. RAM modelinde RGB versiyonu da var RGB seviyorsanız +300-500 TL farkla alabilirsiniz RGB modellerini. Crucial markasından bahsediyorum. Geri kalanı yarın indirimlere göre karar verilip alınabilir.

Hocam benim daha önce paylaştığım anakart ddr5 soketliymiş dikkatimden kaçmış. 1700 ve ddr4 soketli güzel ir anakart bulmakta zorlanıyorum. Yarın indirim de kovalarım tabii ki ancak model bulamadım. Bir tek https://www.n11.com/urun/asus-prime...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel bulabildim ancak fiyatı yüksek. Bluetooth içeren 1700 ve ddr4 soketli anakart arıyorum.

ugur.gozaydin' Alıntı:

Anakart dışında sistemin son hali bu olacak sanırsam hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Siz ürünleri yurtdışından mı alacaksınız? Ürünleri ona göre değiştirebilirim ben TR üzerinden baktım. Bana bu site hangisiyse link atın önerilerinizi güncelleyeyim.

Anakart içinde ben linke tıklamadım direkt linki okudum o yüzden DDR4 veya DDR5 farkına varamadım. Önerdiğim ilk model daha başarılı bu son ASUS modelden ama dediğim gibi ürünler yurtdışından alınacaksa alternatif bakacağım.

KS

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Siz ürünleri yurtdışından mı alacaksınız? Ürünleri ona göre değiştirebilirim ben TR üzerinden baktım. Bana bu site hangisiyse link atın önerilerinizi güncelleyeyim.

Anakart içinde ben linke tıklamadım direkt linki okudum o yüzden DDR4 veya DDR5 farkına varamadım. Önerdiğim ilk model daha başarılı bu son ASUS modelden ama dediğim gibi ürünler yurtdışından alınacaksa alternatif bakacağım.
Ürünler Türkiye'den alınacak. Göze hoş gelip rahat anlaşılması açısından o siteyi kullandım. Sizin önerdiğiniz model güzel ve daha uygun fakat hoparlörlerim için bluetooth bağlantısı lazım. Harici bluetooth adaptör gibi bir şey alınabiliyorsa sizin önerdiğinizi alacağım anakart olarak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

BT aparatı kolay 100 TL civarlarına hallolur o. TP Link UB400 veya UB500 alabilirsiniz.

KS

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
BT aparatı kolay 100 TL civarlarına hallolur o. TP Link UB400 veya UB500 alabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Sistemin son hali sizin attığınız anakartlı hali olacak görselin. Tavsiye ve yardımlar için çok sağolun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Önemli değil. Konunuz siz tüm bileşenleri alana dek açık kalacak. Görüşmek üzere şimdilik.

KS

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Önemli değil. Konunuz siz tüm bileşenleri alana dek açık kalacak. Görüşmek üzere şimdilik.

Hocam tekrar selamlar. Soğutucu ve güç kaynağını aldım. Ekran kartı için sizin önerdiğiniz msi alacaktım ancak 15kdan 17kya çıkmış bugün. Palit vs bilmediğim için tekrar danışmak istedim. https://www.hepsiburada.com/asus-ge...ntent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.20 uygun fiyatlı asus tuf 3070 ti bunu buldum. bu olur mu? ya da başka bir 3070 ti önerebilir misiniz? fiyatı çok yüksek olmayan. Çok teşekkür ederim. @"ugur.gozaydin"

update: palit ve asus tuf 3070 ti'lar en ucuz seçenekler akakçede. hangisini tercih etmeliyim?

update2: asus tuf 3070 ti, işlemci, ssh ve hdd alındı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

3070 Ti kartlara bakmayabilirsiniz. 10-13K arasına 3070 alın geçin derim. Arada dağlar yok performans olarak ve fiyat olarak çok iyiler. Gaming.gen.tr adresinde güzel indirimler vardı kaçırmışsınız stoklar bitmiş ama güzel indirimler oluyor ekran kartlarında. Örnek bir ürün : Palit Nvidia GeForce RTX3070 GAMINGPRO 8GB LHR - 12.699 TL mesela bu kartta başarılı modellerden birisi.

Bakalım ince ne yapacak bugün.

KS

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
3070 Ti kartlara bakmayabilirsiniz. 10-13K arasına 3070 alın geçin derim. Arada dağlar yok performans olarak ve fiyat olarak çok iyiler. Gaming.gen.tr adresinde güzel indirimler vardı kaçırmışsınız stoklar bitmiş ama güzel indirimler oluyor ekran kartlarında. Örnek bir ürün : Palit Nvidia GeForce RTX3070 GAMINGPRO 8GB LHR - 12.699 TL mesela bu kartta başarılı modellerden birisi.

Bakalım ince ne yapacak bugün.

ince oldu bitti sanıyordum. bir önceki entryde belirttiğim gibi almadığım bir tek anakart, ram ve klavye kaldı. Onları da şu an sipariş vereceğim. Yardımların için çok teşekkür ederim hocam tekrardan. Daha fazla bekleyip kafamı karıştırmak istemedim. İnce indirimini de kaçırmış oldum ama olsun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

İncehesap daha ürünleri listeliyor bakıp tercih yaparsınız saat 22.00 'da satışa açılacaklar.

Size Z690 veya B660 bir model bakalım gelecek mi inceye. RAM olarak 4000MHz altına inmeyin bence.

KS

bagdu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
İncehesap daha ürünleri listeliyor bakıp tercih yaparsınız saat 22.00 'da satışa açılacaklar.

Size Z690 veya B660 bir model bakalım gelecek mi inceye. RAM olarak 4000MHz altına inmeyin bence.

Sipariş vermediğim bir anakart kaldı. Onun dışında sistem:
İşlemci: Intel Core i5-12400F
Ekran kartı: Asus TUF Gaming GeForce RTX 3070Ti
RAM: Silicon Power Xpower Turbine Rgb 16Gb Ddr4-3200Mhz
SSD: Samsung 970 Evo Plus NVMe 500GB
HDD: Seagate BarraCuda 2TB
Kasa: MSI MAG FORGE 100M
[font=Arial,Helvetica,sans-serif]PSU: [/font]
PHANTEKS PH-P650G
Soğutucu: Arctic Freezer 34 eSports DUO

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Keşke belleği minimum 3600Mhz modellerden seçseydiniz neyse dert değil. Anakart için bakalım bir şey gelmezse ya önceki anakartı kaldıysa stokta fiyat artmadıysa yada başka öneri yaparım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri