3060 GPU ve CPU Sıcaklıkları Nasıl?

ZippoTurkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba Dostlar,

Bilgisayarımı dün takasa girerek aldım sistemim şöyle;

İşlemcim: AMD Ryzen 5 3600 stok fan
Ekran Kartım: RTX 3060
Kasam: MSI MAG Vampiric 100R.

Fotoğrafta görmüş olduğunuz oyun Vanguard'a ait ve en Full ayarlarda 1920x1080 çözünürlükte oynadım. Sizce değerler nasıl? Normal mi?

1313131.jpeg
1111.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bence sıcaklıklar normal. Aslında işlemci fazla ancak 3600 stok fanla çok ısınan bir işlemci en yakın zamanda yeni bir soğutucu almanızı tavsiye ederim. ID-Cooling SE-224-XT , ID-Cooling SE-214-XT veya Snowman T6 bakabilirsiniz.

KS

ZippoTurkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bence sıcaklıklar normal. Aslında işlemci fazla ancak 3600 stok fanla çok ısınan bir işlemci en yakın zamanda yeni bir soğutucu almanızı tavsiye ederim. ID-Cooling SE-224-XT , ID-Cooling SE-214-XT veya Snowman T6 bakabilirsiniz.
Snowman T6 ve 214-XT modeli arasında kaldım hangisini almalıyım sizce? Rgbli olsun severim diye bu iki modelde kaldım yoksa detay anlamıyorum maalesef

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Snowman T6 ve 214-XT modeli arasında kaldım hangisini almalıyım sizce? Rgbli olsun severim diye bu iki modelde kaldım yoksa detay anlamıyorum maalesef
İki soğutucunun da iyi olduğunu biliyorum ama fark olarak bildiğim T6 galiba sesli çalışıyor ama performans olarak aralarında ne fark var tam bilmiyorum. 214XT ise çok sessiz çalışıyor diye video da gördüm bizzat @BatuhanKLC hocam çekti videoyu.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
SE 226 XT modelini kullanıyorum müthiş soğutucu Yük altında maksimum 68 dereceyi dördüm. Yani ID-Cooling SE modelini ben de öneririm.

KS

ZippoTurkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Stok fandan kurtulun ve mümkünse kasanızın önündeki fan sayısını eğer yoksa tabi 3 adede çıkartın.
Uğur hocam yorumunuz için teşekkür ederim önde 1 adet fan bulunuyor stok fandan kurtuldum ID-Cooling SE-224-XT aldım dün itibariyle fan olarak ne önerirsiniz 2 tane ilave yapabilirim rgb olursa iyi olabilir

KS

ZippoTurkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bu çok fazla tamam minimumda RGB fan önerisi yapacağım size ama eğer ucuza kit bulursam 3 fan paket halinde size uyar mı? 3. fanı takabileceğiniz bir yeriniz var mı?
Hocam kasam MSI MAG Vampiric 100R modeli sadece ön orta kısımda 1 adet fan var birde arka kısımda çıkış fanı bulunuyor onun haricinde bir fan yok. Ön ortada bulunanı üst kısıma veya alt kısma takabilme ihtimalim var mı acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam kasam MSI MAG Vampiric 100R modeli sadece ön orta kısımda 1 adet fan var birde arka kısımda çıkış fanı bulunuyor onun haricinde bir fan yok. Ön ortada bulunanı üst kısıma veya alt kısma takabilme ihtimalim var mı acaba?

Kasanız aşağıya resim bırakıyorum toplamda 6 adet 120mm fan desteğine sahip. 2 fan zaten var yani size 3 fan seti önerisi yapabilirim uygun görürsem. Öneri yapacağım.

Ekran Alıntısı.PNG

KS

ZippoTurkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Lian Li ST120 Black ST120-3B 3x120mm RGB PWM Fan Set - 729 TL - 69.17 CFM Maksimum Hava Akışı + 32db Maksimum Ses Şiddeti

Yukarıdaki ürün işinizi fazlasıyla görecek seviyede hava akışına sahip başarılı bir fan setidir. Fiyatı çok iyi bu kalitede bir fan seti için.
Hocam teşekkür ederim 3 taneyi nasıl konumlandırmalıyım ileriye dönük işlemci değiştirmeyi planlıyorum sıvı soğutmaya geçme gibi bir düşüncem olabilir 5600 serisinde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam teşekkür ederim 3 taneyi nasıl konumlandırmalıyım ileriye dönük işlemci değiştirmeyi planlıyorum sıvı soğutmaya geçme gibi bir düşüncem olabilir 5600 serisinde
Bu 3 fanı öne alın. Öndeki 1 fanı üst panele alın. Arkada 1 adet var zaten. 3 in 2 out olacak yani.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Macunu zaten sürmek için kolay tüpte olan ürünlerden almışsınız. O tüpün ucu yassı bir yüzeye sahip işlemciye sıva çeker gibi incecik sürün macunu.

CPU montajı için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz.

KS

ZippoTurkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Macunu zaten sürmek için kolay tüpte olan ürünlerden almışsınız. O tüpün ucu yassı bir yüzeye sahip işlemciye sıva çeker gibi incecik sürün macunu.

CPU montajı için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz.

Hocam fanları nasıl takacağım yeni konu açtım yardımcı olurmusunuz rica etsem

KS

ZippoTurkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Fanlar için konu açtıysanız gerek yok buradan hallederiz dert değil yani fan montajı bu CPU soğutucu montajına göre daha basit.
Pcyi aldığım arkadaş anakartında 1 tane fan çıkışı var diyo oda çoklayıcı ile 2 yapıp 2 fan takılı şuan yer yok filan dedi bana fanları devreye bağladım ama gerisi gelmedi :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri