3090 çıkınca 60 bin Tl bütçeli sistem dizceğim öneri !

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hayır siz beni işinize geldiği gibi mi anlıyorsunuz ben anlayamadım durumu. Size yazdığıklarımda belirttim Ryzen 3000 serisi her işlemci G takılı olanlar hariç 3600MHz frekansta en performanslı çalıştıkları RAM frekansı. CL değeri ne kadar yüksek olursa frekans o kadar önemsizleşir yani CL16 üzerinde CL17 , CL18 , CL19 veya CL20 gibi rakamları seçmeyin. CL 16 en hızlısıdır bunu dedim size siz durumu yanlış anlıyorsunuz. Rakam takıntısı vs. boşverin Allah aşkına :) GSKILL 32GB(2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen Uyumlu RGB LED Ram 2.021 TL alın şundan 1 adet yapamayacağanız şey yok. Hadi takıntınız var diyelim 2 tane alın.

Sıvı soğutucuyuda değiştirin evet onda sorun var. CORSAIR iCUE H150i RGB PRO XT 3x120mm SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ 2.261 T bu ürün ASUS ile uyumlu bunu alabilirsiniz.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yarın ilk işim o dediğiniz ram ile değiştireceğim 4 bin tl cepte kalır hem daha iyi perfomns dediğiniz gibi ve o sıvı soğutma ile değiştireceğim iyi iyi ucuz yırttım yine daha ürünler gelmeden kesemiyorlar yani değiştirme hakkım var sıkıntı çekmeyeceğim teşekkür ederim uçurumdan kurtardınız resmen :D  şuan benim 24000 Tl param olacak 3090 her türlü alırım herhalde bu paraya en fazla ne kadar olur fiyatı acaba 3090 asus strıx oc modelinin eğer siz olmasaydınız 20000 TL param olacaktı bu hatayı düzelttik +4000 nefes aldım hemde daha iyi perfomans

ne kadar teşekkür etsem az olur harbiden hem yeni bilgi öğrenmiş oldum hem büyük bir hatadan döndüm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
17-20K arasına gelir büyük ihtimnalle 3090 kartı alırsınız sıkıntı yok. Kart ay sonunda çıkınca bakarız fiyatlar bizi yanıltacak mı ama alırsınız sıkıntı yok bence. 

Konunuz açık kalacak başka sorunuz olursa yazarsınız.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Vatan Bilgisayara ne zaman gelir sizce 30 serisi çok yakında manşeti var vatan bilgisayar mağazasının sitesinde ,   3090 ne zaman elimde olur ve keyif ile evimde oyunumu oynarım sizce tahmini olarak çok sabırsız bir insanım şuan elimde pc de yok 1080 ti i7 6700 k lı sistemim vardı onu sattım 8 bin tl ye boşlukta hissediyorum kendimi sabırsız bir insanım en fazla ne kadar beklerim tahmini sizce  : )

[font=Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif][size=small][font=Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif]Ekran kartı : ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB[/font][/font][/size]
işlemci : : i7 6700 k

MSI Z170A GAMING M7 Anakart

240GB HyperX Savage Serisi Sata 3.0 Cache SSD

MASTER NEPTON 120XL SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
Ram 16 gb 2666 mhz 
144 hz 1080 p asus monitör 

bu benim eski sistemim 1080 ti hariç geri kalan tüm bileşenlerini 2015 yılında almıştım 980 ti vardı o yıllarda da , bilmediğim için soruyorum şuan ki sistemim ile bu sistem arasında Dağlar kadar fark var denile bilir mi genel anlamda bakıldığında çünkü bu benim sattığım sistem ekran kartı dışında tüm bileşenleri kötü gibi geliyor bana nefret ediyordum sizce nasıl bir sistem 8000 Tl ye iyi ki satmışım bu sistemi 10-15 gün önce satmıştım

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fan seti olarak ne almalıyım ben ram ve sıvı soğutmayı yarın değiştirmeye gideceğim zaten kasanın içinde güzel bir hava akışı olması için vatan bilgisayardan fan seti önerme şansınız var mı acaba çok uğraştırdım sizi de kusura bakmayın 3 üste 3 alta dizerim sizin önceki yazılarda dediğiniz gibi Rgb olursa daha iyi olur bu arada

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1 tane alsam yeterli mi yoksa 2 tane set mi alsam daha doğru olur 3 alta 3 yukarı demiştiniz çünkü bana o yüzden birde vatanda aynısı yok olsa iyi olurdu ama alırım bunu bir sorun olmaz herhalde alt üstü fan seti ne olabilir ki en fazla

https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-icue-sp120-rgb-pro-3x120mm-fan.html?utm=fan rgb 

bu nasıl sizce

CORSAIR İCUE H150İ RGB PRO XT 3X120mm SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

CORSAIR iCUE 3X120mm RGB PRO PERFOMANCE FAN   

onun yerine böyle alsam olur mu sizce

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size önerdiğim fanın (Hava Basıncı : 2.5 mmH2O  (+/- 10% sapma payı var)) sizin bulduğunuz iCUE SP120 RGB PRO ürününün  (Hava Basıncı : 1.45 mmH2O  (+/- 10% sapma payı var)) yani fanların içeri aldığı hava miktarı çok daha az o yüzden size CoolerMaster ürünü önerdim 2.5 mmH2O değeri çok yüksek ve iyi bir değer ve kolay kolay her fanda bulunmaz. O yüzden size önerdiğim fanı alın.

2 set almanız daha iyi olacaktır maksimum hava akışı için ki birde şöyle bir durum var sıcak hava yükselir. Bu tarz kasalarda baca etkisi dediğimiz kasalarda en sağlıklı hava akışı olan modellerdir ki buna özel kasalar bile var bir örnek COOLER MASTER MASTERCASE SL600M bu kasa ki bu kasa size söylediğim baca tipinde soğutma desteğine sahip sadece arka fan ve ön fanlar yok. Size önerdiğim Thermaltake View 51 kasasına alt-üst 2 set fan alıp dediğim şekilde maksimum hava akışını sağlayın. Zaten yüksek bütçeli sistem kuruyorsunuz olmuşken tam olsun. Hem alt fanlar doğrudan ekran kartınada ekstra soğutma olur.

CORSAIR İCUE H150İ RGB PRO XT - Bu soğutmayı alın zaten bunu önerdim size Vatan Bilgisayarda adam gibi 2 tane soğutma var zaten bu Corsair ürünü ve CoolerMaster ML360R ürünü. Corsair alabilirsiniz ASUS ile uyumlu zaten. Cooler Master önerdiğim fanlarda tüm anakartların RGB yazılımları ile uyumlu onlarda da sorun yok.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
THERMALTAKE Quad Riing 3x120mm ARGB FAN  + Köntrölcü kasa fan kiti bende ki şuan mevcut sıvı soğutmayı iade etmesem de olur aslında soket tipinde am4 ile uyumlu yazıyor ve Statik Basınç: 1.4 mm-H2O değerinde oldukça iyi galiba mevcut olanda kalsam daha doğru olur gibi sizce ? 

https://www.vatanbilgisayar.com/the...120mm-argb-fan-kontrolculu-kasa-fan-kiti.html

Gidip sadece rami değiştireyim yani yarın

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazdıklarımı net okuyun ve anlamak istediğiniz gibi değilde net olduğu gibi anlamaya çalışın lütfen. Daha öncedeki yazdıklarımıda aynı şekilde yorumladınız bunuda aynı şekilde. Açıkça anlatmaya çalışıyorum ama anlamıyorsanız biraz daha basitleştirebilirim isterseniz?

1.4 mm-H2O değeri iyi değil size yazdım ya değerin yüksek olması gerek ki sıvı soğutma ürünlerinde 2 mm-H2O üzerinde olması gerek. Sebebi bu değer ne kadar az olursa radyatör kanallarından geçecek hava basıncı miktarı düşüyor buda soğutmayı ve hava akışına olumsuz etki demek.

Ayrıca bu THERMALTAKE Quad Riing fan seti hiçbir anakart yazılımı ile uyumlu değil RGB anlamında sadece kendi yazılımı ile çalışıyor. Yani bu fanların RGB kontrolünü senkron edemezsiniz anakartınıza bağlı diğer RGB ürünleri ile kendi başına ayrı olarak çalışır.

Elinizde olan Thermaltake fan setine TT Sync Controller TT Premium Edition bu kontrolcüyü bulup alabilirseniz anakart yazılımları ile uyumlu hale getirebilirsiniz. Thermaltake CL-O015-PL00BL-A - 293,84 TL burada stokta var görünüyor.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hayır siz beni işinize geldiği gibi mi anlıyorsunuz ben anlayamadım durumu. Size yazdığıklarımda belirttim Ryzen 3000 serisi her işlemci G takılı olanlar hariç 3600MHz frekansta en performanslı çalıştıkları RAM frekansı. CL değeri ne kadar yüksek olursa frekans o kadar önemsizleşir yani CL16 üzerinde CL17 , CL18 , CL19 veya CL20 gibi rakamları seçmeyin. CL 16 en hızlısıdır bunu dedim size siz durumu yanlış anlıyorsunuz. Rakam takıntısı vs. boşverin Allah aşkına :) GSKILL 32GB(2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen Uyumlu RGB LED Ram 2.021 TL alın şundan 1 adet yapamayacağanız şey yok. Hadi takıntınız var diyelim 2 tane alın.

Sıvı soğutucuyuda değiştirin evet onda sorun var. CORSAIR iCUE H150i RGB PRO XT 3x120mm SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ 2.261 T bu ürün ASUS ile uyumlu bunu alabilirsiniz.

CORSAIR İCUE H150İ alıp COOLER MASTER SickleFlow 120 ARGB 3IN1 120mm Fan (3 lü Paket,RGB Kontrolcülü)

yapmam doğru olur mu ? 

5. sayfada ki yazınızda CORSAIR sıvı soğutma önediniz o yüzden onun 1 altında hemen COOLER MASTER Fan seti almamı tavsiye ettiniz o yüzden kafam karıştı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anlamadım sıvı soğutmanın fanlarını Cooler Master ürün ile değiştirebilirsiniz sorun yok ama Corsair iCUE H150i PRO XT sıvı soğutmasındaki Corsair ML120 PRO fanları 4.2 mm-H2O değerinde Hava basıncına sahip zaten çok çok yüksek bir değer yani CoolerMaster fanları ile değiştirmeyin sıvı soğutmanın fanlarını. Kasaya ekstra soğutma olarak "mm-H2O" değeri yüksek fanlar alın yeter.

Ben sıvı soğutmaya değil kasa altına fan takılıyor oraya ekstra fan alın dedim.

pic10.png

Bu resimde kasanın fan takılabilen yerlerini görüyorsunuz.

pic9.png

Bu 2. resimde ise sıvı soğutma takılan yerlerini görüyorsunuz. Ben size sıvı soğutmayı yana takın diğer her yere fan alın derim. Zaten kasa önünde 2 ve arkada 1 fan var siz alt ve üst tarafa fan alacaksınız.

Umarım anlatabilmişimdir.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladım ben sıvı soğutma ile fanların aynı marka olması zorunlu sanıyordum şimdi daha iyi anladım tamam .

sıvı soğutmam CORRSAİR sizin önerdiğinizden fanlarda Coolermaster alıyorum o zaman ben 2 si farklı diye sıkıntı çıkar diye düşündüm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yok öyle bir zorunluluk. Sadece fanların RGB olarak uyumlu olması gerek ki zaten CORSAIR iCUE H150i RGB PRO XT bu sıvı soğutmada sadece pompada RGB var. Oda Corsair iCUE yazılımı ile uyumlu. ASUS AURA Sync destekli ürünler Corsair iCUE yazılımı ile uyumlu artık. Yani siz ASUS AURA Sync destekli her RGB ürünü Corsair iCUE yazılımı ile kontrol edebilirsiniz. ASUS anakart seçtiğiniz için hiçbir sorun yok.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şuan bende ki mevcut sıvı soğutmayı değiştirmesem rgb rengi uyumsuz olsun sıvı soğutmanın çok dert etmem sizin dediğiniz fanları alırım ütopyadan sipariş veririm 10 numara soğutması olur zaten sistemin ,  THERMALTAKE sıvı soğutmada kalırım fan seti olarak sizin attığınızı alırım yani kısacası

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RGB de renk uyumuna çok önem veren bir insan değilim sıvı soğutma dışında ki tüm renkler aynı olsun o bile yeter bence renk önemsiz yani sizin görüşünüz nedir bilmem ama

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zevk meselesi ben bir şey diyemem. Bende önem vermem normalde ama paranız var madem 300 TL bir ürün ile çözebiliyorsunuz alın derim. Karar sizin çok önemli değilse sorun yok.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GSKILL 32GB(2X16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen uyumlu RGB LED Ram https://www.vatanbilgisayar.com/gsk...amd-ryzen-uyumlu-rgb-led-ram.html?utm=32 3600            

Bunun ile değiştirdim daha doğrusu mağazada şans eseri varmış senin için satmayız bunu saklarız dedi bana 128 gb ram gelsin onu bunun ile değiştirirsin artan 4 bin tl krediyi de 3090 üzerine koyarız öyle satın alırsın ekran kartını dedi iyi hallettim bu işi şimdi tek bir işim kaldı ütopyadan sizin dediğiniz fan setlerini sipariş vermek sonra 10 numara kasa olacak , sıvı soğutmayı değiştirmeyeceğim bu arada rgb uyumsuz olsun hiç sıkıntı değil daha iyi olur hatta farklı farklı olsun

ben bu ramden 2 tane alsam 64 gb olur ama cl16 olur yine demi yani cl değeri değişmez demi  2 tane bu sizin dediğiniz ram miktarından alırsam 2 tane alıp 64 gb yükseltmem cl16 değerini 17-18 yapacaksa hiç almam daha iyi 32 gb da kalırım ?

2 tane almam perfomans kaybına yol açar mı birde onu söylerseniz sevinirim yoksa 32 gb da yeter bana ama 64 olursa daha iyi olur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri