3090 çıkınca 60 bin Tl bütçeli sistem dizceğim öneri !

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
128 GB ramları iyi yapmışsınız değiştirerek o ramlar çok kaliteli ve çok hızlı CL değerleride gayet yeterli.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3090 ekran kartı ne zaman vatan bilgisayara gelir ve satın alırım çok uzun sürer mi sizce ayın kaçında elimde olur ve oyunumu oynarım çünkü o ekran kartı çıkana kadar parçalarımı vatan biglisayar da bekleteceğim 15 gün iade hakkım boşa gitmemiş olur hem , iade etmemde zaten bir arıza olur aksi bir durum olur olayı lehime çeviririm

zen 3 ü beklemeden direk r9 3950x alıyorum pişman olmam demi çünkü TL de durmak çok tehlikeli geliyor bana yaptığım mantıksız bir hareket değil yani  gayet mantıklı ve sağlıklı bir düşünce mi sizce sizin kişisel görüşünüz nedir ?

ryzen9 3950x aldığıma pişman etmez yani demi beni bu zen 3 o konuda kafam ve içim rahat mı olsun ?

[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]yabancı birinden aldım bu yazıyı Türkçeye çevirdim Alıntı gayet mantıklı yazmış o zaman aldığıma pişman olmam gayet mantıklı düşünmüşüm zen 3 ü dert etmeme gerek yok zaten kat kat iyi bu işlemci sizce nasıl açıklamış arkadaş ? 

Bir Threadripper için nakit parası olmayan (veya bir CPU'ya bu kadar para harcamak istemeyen) kullanıcılar için Ryzen 9 3950X , iş yükü merkezli veya karma kullanımlı bir makine için mükemmel bir seçim olmalıdır. Oyun performansı  neredeyse 10900K ile aynıdır,  ancak üretkenlik performansı herhangi bir Intel 11. nesil Core işlemciden çok daha iyidir.[/font]

[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]3950X biraz pahalıdır ancak 16 çekirdek, 32 iş parçacığı, mükemmel hızlandırma saatleri ve sağlam hız aşırtma potansiyeli (Ryzen CPU için) barındırır. Güçlü soğutma gerektirir   , ancak genel olarak, bir CPU'nun çok yönlü bir güç merkezidir. Üretkenlik performansı söz konusu olduğunda Threadripper CPU'larla eşleşemez, ancak fiyatı göz önüne alındığında, buna gerek yoktur. Kesinlikle, RTX 3090 ile eşleştirmek için en iyi seçeneklerden biri.[/font]
[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]Ayrıca Ryzen 4000 CPU'ları da bekleyebilirsiniz. Ancak AMD'nin 3950X'i, şirketin diğer Ryzen 3000 CPU'ları piyasaya sürmesinden aylar sonra piyasaya sürdüğü gerçeği göz önüne alındığında, 16 çekirdekli Ryzen 4000 parçasını 2021'e kadar görmememiz mümkün. Bu durumda, 3950X'i takmak daha iyi.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminiz DUAL Channel yani çift ka al bellek mimarisine sahip yani RAM sayısının 2 adet olması performans artışı sağlar düşüş değil. Tüm yuvaları doldurmanız sorun değil. 4 adet bellek 4 kat hız demek değil 2 adede çıktığınız zaman aldığınız artış en tepe seviye üzeri performansı olumlu yada olumsuz etkilemez.

3090 kartının satış tarihi bu ayın 24 ü olarak belirlendi ama 1 hafta sarkabilir yani ay sonu yada önüzüdeki ayın ilk haftası anca satışta olur.

3950X şuan alabilileceğiniz en güçlü oyuncu ve iş işlemcisi pişman etmez kesinlikle içiniz rahat olsun.

TL-Dolar dalgalanması banada size geldiği gibi riskli geliyor. Ben olsam şimdiden alırdım yükselme olur ama düşüş çok beklemeyin bence kurda ama bunu direkt öneri olarak almayın. Bem olsam ne yapardımı anlattım size sorumluluk almam sizin adınıza. Sonra ben böyle dedim diye alışveriş yaparsınız kur pazartesi düşer ben değil siz sorumlulık sahibisiniz bunu bilin.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yok sorun değil kur düşse çok üzülmem ki düşüceğinede ihtimal vermiyorum  sadece r9 3950 x aldığımda acaba zen 3 ü bekleseydim keşke derim diye korktum  o kadar sadece

siz beni zaten 4000 TL zarardan kurtardınız gidip 128 gb alacaktım birde cl18 3600 mhz yani tam perfomns alamayacaktım sistemden iyi ki bana bu konuda rehberlik ettiniz o yüzden çok teşekkür ederim , 32 gb 3600 mhz cl16 aldım şimdi daha iyi olacak .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ryzen 4000 serisi için hazır bir sistem önerdim size yani işlemci yükseltmesi yapılabilir anakart değişmeden sorun yok ki zaten işlemci çok çok güçlü değiştirme ihtiyacınız olmayacak. Ayrıca Ryzen 4000 serisi bence bu sene çıkmaz zaten seneye bence. 

RAM için iyi tercih sorun yok. İleride eğer ihtiyaç olursa iş vs. için 32 GB daha alırsınız problem değil. Aslında ben size TEAM T-FORCE XTREEM ARGB 3600MHz CL14 bu bellek arada stoklarımıza geliyor bunu önerecektim ama şuan stoklarda yok. 2x8GB (16GB) bir bellek kitidir ama CL14 çok daha hızlı yani ama işte stokta yok şuan hiçbir yerde.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cooler mastercase h500p mesh ön panel 2x200mm Argb fanlı midt atx kasa 

vatan bilgisayarda o kasadan ellerinde kalmamış bana bu kasayı önerdiler almam iyi olur mu hava akışı nasıl iyi mi bunun mantıklı bir yatırım mı yoksa saçma bir kasamı hava akışı kötü mü yani

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaliteli bir kasa hava akışı konusunda sorun yok aldığınız sıvı soğutma ile de uyuyorsa bir sorun  teşkil etmez

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
intel işlemcilerde ram frekans değerinin neden bir önemi yok merak ettiğim için soruyorum örnek veriyorum benim sistem 3950x ya 3600 mhz 16 cl ram önerdiniz ama intel bir sistemde neden 16 cl 3200 mhz yani neden mhz değerinin bir önemi yok çok merak ediyorum kaynakta bulamadım :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Heavy Metal' Alıntı:
intel işlemcilerde ram frekans değerinin neden bir önemi yok merak ettiğim için soruyorum örnek veriyorum benim sistem 3950x ya 3600 mhz 16 cl ram önerdiniz ama intel bir sistemde neden 16 cl 3200 mhz yani neden mhz değerinin bir önemi yok çok merak ediyorum kaynakta bulamadım :D
İşlemeci yapısı gereği çalışma mantıkları farklıdır. INTEL işlemciler RAM frekansından etkilenen bir yapıya sahip değiller. Yıllardır böyle bu durum ama AMD için durum böyle değil. AMD işlemci yapısı RAM frekansından ve CL değerinden oldukça fazla etkileniyor.

Örnek bir video size aşağıya bırakıyorum.
i9-10900K - RAM Performance 2933MHz CL12 vs 3400MHz CL14 vs 3800MHz CL16 vs 4200MHz CL18 - 10 oyundaki performans böyle. Boşa para harcamaktan başka bir şey değil INTEL de RAM frekansına para vermek.

CM H500P iyi kasadır alınabilir ama size önerdiğim kasalara kıyas bir kasa değildir. Başka öneri yapalım isterseniz ellerindeki kasalar sitelerindeki kasalar ile aynı mı farklı mı?

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben kasa sorununu çözdüm sizin dediğiniz kasanın siyah versiyonu vardı vatanda ve tesadüf eseri mağazada da varmış onu satın aldım renk dışında bir farkı yok herhalde görüntü olarak aynılar isim olarak aynılar ?

CM H500P vs sizin bana önerdiğiniz kasa ( zaten sizin önerdiğinizi aldım ) hava akışı olarak hangisi daha iyi ve 3090 bu kasanın içine sığar mı sizce 3090 nın boyu çok büyük çünkü 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hangi modeldi benim size önerdiğim. Birkaç kasa önerdim çünkü.

Ekran kartı sığar onu dert etmeyin onda sorun yok.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
THERMALTAKE VIEW 51 TEMPERED GİASS 2X200mm ARGB Fanlı MidT ATX kasa 

bu kasaya RTX 3090 sığar mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
THERMALTAKE VIEW 51 modeli H500P modelinden daha iyidir bunda sorun yok. THERMALTAKE VIEW 51 kasasının ekran kartı uzunluk desteği 44cm ki şuanda en baba kart 32cm uzunluğunda 3090 vs. bunlar dahil. Sorun yok yani.

Kasanın aşağısına 3 fan almayı unutmayın. Eğer bütçe sorun değilse 3 fan daha alın. Sıvı soğutma montajı ya yan bölgeye yada üst bölgeye yapılsın diğer 3 fan sıvı soğutma montajına göre ya üstte yada yan bölgede olsun.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben oyuncu koltuğu almak istiyorum birde önerme şansınız var mı en iyisinden önerin ama CALITTE var bende şuan oyuncu koltuğu olarak sırtımı her yerimi ağrıtıyor birde çok sert hiç rahat değil rahatıma düşkün bir insanım önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim

oyuncu koltuğu çok önemli birde bence eğer oturduğum koltuk rahat olmazsa oynadığım oyunlardan oturduğum bilgisayardan hiç zevk almam sıkılırım hemen bu kafa yapasından bir insanım doğru mu düşünüyorum sizce :D ?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bence rahat bir koltuk için Xdrive koltuklarına bakın kendiniz için boy kilo orantılı en mantıklı seçeneği belirleyin hepsi çok kaliteli ürünlerdir ben aldım hiç pişman değilim.

KS

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3090 ekran kartını aldığımda sol üst tarafta Gpu kullanımını gösteren % açmak için hangi programı indirmem gerek ? ve ekran kartının 1900 mhz 2200 mhz tüm mhz değerlerini de görmek isterim bir program önerirseniz sevinirim şimdiden hazırlıklarımı yapmam gerek virüslü olmasın resmi bir yer olsun mümkünse , işlemci kaç ghz değerinde çalışıyor onuda görebileceğim bir program önerirseniz + olarak sevinirim .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri