35.000 TL Sistem Toplama Önerisi (Ryzen 7000 Bekleyeyim mi?)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Merhabalar.
Yeni bir sistem toplayacağım. 35.000 TL bütçem var. Sizce sistemi şimdi toplamaya başlamalı mıyım, yoksa AMD Ryzen 7000 serisi işlemciler ve Nvidia RTX 4000-Radeon RX 7000 serisi ekran kartları ile yeni nesil anakartları vs. beklemeli miyim ?

batucosplay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Acelem yok diyorsan bekle ama bu bütçeye yıllarca götürecek bir sistem dizebilirsin. Bence aylarca beklemek mantıksız.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Acelem yok diyorsan bekle ama bu bütçeye yıllarca götürecek bir sistem dizebilirsin. Bence aylarca beklemek mantıksız.
İşin aslı acelem yok bekleyebilirim hatta bekleyeceğim süre zarfında bütçenin üstüne biraz daha para ekleyebilirim. Ancak o zamana kadar dolar ne seviyede olur onuda bilmiyorum. Gözümü korkutan tek şey bu.

batucosplay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Malum dolar belli olmuyor. Bu serinin bu yıl çıkacağı kesin bile değil. Zaten seri çıkınca şuan ki serinin fiyatları hemen düşmez. O yüzden şuan sistem toplamanızı, daha sonrasında 4000 serisi ile yenilemenizi öneririm.

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Merhabalar.
Yeni bir sistem toplayacağım. 35.000 TL bütçem var. Sizce sistemi şimdi toplamaya başlamalı mıyım, yoksa AMD Ryzen 7000 serisi işlemciler ve Nvidia RTX 4000-Radeon RX 7000 serisi ekran kartları ile yeni nesil anakartları vs. beklemeli miyim ?
Hocam bende 35.000-40.000 TL bütçe ile sistem kurmaya başladım.Sadece işlemcim ve ekran kartım eksik.
-
• Anakart: Asus Rog Strix B-660 A WİFİ
• İşlemci: İntel i7-12700
• Ram: Corsair vengeance pro rgb 4x8gb ram 3200mhz = 32 çikolayt
• Ekran Kartı: Asus Tuf Gaming 6900XT [Düşünüyorum 1-2 haftaya alıcam]
• Kasa: Corsair iCUE 4000x
• PSU: Corsair xcf750 +80 bronz
• Sıvı Soğutucu: Corsair H150i catellite 360mm
• SSD: Sandisk 2.5 inç 2tb

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Merhabalar.
-
Taner hocamla burada sistem hakkında da biraz konuştuk istersen inceleyebilirsin :)

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Hocam bende 35.000-40.000 TL bütçe ile sistem kurmaya başladım.Sadece işlemcim ve ekran kartım eksik.
-
• Anakart: Asus Rog Strix B-660 A WİFİ
• İşlemci: İntel i7-12700
• Ram: Corsair vengeance pro rgb 4x8gb ram 3200mhz = 32 çikolayt
• Ekran Kartı: Asus Tuf Gaming 6900XT [Düşünüyorum 1-2 haftaya alıcam]
• Kasa: Corsair iCUE 4000x
• PSU: Corsair xcf750 +80 bronz
• Sıvı Soğutucu: Corsair H150i catellite 360mm
• SSD: Sandisk 2.5 inç 2tb
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın. Beni cezbeden şey AMD yeni nesil ile ddr5 e geçecek malum. Özellikle 5800x3d işlemci ile yeni nesilde neler yapabileceğini gösterdi AMD buda beni heyecanlandırıyor. Bende en az bu bütçe var iken acaba yeni nesil ddr5 sistem mi dizsem diye düşünüyorum.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
-
Taner hocamla burada sistem hakkında da biraz konuştuk istersen inceleyebilirsin :)
Konuyu okudum. Aceleci olup şimdi sistem dizmek istesem seçeceğim parçalar hemen hemen böyle olurdu.

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın. Beni cezbeden şey AMD yeni nesil ile ddr5 e geçecek malum. Özellikle 5800x3d işlemci ile yeni nesilde neler yapabileceğini gösterdi AMD buda beni heyecanlandırıyor. Bende en az bu bütçe var iken acaba yeni nesil ddr5 sistem mi dizsem diye düşünüyorum.
DDR5 Sistem türkiye için bence şimdilik çok pahalı :D
32gb ddr5 ram almak istesen min 4k olacak 16gb almak istesen minimum 3k olacak.Ona göre anakart vesaire derken bütcene biraz daha ekleme yapman gerekebilir. Mesela ben sıvı soğutucuyu itopyadan aldım.1.500tl indirim geldi diye aldım. Sende kampanyaları toplayarak bi ihtimal istedeğin şekilde sistem yapabilirsin :) Ama bence beklemek bilemiyorum fiyatlara ne olur dolar artarsa alınamayacak hale gelir ve o zaman daha kötü bir sistem toplamak zorunda kalırsın.Fiyatların düşeceğini sanmıyorum :)

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Malum dolar belli olmuyor. Bu serinin bu yıl çıkacağı kesin bile değil. Zaten seri çıkınca şuan ki serinin fiyatları hemen düşmez. O yüzden şuan sistem toplamanızı, daha sonrasında 4000 serisi ile yenilemenizi öneririm.
Hiç böyle düşünmemiştim. Baya mantıklı söylediğiniz.

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Konuyu okudum. Aceleci olup şimdi sistem dizmek istesem seçeceğim parçalar hemen hemen böyle olurdu.
Ben şahsen hazır sistem almayı sevmiyorum hocam.Asus rog strix ve corsair düşkünlüğüm var :D :D bende gittim en iyileri hangisiyse onlardan aldım.Bütçeyi fazla düşünmedim alırken.Hayatımda ilk defa adam akıllı bir PC alıyorum çünkü.İşim gereği de iyi pc lazım (Tasarım işleri)

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
DDR5 Sistem türkiye için bence şimdilik çok pahalı :D
32gb ddr5 ram almak istesen min 4k olacak 16gb almak istesen minimum 3k olacak.Ona göre anakart vesaire derken bütcene biraz daha ekleme yapman gerekebilir. Mesela ben sıvı soğutucuyu itopyadan aldım.1.500tl indirim geldi diye aldım. Sende kampanyaları toplayarak bi ihtimal istedeğin şekilde sistem yapabilirsin :) Ama bence beklemek bilemiyorum fiyatlara ne olur dolar artarsa alınamayacak hale gelir ve o zaman daha kötü bir sistem toplamak zorunda kalırsın.Fiyatların düşeceğini sanmıyorum :)
Doğru.

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Benim topladığım sistemin bütün parçaları elimde değil ama ben çok mutluyum ve memnun kalacağıma da inanıyorum. Çünkü alıcağım ekran kartı 6900XT - 3090ti'ya çok yakın fps'ler veriyor (ortalama 20-30fps aşağısında).Ve bu performansı yarı fiyatına veriyor. Evet dlss vesaire var ama AMD'nin de ilerde böyle ciddi projelere el atıcağını düşünüyorum.
FSR teknolojisini vesaire de geliştirdikten sonra bence tadından yenmez hatta kartlara zam bile gelebilir :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
35K bütçeyle beklenmeli mi bence hayır. Fiyatlar normal seviyelerde çıkmayacak ki çıksa bile RTX 3000 ailesinin stokları ermeden fiyatlar yüksekte seyredecektir. Bu yüzden sistemi sadece ekran kartı için güncelleme odaklı düşünüp sistemi RTX 3000/RX6000 serisinden kurmanızı tavsiye ederim. Ha derseniz ki ben kartlar çıkana kadar bütçeniz biraz daha katlarım o zaman lafım yok beklenebilir.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
35K bütçeyle beklenmeli mi bence hayır. Fiyatlar normal seviyelerde çıkmayacak ki çıksa bile RTX 3000 ailesinin stokları ermeden fiyatlar yüksekte seyredecektir. Bu yüzden sistemi sadece ekran kartı için güncelleme odaklı düşünüp sistemi RTX 3000/RX6000 serisinden kurmanızı tavsiye ederim. Ha derseniz ki ben kartlar çıkana kadar bütçeniz biraz daha katlarım o zaman lafım yok beklenebilir.
Haklısınız. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
O zaman 5800x3d işlemcili bir sistem kurup uzun süre ellemesem de olur değil mi ?

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
5800X3D ile kurulan bir sistemi uzun yıllar yükseltme ihtiyacı duymazsınız. GPU hariç tabi.
Tamamdır teşekkür ederim. Aslında bekleyeceğim süre zarfında bütçenin üstüne para ekleyebilirim ama o zamana kadar dolar ne olur onu bilemiyorum ve güvenemiyorum. En iyisi sizin dediğiniz gibi 5800x3d işlemcili güzel bir kasa toplayıp uzun süre kullanmak. Gelecekte de uygun vakitte upgrademi yaparım. Teşekkürler cevaplarınız için.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri