4.000TL QHD Monitör Önerisi

bbking

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Bütçe 3.5/4 k (duruma göre az miktarda artırabilirim) Tercihen  IPS monitör tavsiyeleriniz  nelerdir?

• 144 hz ve mümkünse üzeri
• 2k çözünürlük
• 27' ve üzeri

Methefor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: QHD Monitör Önerisi

Merhabalar konu ile tam istediğin monitörü f/p olarak sana hemen söylemek isterim.
https://www.n11.com/urun/casper-exc...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Öncelikle Panel bilgin var mı bilmediğim için söylemekteyim. IPS renk odaklı daha canlı renkler görmemizi sağlarken TN Panel ise Yenileme üzerinden daha iyi performans almamızı sağlar. 
Size attığım Monitör 2k 144 hz 1ms TN Panel QHD Gysnc Özelliklere göre Normal bir fiyat olduğunu söyleyebilirim. Marka takıntınız yok ise istediğiniz her şeyi karşılamakta. (TN Panel ise rekabetçi oyunları tercih edenlerin sevdiği bir paneldir.)

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
RE: Cvp: QHD Monitör Önerisi

Methefor' Alıntı:
Merhabalar konu ile tam istediğin monitörü f/p olarak sana hemen söylemek isterim.
https://www.n11.com/urun/casper-exc...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Öncelikle Panel bilgin var mı bilmediğim için söylemekteyim. IPS renk odaklı daha canlı renkler görmemizi sağlarken TN Panel ise Yenileme üzerinden daha iyi performans almamızı sağlar. 
Size attığım Monitör 2k 144 hz 1ms TN Panel QHD Gysnc Özelliklere göre Normal bir fiyat olduğunu söyleyebilirim. Marka takıntınız yok ise istediğiniz her şeyi karşılamakta. (TN Panel ise rekabetçi oyunları tercih edenlerin sevdiği bir paneldir.)

bu zamanda artık tn panel alınmamalı diye düşünüyorum 2k monitör almışken IPS olmalı tn rekabetçi oyunlarda daha iyi ancak rekabetçi oyun oynasam bile IPS panel seçerim çünkü monitörün göze hoş gelmesi gerek

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

@"Methefor" IPS/VA ve TN panel kıyaslaması için söyledikleriniz günümüzde pek geçerli argümanlar değil. IPS paneller Input Lag değeri ve Hz olarak TN panelleri çoğu modelde geride bıraktı. Çok üst düzey rekabetçi oyunlar oynanıyorsa TN panel hala tercih ediliyor ama o kullanıcıların IPS ve VA paneli tercih etmiyor olmaları hız için değil o tür oyunlarda renk ve gölge kalitesi konusunda da minimumu istedikleri için bu panel türlerini seçmiyorlar. Çok renkli olursa panel dikkatleri dağılıyor ve gölge kalitesi çok olursa oyuncuları fark edemiyorlar bu yüzden TN panel tercih ediyorlar. Yani TN panel VA ve IPS panelden hız olarak iyidir kavramı yanlış bir bilgi günümüzde.

Önerilen Casper ürünün eğer ciddi ve sıralamalara oynayan bir rekabetçi oyuncu değilseniz önermem. ViewSonic ürünü fena değil ama daha iyisi var mı bakmam gerek.

@"bbking" GIGABYTE 27" G27QC 165Hz 1ms VA Curved Panel - 4.299 TL - VA panel ama ürün oldukça başarılıdır. 4.1ms civarı Input Lag değeri 165Hz tazeleme hızı ve 1ms MPRT panel süresine sahip. Başarılı bir üründür. IPS panel gerçekten önerebileceğim iyi bir ürün bulamadım piyasada. Gigabyte G27Q IPS ürünü Amazon.com.tr adresinde 3999 TL ye düşmüş hala Cache olarak Akakçe firmasında listeleniyor ama stok bitirmişler. VA panel IPS 'e yakın başarılı renkler sunar sadece görüş açılarıda IPS kadar olmasada iyidir ki Curved panel olduğu için buna + yönde bir etkisi oluyor.

Methefor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
@"Methefor" IPS/VA ve TN panel kıyaslaması için söyledikleriniz günümüzde pek geçerli argümanlar değil. IPS paneller Input Lag değeri ve Hz olarak TN panelleri çoğu modelde geride bıraktı. Çok üst düzey rekabetçi oyunlar oynanıyorsa TN panel hala tercih ediliyor ama o kullanıcıların IPS ve VA paneli tercih etmiyor olmaları hız için değil o tür oyunlarda renk ve gölge kalitesi konusunda da minimumu istedikleri için bu panel türlerini seçmiyorlar. Çok renkli olursa panel dikkatleri dağılıyor ve gölge kalitesi çok olursa oyuncuları fark edemiyorlar bu yüzden TN panel tercih ediyorlar. Yani TN panel VA ve IPS panelden hız olarak iyidir kavramı yanlış bir bilgi günümüzde.

Önerilen Casper ürünün eğer ciddi ve sıralamalara oynayan bir rekabetçi oyuncu değilseniz önermem. ViewSonic ürünü fena değil ama daha iyisi var mı bakmam gerek.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ben kendim Wiewsonic 144hz 1ms TN panel kullanıyorum. dediğiniz gibi arasında aşırı bir fark yok ama ufak bir fark olduğu için ve tercihlerin bu yönde gittiği için belirtmek için söyledim. Burda panel açıklaması yapma sebebim önerdiğim ürünün TN panel olmasındandı    Dediklerinize katılıyorum sadece bilgilendirmek için söyledim.
Dediğiniz gibi IPS Paneller şu anda renk açısından daha canlı ve göze hitap ediyor.

KS

bbking

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:

@"bbking" GIGABYTE 27" G27QC 165Hz 1ms VA Curved Panel - 4.299 TL - VA panel ama ürün oldukça başarılıdır. 4.1ms civarı Input Lag değeri 165Hz tazeleme hızı ve 1ms MPRT panel süresine sahip. Başarılı bir üründür. IPS panel gerçekten önerebileceğim iyi bir ürün bulamadım piyasada. Gigabyte G27Q IPS ürünü Amazon.com.tr adresinde 3999 TL ye düşmüş hala Cache olarak Akakçe firmasında listeleniyor ama stok bitirmişler. VA panel IPS 'e yakın başarılı renkler sunar sadece görüş açılarıda IPS kadar olmasada iyidir ki Curved panel olduğu için buna + yönde bir etkisi oluyor.

Teşekkürler hocam.

https://www.trendyol.com/lenovo/66a...z-4ms-va-hdmi-display-31-5-monitor-p-48107238

https://www.trendyol.com/samsung/od...-va-gaming-monitor-lc32g55tqwrxuf-p-154140011

https://www.n11.com/urun/samsung-od...esync-hdr10-2k-qhd-curved-led-monitor-1577924

https://www.hepsiburada.com/lg-27gn800-b-27-144hz-1ms-hdmi-display-qhd-ips-monitor-p-HBV000018SLZ8

Bunlar hakkında düşünceniz neler?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Odyssey G3 ürünlerde Ghosting sorunu yaşayan ciddi bir kitle var G5 ürünlerde bu sorundan bahseden görmedim ama risk faktörü var bilginiz olsun.

Lenovo ürünü bende gördüm ama önermedim sebebi bazı ciddi sorunları var. Başta çok fazla ölü piksel çıkma potansiyelinin olması.

Bulduğunuz LG ürünü fena değil ille IPS olacaksa olur ama satıcıyı hiç bilmiyorum.

Önerdiğim ürün çok başarılı ama 27" diye sıcak bakmadıysanız 32" olacaksa MSI 31.5" OPTIX AG321CQR 165Hz VA Curved Panel - 4.493 TL bu ürünü tercih edebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri