4+4 ram almalımıyım

tc_talha_genc52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam i3 11. Nesil işlemci kullanıyorum şuanda ramim 4 gb ben onu 8 gb yaparsam nasıl olur 1 tane daha ram takarsam Şuanda 248 TL bütçem var sistemde olan ram micron marka 3200mhz cl22 1.2 volt rk16 ama onunda stoğu az olduğu için daha çok pahalıya satıyorlar ne alabilirim 248 TL ile oyun olarak cs valo ets oynuyorum yüksek oyunları konsoldan oynuyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Daha önce konuşmuşuz bu konuyu ama tekrar etmem gerekirse. 4+8GB yapabilirsiniz sorun yok ancak ufakta olsa bir performans sorunu veya mavi ekran çıkma potansiyeli var. Riski alıp 8GB alabilirsiniz ancak oynadığınız oyunlar 8GB RAM sınırını aşacak oyunlar değil. Yani 4+4GB alsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Karar sizin.

NOT : Aynı özelliklere sahip bellek seçimi yapın. RANK değeri şuan için en son düşüneceğiniz şey olsun. Önceliğiniz diğer özelliklerinin uyumlu olması.

KS

tc_talha_genc52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Daha önce konuşmuşuz bu konuyu ama tekrar etmem gerekirse. 4+8GB yapabilirsiniz sorun yok ancak ufakta olsa bir performans sorunu veya mavi ekran çıkma potansiyeli var. Riski alıp 8GB alabilirsiniz ancak oynadığınız oyunlar 8GB RAM sınırını aşacak oyunlar değil. Yani 4+4GB alsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Karar sizin.

NOT : Aynı özelliklere sahip bellek seçimi yapın. RANK değeri şuan için en son düşüneceğiniz şey olsun. Önceliğiniz diğer özelliklerinin uyumlu olması.

https://www.n11.com/urun/sk-hynix-h...l22-notebook-ram-1781373?magaza=etdbilgisayar
 Hocam bu nasıl

KS

tc_talha_genc52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir sıkıntı yok. DUAL olarak çalışıyor görünüyorsa oda iyi sorun yok demektir. Sadece frekans olarak 2666MHz hızında çalışıyor görünüyor. Görev Yöneticisinden hızınızı bir kontrol edin Bellek kısmında.

KS

tc_talha_genc52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir sıkıntı yok. DUAL olarak çalışıyor görünüyorsa oda iyi sorun yok demektir. Sadece frekans olarak 2666MHz hızında çalışıyor görünüyor. Görev Yöneticisinden hızınızı bir kontrol edin Bellek kısmında.

Hiz:2667

ugur.gozaydin' Alıntı:

Hocam benim frekanslar dusukte çalışıyor galiba ddr4 3200 (1600mhz) yazıyor her 2 slottada

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
3200MHz frekans genelde anakartlarda 1600MHz X 2 olarak gösterilir ancak sizin anakartta şuan bellekleriniz 2666Mhz hızında çalışıyor görünüyor. Eğer Görev Yöneticisinde öyle yazıyorsa tabi. BIOS 'a girip frekansı XMP veya manuel 3200MHz hıza alabilirsiniz isterseniz.

KS

tc_talha_genc52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
3200MHz frekans genelde anakartlarda 1600MHz X 2 olarak gösterilir ancak sizin anakartta şuan bellekleriniz 2666Mhz hızında çalışıyor görünüyor. Eğer Görev Yöneticisinde öyle yazıyorsa tabi. BIOS 'a girip frekansı XMP veya manuel 3200MHz hıza alabilirsiniz isterseniz.

hocam nasıl yapacağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS ayarları her anakartta farklıdır. Ancak genel kelimeler değişmez. Önce anakartınızın BIOS 'una girip XMP veya ASUS bir makine ise DOCP ayarını arayın. Ayarı Enable yani aktif hale getirip BIOS ayarlarınızı kaydedip çıkın. Hepsi bu kadar. Eğer XMP/DOCP ayarı yoksa RAM OC ayarlarına girip aldığınız RAM özelliklerini 3200MHz CL22 1.2V değerlerini manuel olarak girmeniz gerekecek. Eğer hiç anlamıyorsanız bu işten bulaşmanıza gerek yok. Bir bilene yaptırın.

KS

tc_talha_genc52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS ayarları her anakartta farklıdır. Ancak genel kelimeler değişmez. Önce anakartınızın BIOS 'una girip XMP veya ASUS bir makine ise DOCP ayarını arayın. Ayarı Enable yani aktif hale getirip BIOS ayarlarınızı kaydedip çıkın. Hepsi bu kadar. Eğer XMP/DOCP ayarı yoksa RAM OC ayarlarına girip aldığınız RAM özelliklerini 3200MHz CL22 1.2V değerlerini manuel olarak girmeniz gerekecek. Eğer hiç anlamıyorsanız bu işten bulaşmanıza gerek yok. Bir bilene yaptırın.
Hocam laptop kullanıyorum ama ben

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Onu biliyorum bellek seçiminizi gördüm ya. Aynı şey masaüstü ile arasında bir fark yok. Bellek frekansı ayarı bölümü kapalı değilse değişen bir şey yok.

KS

tc_talha_genc52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Onu biliyorum bellek seçiminizi gördüm ya. Aynı şey masaüstü ile arasında bir fark yok. Bellek frekansı ayarı bölümü kapalı değilse değişen bir şey yok.

Hocam yapacak bir şey yok dell kapatmış galiba xmp ile ilgili bir şey göremedim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri