Hocam(lar)..
Kusurum Olduysa Affola.. Kusurumuz Olduysa Gene Affola.. Lakin Arkadaş Forum Karşıtı Değil Sadece Eskiden Bir Forumda Birkaç Forum Yetkilisinin Ahmakça Yaptığı Bilinçli Bir Patavatsızlıkdan Bir Nevi Göz Göre Göre Ve O Olayın Yaşanacağını Bile Bile Önlem Almamalarından Kaynaklı Yaşadığı Bir Olaydan Mütevellit Yeni Gördüğü Bir Foruma Katılmak İstemedi, Kendisine 2.Hesabımı Taktim Ettim Lakin İstemedi "Yanlış Bişey Yapıp Başıma Gelenler Seninde Başına Getirmeyeyim" Dedi.. Burada Sizin Babanızın Malı Gibi Koruduğunuz Bu Foruma Laf Attığımız Yok Ve Açıkçası Bu Konuyu Açmamdan Arkadaşımın Haberi Bile Yoktu Diyebilirim Ve Hatta Konuyu Sorup Soruşturduğum Tek Forum Sizde Değilsiniz Lakin Bunun Benim İçin Bir Önemi Yok..
Arkadaş İstediklerine Nazaran Bütçesinin Yetersiz Olduğunu Bilmekte Ve Açıkçası Söylemek Gerekirse İstediği Asıl Kasada Bu Değil, Aslında Şuan Borç İçinde Olmasaydı Cebindeki Hazır 642Bin₺ İle Gidip Kendisine Ekranlarıyla Masasıyla Klavyesiyle Özel Tasarım Kasasıyla Koskoca Bir Sistem Düzecekti, Onu Koyacağı Oda İle Beraber..
Lakin Şuan 50K Bütçesi Var Ve Kendisinin Söylemlerine Göre "Aga Zaten İleride Sıfırdan Adam Akıllı Bİr PC Toplayacam O Aşikar, Lakin Şimdilik İdare Edecek Bir Ara Sistem Lazım Bana 4060 İstiyordum Yeter Bana İdare Eder Diyordum Hadi 4070 Önerdiler Okay, Ama Senin Bahsetmiş Olduğun Gen5 M.2'lere Uçacak Kadar Ütopik Bişey İstediğimi De Sanmıyorum. Benim Kullanımımda Gördüğüm Kadarıyla Bi Ekran Kartı Aşırı Isı Oluyor Bir De İşlemciler Ki Keza Kullandığım Suncuda İşlemci Kullanımının %92'den Aşağı İndiğini Görmedin Aktif Kullanımda, Sende Hatta Isıların Ne Kadar Yüksek Olduğunu Kendi Gözlerinle Gördün, Bundan Dolayı Şimdi Ben 7600 Diyordum Arkadaşlar Da 7600 Yada 7500F Diyorlar Onlardan Birini Alırım Geçerim Hadi İçerisine Bi De Windows11 Kurarum İşime Bakarım Lakin Gördüğüm Kadarıyla Sıvı Soğutma İstemiyorlar Lakin Sunucudaki İ9 13900K İşlemcinin Halini Gördün, İleride Belki Yeni Kasayı Almadan Öncesinde R7 7700X3D Yada Daha Yükseğine Yükseltme İhtimalimin Olduğunu Söyledin Buna Rağmen Neden 360mm'e Karşı Çıkıyorlar Bunu Anlamış Değilim.. Oyun, İş Ve Gündelik Kullanımın Aynı Anda Tek Kasada Olacağı Bir Bilgisayar Olacağını Bunu Renderlar Editler Ve Ai İçin Vsr Kullanacağımı Söylemişsin, Okay Bunlarda Bir Sıkıntı Yok.. Ama Kasada İleride Yükseltme İhtimaline Karşın Ve Isıyı Önleme İçin Bi 360mm İstediğimi, Bol Mesh Bir Kasa İsteiğimi, Ve 2xGPU Artık Geçtim Wifi Dışında Birşeyle Bağlayamadığım Cihazlarım İçin Wifi Özellikli Anakart İstediğimi Ve Tek Lüksümün Bunlar Olmasını İstediğimi Söylemişsin.. Bütçe Belli, İstekler Belli Ve Arkadaşlarda Yardımcı Olmaya Çalışmışlar Amenna Sağolsunlar, Hepsine Bin Minnettar.. Ama..
1.) - Anakarttam Bahseden Arkadaşı Anlamış Değilim Biostar Demiş Ama Biz Biostar Kullanmadık Sistemde MSİ Pro B650-S Kullandık, Arkadaş Biostar Mı Kullanmamızı İstiyor Yükseltme Yapacaksak Yada Şuanki Durumumuzda Yüksetlme Yapma İhtimalimiz Var İse, Bu Durumu Anlamadım. Kusura Bakma Ama Türk Dili Ve Edebiyatı Profu Babama Gösterdim Türk Dili Tarihçisi Profu Anama Gösterdim Anakart Hakkındaki Yazıları Ve Onlarda Tam Anlamadık, Türkçeyi Çok Bozuk Kullanmış Dedi Lakin Bu Metinlerden Çıkarımları, Biz Biostar İsimli Anakartı Kullanmışız Arkadaş Da Buna Karşı Çıkmış Tabi Arada Da Biriyle Tartışmışlar-/-Konuşmuşlar Dedi Onlar Ki Benim De Anladığım Bu. Acaba Biz Sistemi Atarken Düzenlediğimiz Halinin Fotoğrafını Mı Atmadık Keza O Sitedeki Sistem Düzenlenmiş Hali Saklamıyor. Yada Arkadaş Onu Görmedi Mi..
2.) - Başta Belirtmemize Rağmen AMD GPU Önerenler Neden Var, NVidia Ai'da Daha İyi Değilmi Keza Nvidia İsteğimizin Sebepleri Başta Var Dİye Biliyorum, Ki Keza Önerilen Çoğu Sistemlerde AMD'den NVidia Bile Çevrilmiyor GPU Seçenekleri Diye Gördüm..
3.) - CL'değeri Önemli Mhz Değeri Öneli Gb Değeri Önemli Lakin Ramlerde 16Gb'ı Aşan Kullanımımı Görmedim 4090+i9 13900K Sunucuyu Kullanırken Bile Ama Arkadaşlar 32Gb İstiyor Onada Okay..
4.) - Arkadaş PSU Demiş Çöp Demiş Okay. ASUS Prime AP-750G Yada NZXY C850 Yada Arkadaşların Bİr Önerisi Varsa Onu Alır Yedekte Onu Tutarım Yada Onunla Değişirim. Bizim Aamed Abi Var Biliyon PC'ci Onunla Konuşur Kallederim Alırım PSU'yu Oradan Ayrı Olarak Alınacağı İçin Yada Arkadaşlar Biryer Önerirse Oradan Alınabilir.
Bunlar Dışında Birşeye Karşı Çıktığımızı Hatırlamıyorum.. Arkadaşlar Anakart Dedi İşlemci Dedi Bizde İlerde 7700 Yükseltmesi Yaparsak Diye Sorular Sorduk.. Kasa Dediler Önü Kapalı Konular Yerde Ondan Doalyı Bizim Seçtiğimizdeki Gibi Yandan Ve Alttan Hava Alan Lazım Dedik.. GPU Dediler 4060 Dedik, Saçmalama-/-Gerizekalı Olma 4070 Toplarız Bu Bütçeyle İstediğinize Göre Dediler Tamam 4070 Dedik.. Ram Dediler 16Gb Dedik Mhz Cl Dikkat Etmedik Onlarda 32Gb 6000Mhz 30Cl Civarı Olur Dediler, Bizde Yapılabiliyorsa Bu Bütçeyle Olur Dedik.. Depolama Dediler, Tercihen 5Yıl Garantili Samsun 1Tb Dedik Onlar Gen5 10K Okuma Yamalı M.2 Dediler Bütçe Dışı Çıkıyor Ama Dedik.. Dediler 360mm Olmasın Dediler, Çok Isınır Dedik, Bişey Olmaz Dediler Ama i9 Kullanımını Bilmediklerine Verdik Ve Bakalım Hayırlısı Dedik..
Bunlar Dışında Dediğimiz Bişey Yok, Karşı Çıktığımız Pek Bişey Yok, Sadece Soru Soruyoruz Biz Diye Görünüyor Ve Onlar Da Cevaplıyor Diye Görüyorum.. Bunun Dışında Kasa Belirli Denebilir, İşlemci R5 7600 Denebilir, GPU 4070 Yada Süper, PSU Zaten Kasayla Geliyor Ve Arkadaşların Önerisi Varsa Ona Gör Ek PSU Masrafı Olacak Malesef İçeri Girecez Bütçede Oradan PSu Bozulursa Vsr Diye, Onun Dışında Anakartta Arkadaş B650-S Tutturdu Güzel Olur Diye Ki Bizde MSI Pro B650-S Diyorduk Orada Da Okay Bir Sıkıntı Göremiyorum Uzalaşmada, Sadece SSD'de Gen5 Diyorlar Bense O Kadara Gerek Varmı Diye Düşünüyorum Keza Sunucuda Samsung'un 3500-/-2300 SSD'si Vardı Diye Hatırlıyorum Gayet Yeterliydi Ve 1Tb Olacak Zaten Şmdilik, Ram Arkadaşlarla Son Tartışmada Bi Önerileri Olursa On Göre Tekrar Değerlendirilir, 360mm Malesef Baştan Beri Sana Bahsettiğim Ve Seninde Bildiğin Isı Olayından Dolayı Gerekli Ama Arkadaşlar İnatla Alma Diyip Önermiyorlar Oraya Bi Bakılacak. Bunlar Dışında Birşey Göremiyorum Ve Bu Durumda Senin Yada Arkadaşların Eklemek İstediği Birşey Varmıdır Merak Ediyorum" Diyor Ve Diyoru..