- Tepki
- 11
Tamam işte daha güçsüz olduğu için daha az ısınıyor. 7600 için sıvı soğutmaya gerek yokÖncelikle Kimseye Forumdan Para Aldı Yada Almadı Demedim Ve Benim Ailemin Prof Değil Lakin PC'yi Toplayan Arkadaşın Aİlesinin Prof Olduğunu Yazıyı Dikkatle Okuyarak Değerlendirmenizi Belirtmek İsterim.. Ve Evet Forumda Şu Ana Kadar Açılmış Konularıma Mesaj Gelmemesini Geçtim Yüzüne Bİle Bakılmamasından Çok Fazla Aktiflik Olmadığı Ve Benim Gibi Konu Açanların Konularının Yüzüne Dahi Bakılmadığının Açıkça Belli Olduğu Görmekteyim.. Ama Söylemem Gerekirki Siz B650S Dediğinizde Hem Biostarda Var Hemde MSI'da Mevcut Bizim Attığımız Linkteki Kasa Seçeneklerinde.. Ayrıca i9 13900K'lı Makinanın Bizim Parasını Verip Hizmetini Aldığımız Makinada Mevcut Olduğunu Yazıyı Düzgün Okuyarak Anlaşılabileceğinin Aşikar Olduğunu Lakin Bİr Okadar Da Uzun Olduğu İçin Vakit Harcamak İstememenizi Anlıyorum.. Ayriyeten Arkadaş Şu Anda Önerilerinize Göre R5 7600 -/- RTX 4070 Yada Süper -/- MSI PRO B650-S Sistemini Seçmiş Bulunmakta Ve Devamını Bir Kaç Yazı Önce Attığımız Fotoğrafta Görebilirsiniz..
Lakin Arkadaşımı Kısaca Anlatmam Gerekirse Bu Kasayı Alacak Aradan Bir Müddet Süre Geçince Takribi 1-/-1.5 Sene Sonra Yükseltecek Ki 7700x3d Vsr Artık Neyse Ona Yükseltecek Ve 2.Senede Yada 3.Seneye Doğru Kendi İstediği Şekilde Bir Kasa Toplamayı Düşünüyor. Ki 5K Serisi Duyurulmamış İse 4090'lı R9 Son Gen'li 64-/-256Gb Ram'li 10Gb Bir Sistem Toplamayı Düşünüyor Bunla Beraber Odasınıda Yenileyecek Durum Bu..
Ama Parasıyla Hizmet Aldığı i9 13900K'lı Kiralık Bir Bİlgisayarın İşlemcisi Arkadaşım İş İçin Aldığı Hizmeti Yaparken Bahsetmiş Olduğumuz Üzere %90'lı Kullanımlara Ulaşmakta Bundan Dolayı Isınmakta Ve Bundan Dolayı 360mm Soğutmam Diye Tutturuyor.. Çünkü Standart Bir Soğutma Yada Kule Tipi Soğutmayla İşini Yaparken Isıdan Dolayı Kapanma İhtimali Olduğunu Düşünmekte Keza İ9 13900K'lı Bildiğiniz Üzere Gayet Yüksek Bir İşlem Gücüne Sahip V eBizim Bildiğimize Göre Sıvı Soğutma Mevcut Ama Ona Rağmen %90 Kullanımlara Ve Gayet Yüksek Isılara Ulaştığını Gördük Ve R5 7600 Gibi Bİr İşlemciyi Kullandığımızda Malesefkine Daha Az İşlem Gücü Olmasından Ötürü %100'den Aşağı İneceğini Sanmamakla Beraber Yine Yüksek Sıcaklıklar Beklmekte Bundan Dolayı Başından Beri 360mm Diye Tutturuyor Arkadaş..