45.000-60.000 TL 50K Bandında Toplama PC Önerisi Alabilrmiyim..?!

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
12 Eyl 2023
Mesajlar
418
Tepki
92
İyi Güzel Ama Arkadaş 360mm Sıvı Soğutma İstiyor Defalarca Kere Bahsettiğimiz Sebeplerce Lakin Burada 240mm Var Maximum


Siz Biostar B650 Yi Mi Alın Dediniz De Ben Mi Yanlış Anladım..?!
Yazdığım hiçbir şeyi anlamıyorsunuz. Sonra ben yanlış anlamışım gibi cevap yazıyorsunuz. Katlettiğiniz Türkçeye rağmen düzgünce cevap yazıyorum. Hala bunu mu dediniz diyorsunuz. Kaç kişi cevap yazdı. Asla tatmin olmadınız. Taşıma suyla değirmen dönmez. Arkadaşınız forum karşıtı olup gene de foruma fikir sorduruyorsa girsin istediklerini net bir şekilde söylesin. İnsanlar burada size yardımcı olmak için emek veriyor. Ota b*ka !? yapacağınıza kitap okuyun da basit seviyedeki Türkçe cümleleri anlayabilin.
 

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
364
Tepki
78
bütçe sınırsız olmadığı için bir yerden kısması gerekli. kimsenin eli o bütçede 360mm soğutma kasa anakart vs. gitmiyor. mantıklı olması için uğraşıyoruz 360 soğutmamda soğutmam diyor arkadaş. madem biliyor sormasına gerek yok. yapıştır ordan baba bi kasa üste bile 420mm sığsın, sağlam bi anakart 2x16 cl 30 - 6000mhz ram 750-850 arası gen 5 atx3 psu. kalan parayla işlemci ekran kartı bölüştür geç.

Adam doğru söylüyor 4060 çöp kart o kadar para veriyorsa 1080p oynamasın. 5000 serisine güvenmeyin nvidia ne fiyat koysa deli satıyor belki %50 artıracak fiyatı bilemezsin. Onun yerine ileride işlemciyi yükseltsin ryzen 9000 serisi ile.

Yok hacı anakart önemli çok alakası var. 55k sisteme biostar koymuşsun adam bu yüzden hazır sistem istemiyor her parçadan kısıyorlar.
7500 f koydum hocam. 2-3 sene ön gördüğü bu sistem devam edecek. ilerde o zaman zaten ekran kartı vs. değişirken anakartı da değişir. anakartı 3-5 k fazla verse ekran kartından kısacak. daha paşamın 360mm soğutucusu var zaten :)
 

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
364
Tepki
78
kasa istediğin özelliklerde mi bakarsın olmadı bir sürü kasa var değiştirirsin uyan bi tanesiyle seçeneklerde.
2600 de sıvı soğutma.


1722878513395.png
 

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
15 Tem 2023
Mesajlar
74
Tepki
11
bütçe sınırsız olmadığı için bir yerden kısması gerekli. kimsenin eli o bütçede 360mm soğutma kasa anakart vs. gitmiyor. mantıklı olması için uğraşıyoruz 360 soğutmamda soğutmam diyor arkadaş. madem biliyor sormasına gerek yok. yapıştır ordan baba bi kasa üste bile 420mm sığsın, sağlam bi anakart 2x16 cl 30 - 6000mhz ram 750-850 arası gen 5 atx3 psu. kalan parayla işlemci ekran kartı bölüştür geç.


7500 f koydum hocam. 2-3 sene ön gördüğü bu sistem devam edecek. ilerde o zaman zaten ekran kartı vs. değişirken anakartı da değişir. anakartı 3-5 k fazla verse ekran kartından kısacak. daha paşamın 360mm soğutucusu var zaten :)
Harbi adam hem nvidia hem iyi işlemci hem sıvı soğutma istiyor. Sıvı soğutucu ve 7800x3d yerine 7500f ve iyi bir anakartla ekran kartı alıp ileride işlemci yükseltsin anakart almasına gerek kalmaz. 50k sisteme 4060 falan alınmaz. 5000 serisi ile değiştireceğini söylemiş madem yakın zamanda yükseltme yapmaya niyetli o zaman işlemci yükseltsin.
 
KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
26 Ağu 2020
Mesajlar
549
Tepki
29
Konum
41 | Kocaeli
Hocam(lar)..
Kusurum Olduysa Affola.. Kusurumuz Olduysa Gene Affola.. Lakin Arkadaş Forum Karşıtı Değil Sadece Eskiden Bir Forumda Birkaç Forum Yetkilisinin Ahmakça Yaptığı Bilinçli Bir Patavatsızlıkdan Bir Nevi Göz Göre Göre Ve O Olayın Yaşanacağını Bile Bile Önlem Almamalarından Kaynaklı Yaşadığı Bir Olaydan Mütevellit Yeni Gördüğü Bir Foruma Katılmak İstemedi, Kendisine 2.Hesabımı Taktim Ettim Lakin İstemedi "Yanlış Bişey Yapıp Başıma Gelenler Seninde Başına Getirmeyeyim" Dedi.. Burada Sizin Babanızın Malı Gibi Koruduğunuz Bu Foruma Laf Attığımız Yok Ve Açıkçası Bu Konuyu Açmamdan Arkadaşımın Haberi Bile Yoktu Diyebilirim Ve Hatta Konuyu Sorup Soruşturduğum Tek Forum Sizde Değilsiniz Lakin Bunun Benim İçin Bir Önemi Yok..
Arkadaş İstediklerine Nazaran Bütçesinin Yetersiz Olduğunu Bilmekte Ve Açıkçası Söylemek Gerekirse İstediği Asıl Kasada Bu Değil, Aslında Şuan Borç İçinde Olmasaydı Cebindeki Hazır 642Bin₺ İle Gidip Kendisine Ekranlarıyla Masasıyla Klavyesiyle Özel Tasarım Kasasıyla Koskoca Bir Sistem Düzecekti, Onu Koyacağı Oda İle Beraber..
Lakin Şuan 50K Bütçesi Var Ve Kendisinin Söylemlerine Göre "Aga Zaten İleride Sıfırdan Adam Akıllı Bİr PC Toplayacam O Aşikar, Lakin Şimdilik İdare Edecek Bir Ara Sistem Lazım Bana 4060 İstiyordum Yeter Bana İdare Eder Diyordum Hadi 4070 Önerdiler Okay, Ama Senin Bahsetmiş Olduğun Gen5 M.2'lere Uçacak Kadar Ütopik Bişey İstediğimi De Sanmıyorum. Benim Kullanımımda Gördüğüm Kadarıyla Bi Ekran Kartı Aşırı Isı Oluyor Bir De İşlemciler Ki Keza Kullandığım Suncuda İşlemci Kullanımının %92'den Aşağı İndiğini Görmedin Aktif Kullanımda, Sende Hatta Isıların Ne Kadar Yüksek Olduğunu Kendi Gözlerinle Gördün, Bundan Dolayı Şimdi Ben 7600 Diyordum Arkadaşlar Da 7600 Yada 7500F Diyorlar Onlardan Birini Alırım Geçerim Hadi İçerisine Bi De Windows11 Kurarum İşime Bakarım Lakin Gördüğüm Kadarıyla Sıvı Soğutma İstemiyorlar Lakin Sunucudaki İ9 13900K İşlemcinin Halini Gördün, İleride Belki Yeni Kasayı Almadan Öncesinde R7 7700X3D Yada Daha Yükseğine Yükseltme İhtimalimin Olduğunu Söyledin Buna Rağmen Neden 360mm'e Karşı Çıkıyorlar Bunu Anlamış Değilim.. Oyun, İş Ve Gündelik Kullanımın Aynı Anda Tek Kasada Olacağı Bir Bilgisayar Olacağını Bunu Renderlar Editler Ve Ai İçin Vsr Kullanacağımı Söylemişsin, Okay Bunlarda Bir Sıkıntı Yok.. Ama Kasada İleride Yükseltme İhtimaline Karşın Ve Isıyı Önleme İçin Bi 360mm İstediğimi, Bol Mesh Bir Kasa İsteiğimi, Ve 2xGPU Artık Geçtim Wifi Dışında Birşeyle Bağlayamadığım Cihazlarım İçin Wifi Özellikli Anakart İstediğimi Ve Tek Lüksümün Bunlar Olmasını İstediğimi Söylemişsin.. Bütçe Belli, İstekler Belli Ve Arkadaşlarda Yardımcı Olmaya Çalışmışlar Amenna Sağolsunlar, Hepsine Bin Minnettar.. Ama..
1.) - Anakarttam Bahseden Arkadaşı Anlamış Değilim Biostar Demiş Ama Biz Biostar Kullanmadık Sistemde MSİ Pro B650-S Kullandık, Arkadaş Biostar Mı Kullanmamızı İstiyor Yükseltme Yapacaksak Yada Şuanki Durumumuzda Yüksetlme Yapma İhtimalimiz Var İse, Bu Durumu Anlamadım. Kusura Bakma Ama Türk Dili Ve Edebiyatı Profu Babama Gösterdim Türk Dili Tarihçisi Profu Anama Gösterdim Anakart Hakkındaki Yazıları Ve Onlarda Tam Anlamadık, Türkçeyi Çok Bozuk Kullanmış Dedi Lakin Bu Metinlerden Çıkarımları, Biz Biostar İsimli Anakartı Kullanmışız Arkadaş Da Buna Karşı Çıkmış Tabi Arada Da Biriyle Tartışmışlar-/-Konuşmuşlar Dedi Onlar Ki Benim De Anladığım Bu. Acaba Biz Sistemi Atarken Düzenlediğimiz Halinin Fotoğrafını Mı Atmadık Keza O Sitedeki Sistem Düzenlenmiş Hali Saklamıyor. Yada Arkadaş Onu Görmedi Mi..
2.) - Başta Belirtmemize Rağmen AMD GPU Önerenler Neden Var, NVidia Ai'da Daha İyi Değilmi Keza Nvidia İsteğimizin Sebepleri Başta Var Dİye Biliyorum, Ki Keza Önerilen Çoğu Sistemlerde AMD'den NVidia Bile Çevrilmiyor GPU Seçenekleri Diye Gördüm..
3.) - CL'değeri Önemli Mhz Değeri Öneli Gb Değeri Önemli Lakin Ramlerde 16Gb'ı Aşan Kullanımımı Görmedim 4090+i9 13900K Sunucuyu Kullanırken Bile Ama Arkadaşlar 32Gb İstiyor Onada Okay..
4.) - Arkadaş PSU Demiş Çöp Demiş Okay. ASUS Prime AP-750G Yada NZXY C850 Yada Arkadaşların Bİr Önerisi Varsa Onu Alır Yedekte Onu Tutarım Yada Onunla Değişirim. Bizim Aamed Abi Var Biliyon PC'ci Onunla Konuşur Kallederim Alırım PSU'yu Oradan Ayrı Olarak Alınacağı İçin Yada Arkadaşlar Biryer Önerirse Oradan Alınabilir.
Bunlar Dışında Birşeye Karşı Çıktığımızı Hatırlamıyorum.. Arkadaşlar Anakart Dedi İşlemci Dedi Bizde İlerde 7700 Yükseltmesi Yaparsak Diye Sorular Sorduk.. Kasa Dediler Önü Kapalı Konular Yerde Ondan Doalyı Bizim Seçtiğimizdeki Gibi Yandan Ve Alttan Hava Alan Lazım Dedik.. GPU Dediler 4060 Dedik, Saçmalama-/-Gerizekalı Olma 4070 Toplarız Bu Bütçeyle İstediğinize Göre Dediler Tamam 4070 Dedik.. Ram Dediler 16Gb Dedik Mhz Cl Dikkat Etmedik Onlarda 32Gb 6000Mhz 30Cl Civarı Olur Dediler, Bizde Yapılabiliyorsa Bu Bütçeyle Olur Dedik.. Depolama Dediler, Tercihen 5Yıl Garantili Samsun 1Tb Dedik Onlar Gen5 10K Okuma Yamalı M.2 Dediler Bütçe Dışı Çıkıyor Ama Dedik.. Dediler 360mm Olmasın Dediler, Çok Isınır Dedik, Bişey Olmaz Dediler Ama i9 Kullanımını Bilmediklerine Verdik Ve Bakalım Hayırlısı Dedik..
Bunlar Dışında Dediğimiz Bişey Yok, Karşı Çıktığımız Pek Bişey Yok, Sadece Soru Soruyoruz Biz Diye Görünüyor Ve Onlar Da Cevaplıyor Diye Görüyorum.. Bunun Dışında Kasa Belirli Denebilir, İşlemci R5 7600 Denebilir, GPU 4070 Yada Süper, PSU Zaten Kasayla Geliyor Ve Arkadaşların Önerisi Varsa Ona Gör Ek PSU Masrafı Olacak Malesef İçeri Girecez Bütçede Oradan PSu Bozulursa Vsr Diye, Onun Dışında Anakartta Arkadaş B650-S Tutturdu Güzel Olur Diye Ki Bizde MSI Pro B650-S Diyorduk Orada Da Okay Bir Sıkıntı Göremiyorum Uzalaşmada, Sadece SSD'de Gen5 Diyorlar Bense O Kadara Gerek Varmı Diye Düşünüyorum Keza Sunucuda Samsung'un 3500-/-2300 SSD'si Vardı Diye Hatırlıyorum Gayet Yeterliydi Ve 1Tb Olacak Zaten Şmdilik, Ram Arkadaşlarla Son Tartışmada Bi Önerileri Olursa On Göre Tekrar Değerlendirilir, 360mm Malesef Baştan Beri Sana Bahsettiğim Ve Seninde Bildiğin Isı Olayından Dolayı Gerekli Ama Arkadaşlar İnatla Alma Diyip Önermiyorlar Oraya Bi Bakılacak. Bunlar Dışında Birşey Göremiyorum Ve Bu Durumda Senin Yada Arkadaşların Eklemek İstediği Birşey Varmıdır Merak Ediyorum" Diyor Ve Diyoru..
 

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
12 Eyl 2023
Mesajlar
418
Tepki
92
Her cümlende kendinle çelişmişsin. Buraya bütçe belirttin, biz de kendimizce o bütçeye göre en performanslı sistemi önerdik. Siz performans önemli değil ilerde yükseltecek deyip 360 mm diye tutturdunuz. i9 kullanımından dolayı demişsiniz. Amd işlemci ve anakart seçip i9' u nasıl takacaksınız? Eğer başta dediğiniz gibi ileride sıfırdan sistem toplayacaksanız şuan ki sistem için 360 mm 'yi neden şart koşuyorsunuz? Ayrıca bir cümlenizde belki ileride 7700x3d ( 7800x3d demek istedin sanırım zira 7700x3d yok) yükseltirim diyorsunuz. O zaman neden sıfırdan pc alacak diyorsunuz. Kendinizi haklı çıkarmak için 3 farklı durumu aynı anda yapacakmış gibi savunmuşsunuz.

Anakart konusunda dönün konuyu açtığınız ilk mesaja bakın. Bir kaç altında ben sistem önermişim ve anakartı b650 s. Daha sonra bir arkadaş biostar'ı önermiş, ben de b650s daha iyi diyerek ufak bir konuşma geçmiş. Siz anakartta sadece wifi olmasına dikkat ettiğinizi, neden daha iyi olduğunu sormuş, ben de üşenmeden bildiğimi yazmışım. B650-S in iyi olduğunu açıklamışım hala Biostar'ı mı alın dediniz diyorsun...

Son olarak forum babamın malı değil. Kimsenin değil. Kimse ücret te almıyor. Yardıma ihtiyacı olanlara herkes az çok ne kadar bilgisi varsa yardımcı olmaya çalışıyor. Çoğu kişiye size gelen cevap sayısı kadar cevap bile gelmiyor ancak siz kendi kıtlığınızı gene başkasına atıyorsunuz. Burada insanlar size vakit ayırıyor. Size sistem önerirken araştırıyor, bilgisini paylaşıyor. Denyonun biri gelip Forumu Savunuyor diyerek vakit harcayan insanlara saygısızlık yapıyor.
Size ettiğinizden fazla bile vakit harcadım.
Son olarak:
Prof. Ailenize selamlar. İşe çocuklarından başlamayı ihmal etmişler ancak zararın nerelerinden dönerlerse kar. Gerçi çocukları gibi her harfi büyük yazıp her şeye !? yapsam belki beni de anlarlardı!?
 

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
15 Tem 2023
Mesajlar
74
Tepki
11
Hocam(lar)..
Kusurum Olduysa Affola.. Kusurumuz Olduysa Gene Affola.. Lakin Arkadaş Forum Karşıtı Değil Sadece Eskiden Bir Forumda Birkaç Forum Yetkilisinin Ahmakça Yaptığı Bilinçli Bir Patavatsızlıkdan Bir Nevi Göz Göre Göre Ve O Olayın Yaşanacağını Bile Bile Önlem Almamalarından Kaynaklı Yaşadığı Bir Olaydan Mütevellit Yeni Gördüğü Bir Foruma Katılmak İstemedi, Kendisine 2.Hesabımı Taktim Ettim Lakin İstemedi "Yanlış Bişey Yapıp Başıma Gelenler Seninde Başına Getirmeyeyim" Dedi.. Burada Sizin Babanızın Malı Gibi Koruduğunuz Bu Foruma Laf Attığımız Yok Ve Açıkçası Bu Konuyu Açmamdan Arkadaşımın Haberi Bile Yoktu Diyebilirim Ve Hatta Konuyu Sorup Soruşturduğum Tek Forum Sizde Değilsiniz Lakin Bunun Benim İçin Bir Önemi Yok..
Arkadaş İstediklerine Nazaran Bütçesinin Yetersiz Olduğunu Bilmekte Ve Açıkçası Söylemek Gerekirse İstediği Asıl Kasada Bu Değil, Aslında Şuan Borç İçinde Olmasaydı Cebindeki Hazır 642Bin₺ İle Gidip Kendisine Ekranlarıyla Masasıyla Klavyesiyle Özel Tasarım Kasasıyla Koskoca Bir Sistem Düzecekti, Onu Koyacağı Oda İle Beraber..
Lakin Şuan 50K Bütçesi Var Ve Kendisinin Söylemlerine Göre "Aga Zaten İleride Sıfırdan Adam Akıllı Bİr PC Toplayacam O Aşikar, Lakin Şimdilik İdare Edecek Bir Ara Sistem Lazım Bana 4060 İstiyordum Yeter Bana İdare Eder Diyordum Hadi 4070 Önerdiler Okay, Ama Senin Bahsetmiş Olduğun Gen5 M.2'lere Uçacak Kadar Ütopik Bişey İstediğimi De Sanmıyorum. Benim Kullanımımda Gördüğüm Kadarıyla Bi Ekran Kartı Aşırı Isı Oluyor Bir De İşlemciler Ki Keza Kullandığım Suncuda İşlemci Kullanımının %92'den Aşağı İndiğini Görmedin Aktif Kullanımda, Sende Hatta Isıların Ne Kadar Yüksek Olduğunu Kendi Gözlerinle Gördün, Bundan Dolayı Şimdi Ben 7600 Diyordum Arkadaşlar Da 7600 Yada 7500F Diyorlar Onlardan Birini Alırım Geçerim Hadi İçerisine Bi De Windows11 Kurarum İşime Bakarım Lakin Gördüğüm Kadarıyla Sıvı Soğutma İstemiyorlar Lakin Sunucudaki İ9 13900K İşlemcinin Halini Gördün, İleride Belki Yeni Kasayı Almadan Öncesinde R7 7700X3D Yada Daha Yükseğine Yükseltme İhtimalimin Olduğunu Söyledin Buna Rağmen Neden 360mm'e Karşı Çıkıyorlar Bunu Anlamış Değilim.. Oyun, İş Ve Gündelik Kullanımın Aynı Anda Tek Kasada Olacağı Bir Bilgisayar Olacağını Bunu Renderlar Editler Ve Ai İçin Vsr Kullanacağımı Söylemişsin, Okay Bunlarda Bir Sıkıntı Yok.. Ama Kasada İleride Yükseltme İhtimaline Karşın Ve Isıyı Önleme İçin Bi 360mm İstediğimi, Bol Mesh Bir Kasa İsteiğimi, Ve 2xGPU Artık Geçtim Wifi Dışında Birşeyle Bağlayamadığım Cihazlarım İçin Wifi Özellikli Anakart İstediğimi Ve Tek Lüksümün Bunlar Olmasını İstediğimi Söylemişsin.. Bütçe Belli, İstekler Belli Ve Arkadaşlarda Yardımcı Olmaya Çalışmışlar Amenna Sağolsunlar, Hepsine Bin Minnettar.. Ama..
1.) - Anakarttam Bahseden Arkadaşı Anlamış Değilim Biostar Demiş Ama Biz Biostar Kullanmadık Sistemde MSİ Pro B650-S Kullandık, Arkadaş Biostar Mı Kullanmamızı İstiyor Yükseltme Yapacaksak Yada Şuanki Durumumuzda Yüksetlme Yapma İhtimalimiz Var İse, Bu Durumu Anlamadım. Kusura Bakma Ama Türk Dili Ve Edebiyatı Profu Babama Gösterdim Türk Dili Tarihçisi Profu Anama Gösterdim Anakart Hakkındaki Yazıları Ve Onlarda Tam Anlamadık, Türkçeyi Çok Bozuk Kullanmış Dedi Lakin Bu Metinlerden Çıkarımları, Biz Biostar İsimli Anakartı Kullanmışız Arkadaş Da Buna Karşı Çıkmış Tabi Arada Da Biriyle Tartışmışlar-/-Konuşmuşlar Dedi Onlar Ki Benim De Anladığım Bu. Acaba Biz Sistemi Atarken Düzenlediğimiz Halinin Fotoğrafını Mı Atmadık Keza O Sitedeki Sistem Düzenlenmiş Hali Saklamıyor. Yada Arkadaş Onu Görmedi Mi..
2.) - Başta Belirtmemize Rağmen AMD GPU Önerenler Neden Var, NVidia Ai'da Daha İyi Değilmi Keza Nvidia İsteğimizin Sebepleri Başta Var Dİye Biliyorum, Ki Keza Önerilen Çoğu Sistemlerde AMD'den NVidia Bile Çevrilmiyor GPU Seçenekleri Diye Gördüm..
3.) - CL'değeri Önemli Mhz Değeri Öneli Gb Değeri Önemli Lakin Ramlerde 16Gb'ı Aşan Kullanımımı Görmedim 4090+i9 13900K Sunucuyu Kullanırken Bile Ama Arkadaşlar 32Gb İstiyor Onada Okay..
4.) - Arkadaş PSU Demiş Çöp Demiş Okay. ASUS Prime AP-750G Yada NZXY C850 Yada Arkadaşların Bİr Önerisi Varsa Onu Alır Yedekte Onu Tutarım Yada Onunla Değişirim. Bizim Aamed Abi Var Biliyon PC'ci Onunla Konuşur Kallederim Alırım PSU'yu Oradan Ayrı Olarak Alınacağı İçin Yada Arkadaşlar Biryer Önerirse Oradan Alınabilir.
Bunlar Dışında Birşeye Karşı Çıktığımızı Hatırlamıyorum.. Arkadaşlar Anakart Dedi İşlemci Dedi Bizde İlerde 7700 Yükseltmesi Yaparsak Diye Sorular Sorduk.. Kasa Dediler Önü Kapalı Konular Yerde Ondan Doalyı Bizim Seçtiğimizdeki Gibi Yandan Ve Alttan Hava Alan Lazım Dedik.. GPU Dediler 4060 Dedik, Saçmalama-/-Gerizekalı Olma 4070 Toplarız Bu Bütçeyle İstediğinize Göre Dediler Tamam 4070 Dedik.. Ram Dediler 16Gb Dedik Mhz Cl Dikkat Etmedik Onlarda 32Gb 6000Mhz 30Cl Civarı Olur Dediler, Bizde Yapılabiliyorsa Bu Bütçeyle Olur Dedik.. Depolama Dediler, Tercihen 5Yıl Garantili Samsun 1Tb Dedik Onlar Gen5 10K Okuma Yamalı M.2 Dediler Bütçe Dışı Çıkıyor Ama Dedik.. Dediler 360mm Olmasın Dediler, Çok Isınır Dedik, Bişey Olmaz Dediler Ama i9 Kullanımını Bilmediklerine Verdik Ve Bakalım Hayırlısı Dedik..
Bunlar Dışında Dediğimiz Bişey Yok, Karşı Çıktığımız Pek Bişey Yok, Sadece Soru Soruyoruz Biz Diye Görünüyor Ve Onlar Da Cevaplıyor Diye Görüyorum.. Bunun Dışında Kasa Belirli Denebilir, İşlemci R5 7600 Denebilir, GPU 4070 Yada Süper, PSU Zaten Kasayla Geliyor Ve Arkadaşların Önerisi Varsa Ona Gör Ek PSU Masrafı Olacak Malesef İçeri Girecez Bütçede Oradan PSu Bozulursa Vsr Diye, Onun Dışında Anakartta Arkadaş B650-S Tutturdu Güzel Olur Diye Ki Bizde MSI Pro B650-S Diyorduk Orada Da Okay Bir Sıkıntı Göremiyorum Uzalaşmada, Sadece SSD'de Gen5 Diyorlar Bense O Kadara Gerek Varmı Diye Düşünüyorum Keza Sunucuda Samsung'un 3500-/-2300 SSD'si Vardı Diye Hatırlıyorum Gayet Yeterliydi Ve 1Tb Olacak Zaten Şmdilik, Ram Arkadaşlarla Son Tartışmada Bi Önerileri Olursa On Göre Tekrar Değerlendirilir, 360mm Malesef Baştan Beri Sana Bahsettiğim Ve Seninde Bildiğin Isı Olayından Dolayı Gerekli Ama Arkadaşlar İnatla Alma Diyip Önermiyorlar Oraya Bi Bakılacak. Bunlar Dışında Birşey Göremiyorum Ve Bu Durumda Senin Yada Arkadaşların Eklemek İstediği Birşey Varmıdır Merak Ediyorum" Diyor Ve Diyoru..
Hocam 13900k piyasadaki en sicak islemci. Ryzen 5 islemci alirsaniz hava sogutma yeterlidir. Cpu yukseltirse yukselttigi zaman sivi sogutma almak daha mantikli olur 7800x3d ve sivi sogutma almak yerine daha iyi ekran karti alsin.

Amd ekran karti onerilme sebebi istediginiz sartlar karsilandigi zaman ekran kartina az para kaliyor o fiyata amd almak daha mantikli. Yapay zekayla ugrasip illa nvidia istiyorsa 4070 ve ustu ekran karti alsin. Ya diger parcalardan kisacak ya da butce artiracak. Arkadas bu sorunu 5000 serisi almaya karar vererek cozmus. Ben de diyorum ki 5000 serisine guvenmeyin fiyatlar nasil olur bilemezsiniz zaten ilk once ust modeller tanitilir. 5000 serisi yarin cikacak hemen degistiririm demesi icin elinde ekran kartina verecek 40 50k olmasi lazim. Veririm diyorsa isterse 4060 alsin ne fark eder.

Ama nvidiaya gore plan yapmak mantikli is degil. 3080'in cikis fiyati 700 dolar, 4080'in cikis fiyati 1200 dolar. Adam her turlu satiyor istedigi fiyati koyar. Ben alirim sikinti yok diyorsa simdilik 4060 ya da ti alsin fiyatina gore yapay zeka icin iyi kart. Ama 4060 modelleri oyun icin sevilmeyen kotu gorulen bir model ben olsam 50k butce ile almam.

Her cümlende kendinle çelişmişsin. Buraya bütçe belirttin, biz de kendimizce o bütçeye göre en performanslı sistemi önerdik. Siz performans önemli değil ilerde yükseltecek deyip 360 mm diye tutturdunuz. i9 kullanımından dolayı demişsiniz. Amd işlemci ve anakart seçip i9' u nasıl takacaksınız? Eğer başta dediğiniz gibi ileride sıfırdan sistem toplayacaksanız şuan ki sistem için 360 mm 'yi neden şart koşuyorsunuz? Ayrıca bir cümlenizde belki ileride 7700x3d ( 7800x3d demek istedin sanırım zira 7700x3d yok) yükseltirim diyorsunuz. O zaman neden sıfırdan pc alacak diyorsunuz. Kendinizi haklı çıkarmak için 3 farklı durumu aynı anda yapacakmış gibi savunmuşsunuz.

Anakart konusunda dönün konuyu açtığınız ilk mesaja bakın. Bir kaç altında ben sistem önermişim ve anakartı b650 s. Daha sonra bir arkadaş biostar'ı önermiş, ben de b650s daha iyi diyerek ufak bir konuşma geçmiş. Siz anakartta sadece wifi olmasına dikkat ettiğinizi, neden daha iyi olduğunu sormuş, ben de üşenmeden bildiğimi yazmışım. B650-S in iyi olduğunu açıklamışım hala Biostar'ı mı alın dediniz diyorsun...

Son olarak forum babamın malı değil. Kimsenin değil. Kimse ücret te almıyor. Yardıma ihtiyacı olanlara herkes az çok ne kadar bilgisi varsa yardımcı olmaya çalışıyor. Çoğu kişiye size gelen cevap sayısı kadar cevap bile gelmiyor ancak siz kendi kıtlığınızı gene başkasına atıyorsunuz. Burada insanlar size vakit ayırıyor. Size sistem önerirken araştırıyor, bilgisini paylaşıyor. Denyonun biri gelip Forumu Savunuyor diyerek vakit harcayan insanlara saygısızlık yapıyor.
Size ettiğinizden fazla bile vakit harcadım.
Son olarak:
Prof. Ailenize selamlar. İşe çocuklarından başlamayı ihmal etmişler ancak zararın nerelerinden dönerlerse kar. Gerçi çocukları gibi her harfi büyük yazıp her şeye !? yapsam belki beni de anlarlardı!?
Kral adama demedik laf birakmamissin. Yardim istiyor kotu bir niyeti yok. Anlamiyor diyorsun anlatma o zaman. Sinirlenmeyin sacma seyler icin.
 
Son düzenleme:

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
12 Eyl 2023
Mesajlar
418
Tepki
92
Hocam 13900k piyasadaki en sicak islemci. Ryzen 5 islemci alirsaniz hava sogutma yeterlidir. Cpu yukseltirse yukselttigi zaman sivi sogutma almak daha mantikli olur 7800x3d ve sivi sogutma almak yerine daha iyi ekran karti alsin.

Amd ekran karti onerilme sebebi istediginiz sartlar karsilandigi zaman ekran kartina az para kaliyor o fiyata amd almak daha mantikli. Yapay zekayla ugrasip illa nvidia istiyorsa 4070 ve ustu ekran karti alsin. Ya diger parcalardan kisacak ya da butce artiracak. Arkadas bu sorunu 5000 serisi almaya karar vererek cozmus. Ben de diyorum ki 5000 serisine guvenmeyin fiyatlar nasil olur bilemezsiniz zaten ilk once ust modeller tanitilir. 5000 serisi yarin cikacak hemen degistiririm demesi icin elinde ekran kartina verecek 40 50k olmasi lazim. Veririm diyorsa isterse 4060 alsin ne fark eder.

Ama nvidiaya gore plan yapmak mantikli is degil. 3080'in cikis fiyati 700 dolar, 4080'in cikis fiyati 1200 dolar. Adam her turlu satiyor istedigi fiyati koyar. Ben alirim sikinti yok diyorsa simdilik 4060 ya da ti alsin fiyatina gore yapay zeka icin iyi kart. Ama 4060 modelleri oyun icin sevilmeyen kotu gorulen bir model ben olsam 50k butce ile almam.


Kral adama demedik laf birakmamissin. Yardim istiyor kotu bir niyeti yok. Anlamiyor diyorsun anlatma o zaman. Sinirlenmeyin sacma seyler icin.
Baştan konuşmaları oku. Bu aynı konu için açtığı 2. forum. Dümdüz yazılanı anlamıyor, isteklerini taksit taksit söylüyor, bütün sistemlere kulp buluyor. Yazdıklarımın hepsi üstteki yazışmalarda olan şeyler. Kendiyle çelişip duran birini bana savunma. Anlatıp anlatmayı sana sormayacağım. Bu zamana kadar anlattıklarım için söyleyeceğimi söyledim. Gerisi benim teferruatımda.
 

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
15 Tem 2023
Mesajlar
74
Tepki
11
Baştan konuşmaları oku. Bu aynı konu için açtığı 2. forum. Dümdüz yazılanı anlamıyor, isteklerini taksit taksit söylüyor, bütün sistemlere kulp buluyor. Yazdıklarımın hepsi üstteki yazışmalarda olan şeyler. Kendiyle çelişip duran birini bana savunma. Anlatıp anlatmayı sana sormayacağım. Bu zamana kadar anlattıklarım için söyleyeceğimi söyledim. Gerisi benim teferruatımda.
Başkasının isteklerini söylediği için oluyor bunlar. Uğraşmak istemiyorsan uğraşma reis boş yere sinirleniyorsun senin için söyledim. Ailen seni eğitememiş demeye falan gerek yok kavga edecekseniz whatsapptan sabaha kadar konuşun burada birbirinize atarlanıyorsunuz. Dediklerini anlamamış haklısın ama eyvallah et yardım forumu burası tartışma değil. Bu kadar ciddiye almayın 2 güne unutacağınız şeyler için birbirinizi kırmayın.
 

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
364
Tepki
78
Başkasının isteklerini söylediği için oluyor bunlar. Uğraşmak istemiyorsan uğraşma reis boş yere sinirleniyorsun senin için söyledim. Ailen seni eğitememiş demeye falan gerek yok kavga edecekseniz whatsapptan sabaha kadar konuşun burada birbirinize atarlanıyorsunuz. Dediklerini anlamamış haklısın ama eyvallah et yardım forumu burası tartışma değil. Bu kadar ciddiye almayın 2 güne unutacağınız şeyler için birbirinizi kırmayın.
konudan bağımsız

"Kusura Bakma Ama Türk Dili Ve Edebiyatı Profu Babama Gösterdim Türk Dili Tarihçisi Profu Anama Gösterdim"

yazmış ona diyor arkadaş. cümlede her kelime büyük harfle başlamaz üstelik göz yoruyor

3.) - CL'değeri ....

3 der başlarsın 3. diyebilirsin şık olarak, 3) diye bilirsin 3- diyebilirsin. tüm tuşlara basılmaz :)
 

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
18 Tem 2024
Mesajlar
355
Tepki
73
Boşa para mı ? Marka fanboyluğu ne alaka? Ferrari motorunu şahine takar mısın?
Anakart aşırı zayıf bi kart işlevsiz. Anakartı kesinlikle yükseltmelisiniz. vram soğutması çok ama çok kötü bi kart.
 

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
364
Tepki
78
biostar mevzu ben paylaştım arkadaş bana cevap yazdı iyi bi anakart adeğil diye arkadaş anlamadı bir türlü. 7500 f için boş 620 yerine biostar 650 kalsın dedim, 3m borcu bitirecekte sistem upgrade edecekte o zamana kadar işlemci anakart vs. ne olacak belli değil. 2-3 sene minimum kendi ön gördüğü süre buymuş arkadaşın.
hadi anakartı da biostar yapmayalım dedim dün onu da değişltirdim zaten gibi iyi anakartla. 7500f 360 sıvı soğutmayı ekledik dışarıdan. kasayı istediği özelliklerdeki gibi mi siteden baksın tek tek. sistem seçerken kasayı incelemeye girmedim şartlarına göre üstten alttan önden sayfalarda mesajlara bakarak nasıl kasaydı diye uğraşamadım.

Anakart aşırı zayıf bi kart işlevsiz. Anakartı kesinlikle yükseltmelisiniz. vram soğutması çok ama çok kötü bi kart.
hocam aradan girdin dur zaten ortalık karışık :)
 

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
18 Tem 2024
Mesajlar
355
Tepki
73
benzetme yaptım hocam. anakart motor sayılmaz 7500 f var motor dersen, ekran kartı için de sorun olmaz. 3-5 ay idare etsin yükselticem anakartla uğraşmayayım derse apayrı yere döner iş. anakarta yüklenir ekran kartı rami vs. kısar. ssd yi ucuz 500 gb alır 2. ssd yi bütçe olunca.

bi tanede assassin soğutucu alır dışarıdan

Ekli dosyayı görüntüle 36874

en başta 5000 serisine geçicem filan demişti ama kasa vs. seçiminden dolayı sanırım iptal oldu. yoksa kasayı da ona göre seçip belki 850 watt lık bişi almalı. 5000 serisi ne kadar güç isteyecek belli değil. işlemci 7800 xd olacak vs. diye. şuanlık maksimuma yöneldik. 16 gb vramli kart alacak belki ihtiyacı olmayacak 5000 serisi kalsın memnunum diyecek onu da düşün
5000 çıksa ti yı çıkacak superi çıkacak onları kullanırken 6000 serisi dedikoduları başlacak derken, hep bişeyler çıkacak duracak. İşini gördüğü sürece aldığı kartı kullanması mantıklı. Yoksa her yeni çıkanı takip edip kovalayacak olursa insan manyak olur.
 

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
15 Tem 2023
Mesajlar
74
Tepki
11
"Kusura Bakma Ama Türk Dili Ve Edebiyatı Profu Babama Gösterdim Türk Dili Tarihçisi Profu Anama Gösterdim"
Bunu görmedim doğru demiş o zaman. Ama konuyu burada kapatmak iyi olur ana konudan alakasız yerlere gidiyor çünkü.

5000 çıksa ti yı çıkacak superi çıkacak onları kullanırken 6000 serisi dedikoduları başlacak derken, hep bişeyler çıkacak duracak. İşini gördüğü sürece aldığı kartı kullanması mantıklı. Yoksa her yeni çıkanı takip edip kovalayacak olursa insan manyak olur.
Evet şu an işini gören kart almaya baksın ekran kartı almak kolay iş değil. Daha 5060 8gb olacak söylentileri var nvidia gibi bir firmaya güvenerek plan yapılmaz.
 

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
364
Tepki
78
Bunu görmedim doğru demiş o zaman. Ama konuyu burada kapatmak iyi olur ana konudan alakasız yerlere gidiyor çünkü.
evet. upgrade olacak muhabbetini de saymasın kimse. çünkü 2.5 - 3m borcu bitirecek. arkadaş aşağıdaki gibi söylemiş. 50 bin maaşla 3.5 milyon tl borcu ( kendileri söyledi kolay bitmez ) en kötü 3 sene sonraki sistem için şimdiden plan yapmak mantıksız. işlemci ekran kartı yüklenip geçilsin :)

"Aylık 50K Ücret Alan Biri Ve Ortalama 2,5 3 Senede Biter Diyor "
 

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
15 Tem 2023
Mesajlar
74
Tepki
11
evet. upgrade olacak muhabbetini de saymasın kimse. çünkü 2.5 - 3m borcu bitirecek. arkadaş aşağıdaki gibi söylemiş. 50 bin maaşla 3.5 milyon tl borcu ( kendileri söyledi kolay bitmez ) en kötü 3 sene sonraki sistem için şimdiden plan yapmak mantıksız. işlemci ekran kartı yüklenip geçilsin :)

"Aylık 50K Ücret Alan Biri Ve Ortalama 2,5 3 Senede Biter Diyor "
Ama 5000 serisi yarın çıkar yükseltirim demiş arkadaşa. Arada bir kaçamak yapma niyetinde demek ki. İşlemci önemli demişti yayınla falan uğraşıyormuş galiba öyle hatırlıyorum o zaman işlemci yükseltsin ileride. O yüzden iyi bir anakart alsın dedim.
 

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
364
Tepki
78
işte hikaye hep kopuk kopuk o yüzden patlıyor zaten :)
 

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
12 Eyl 2023
Mesajlar
418
Tepki
92
Ama 5000 serisi yarın çıkar yükseltirim demiş arkadaşa. Arada bir kaçamak yapma niyetinde demek ki. İşlemci önemli demişti yayınla falan uğraşıyormuş galiba öyle hatırlıyorum o zaman işlemci yükseltsin ileride. O yüzden iyi bir anakart alsın dedim.
Dostum o uzun mesajın tamamını okuma vakit kaybı. Benim neden sinirlendiğimi anlamak için ona verdiğim cevaba bak. Birebir dediklerimi yaptığı için en son dayanamadım. Amacım uzatmak değil orada işi kopardım bitmişti sen cevap yazmasan konu sahibi yazsa ona cevap vermeyecektim.
biostar mevzu ben paylaştım arkadaş bana cevap yazdı iyi bi anakart adeğil diye arkadaş anlamadı bir türlü. 7500 f için boş 620 yerine biostar 650 kalsın dedim, 3m borcu bitirecekte sistem upgrade edecekte o zamana kadar işlemci anakart vs. ne olacak belli değil. 2-3 sene minimum kendi ön gördüğü süre buymuş arkadaşın.
hadi anakartı da biostar yapmayalım dedim dün onu da değişltirdim zaten gibi iyi anakartla. 7500f 360 sıvı soğutmayı ekledik dışarıdan. kasayı istediği özelliklerdeki gibi mi siteden baksın tek tek. sistem seçerken kasayı incelemeye girmedim şartlarına göre üstten alttan önden sayfalarda mesajlara bakarak nasıl kasaydı diye uğraşamadım.


hocam aradan girdin dur zaten ortalık karışık :)
Sen de nereden dedin biostar'ı :D Ya da ben keşke sana olur deseydim :)
 

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
364
Tepki
78
çözdük onu ya yukarıda yeni sistem önerdik mis gibi. ilerde 7500f'i 7800x3d yapar ya da ekran kartını kısıp şimdiden yapar kendi bilir.
 
KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
26 Ağu 2020
Mesajlar
549
Tepki
29
Konum
41 | Kocaeli
Her cümlende kendinle çelişmişsin. Buraya bütçe belirttin, biz de kendimizce o bütçeye göre en performanslı sistemi önerdik. Siz performans önemli değil ilerde yükseltecek deyip 360 mm diye tutturdunuz. i9 kullanımından dolayı demişsiniz. Amd işlemci ve anakart seçip i9' u nasıl takacaksınız? Eğer başta dediğiniz gibi ileride sıfırdan sistem toplayacaksanız şuan ki sistem için 360 mm 'yi neden şart koşuyorsunuz? Ayrıca bir cümlenizde belki ileride 7700x3d ( 7800x3d demek istedin sanırım zira 7700x3d yok) yükseltirim diyorsunuz. O zaman neden sıfırdan pc alacak diyorsunuz. Kendinizi haklı çıkarmak için 3 farklı durumu aynı anda yapacakmış gibi savunmuşsunuz.

Anakart konusunda dönün konuyu açtığınız ilk mesaja bakın. Bir kaç altında ben sistem önermişim ve anakartı b650 s. Daha sonra bir arkadaş biostar'ı önermiş, ben de b650s daha iyi diyerek ufak bir konuşma geçmiş. Siz anakartta sadece wifi olmasına dikkat ettiğinizi, neden daha iyi olduğunu sormuş, ben de üşenmeden bildiğimi yazmışım. B650-S in iyi olduğunu açıklamışım hala Biostar'ı mı alın dediniz diyorsun...

Son olarak forum babamın malı değil. Kimsenin değil. Kimse ücret te almıyor. Yardıma ihtiyacı olanlara herkes az çok ne kadar bilgisi varsa yardımcı olmaya çalışıyor. Çoğu kişiye size gelen cevap sayısı kadar cevap bile gelmiyor ancak siz kendi kıtlığınızı gene başkasına atıyorsunuz. Burada insanlar size vakit ayırıyor. Size sistem önerirken araştırıyor, bilgisini paylaşıyor. Denyonun biri gelip Forumu Savunuyor diyerek vakit harcayan insanlara saygısızlık yapıyor.
Size ettiğinizden fazla bile vakit harcadım.
Son olarak:
Prof. Ailenize selamlar. İşe çocuklarından başlamayı ihmal etmişler ancak zararın nerelerinden dönerlerse kar. Gerçi çocukları gibi her harfi büyük yazıp her şeye !? yapsam belki beni de anlarlardı!?
Öncelikle Kimseye Forumdan Para Aldı Yada Almadı Demedim Ve Benim Ailemin Prof Değil Lakin PC'yi Toplayan Arkadaşın Aİlesinin Prof Olduğunu Yazıyı Dikkatle Okuyarak Değerlendirmenizi Belirtmek İsterim.. Ve Evet Forumda Şu Ana Kadar Açılmış Konularıma Mesaj Gelmemesini Geçtim Yüzüne Bİle Bakılmamasından Çok Fazla Aktiflik Olmadığı Ve Benim Gibi Konu Açanların Konularının Yüzüne Dahi Bakılmadığının Açıkça Belli Olduğu Görmekteyim.. Ama Söylemem Gerekirki Siz B650S Dediğinizde Hem Biostarda Var Hemde MSI'da Mevcut Bizim Attığımız Linkteki Kasa Seçeneklerinde.. Ayrıca i9 13900K'lı Makinanın Bizim Parasını Verip Hizmetini Aldığımız Makinada Mevcut Olduğunu Yazıyı Düzgün Okuyarak Anlaşılabileceğinin Aşikar Olduğunu Lakin Bİr Okadar Da Uzun Olduğu İçin Vakit Harcamak İstememenizi Anlıyorum.. Ayriyeten Arkadaş Şu Anda Önerilerinize Göre R5 7600 -/- RTX 4070 Yada Süper -/- MSI PRO B650-S Sistemini Seçmiş Bulunmakta Ve Devamını Bir Kaç Yazı Önce Attığımız Fotoğrafta Görebilirsiniz..

Lakin Arkadaşımı Kısaca Anlatmam Gerekirse Bu Kasayı Alacak Aradan Bir Müddet Süre Geçince Takribi 1-/-1.5 Sene Sonra Yükseltecek Ki 7700x3d Vsr Artık Neyse Ona Yükseltecek Ve 2.Senede Yada 3.Seneye Doğru Kendi İstediği Şekilde Bir Kasa Toplamayı Düşünüyor. Ki 5K Serisi Duyurulmamış İse 4090'lı R9 Son Gen'li 64-/-256Gb Ram'li 10Gb Bir Sistem Toplamayı Düşünüyor Bunla Beraber Odasınıda Yenileyecek Durum Bu..
Ama Parasıyla Hizmet Aldığı i9 13900K'lı Kiralık Bir Bİlgisayarın İşlemcisi Arkadaşım İş İçin Aldığı Hizmeti Yaparken Bahsetmiş Olduğumuz Üzere %90'lı Kullanımlara Ulaşmakta Bundan Dolayı Isınmakta Ve Bundan Dolayı 360mm Soğutmam Diye Tutturuyor.. Çünkü Standart Bir Soğutma Yada Kule Tipi Soğutmayla İşini Yaparken Isıdan Dolayı Kapanma İhtimali Olduğunu Düşünmekte Keza İ9 13900K'lı Bildiğiniz Üzere Gayet Yüksek Bir İşlem Gücüne Sahip V eBizim Bildiğimize Göre Sıvı Soğutma Mevcut Ama Ona Rağmen %90 Kullanımlara Ve Gayet Yüksek Isılara Ulaştığını Gördük Ve R5 7600 Gibi Bİr İşlemciyi Kullandığımızda Malesefkine Daha Az İşlem Gücü Olmasından Ötürü %100'den Aşağı İneceğini Sanmamakla Beraber Yine Yüksek Sıcaklıklar Beklmekte Bundan Dolayı Başından Beri 360mm Diye Tutturuyor Arkadaş..
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst