Acer ve Huawei F/P Görünen Laptoplar Nasıldır ?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Selamlar,

üniversite için laptop bakıyorum. Bütçem aslında 13k ancak biraz daha uygun modellere yönelip geriye kalan parayı bekletmek istiyorum. Özellikle Acer markasının 'F/P görünen' modellerine rastladım.

Masaüstü bilgisayarlar hakkında daha çok bilgiye sahip olduğum için burada laptop hakkında bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Not : Laptop elektrik elektronik mühendisi ve uçak mühendisliği alanlarında kullanılacak. Bu bölümlerde kullanılan programlar için düşük özellikli derseniz bütçemi zorlayabilirim.

Acer Aspire A315-57G
Acer Aspire 3 A315-42G
Huawei Matebook D14

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sizin attıklarınız arasında Huawei bence elenebilir çünkü ekran kartı yok ve hangi programlar kullanılıyor bilmiyorum ama tahminimce grafik ihtiyaçları da olabilir. İki Acer laptop arasında MX330 yani ilk seçenekteki ekran kartı daha güçlü. İşlemci olarak ise birbirleri ile eşit sayılabilirler. İntel bir tık daha önce diye biliyorum. Acer Aspire A315-57G olan tercih edilebilir.

KS

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Modeller biraz eskiye kaçtığı için çekindim açıkçası. Intel® Iris® Xe Graphics adlı bir teknolojiye denk geldim. Bu işlemcinin içinde olan grafik desteği sanırım değil mi ? Ne kadar güçlü bir bilginiz var mı ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Modeller biraz eskiye kaçtığı için çekindim açıkçası. Intel® Iris® Xe Graphics adlı bir teknolojiye denk geldim. Bu işlemcinin içinde olan grafik desteği sanırım değil mi ? Ne kadar güçlü bir bilginiz var mı ?
Evet kendi grafik birimi. Gücü büyük ihtimalle her işlemcide değişiyordur.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Kendi dahili grafik birimi hocam, çok bir performans beklememek lazım genelde dahili olanlar idare edecek şekilde oluyor

KS

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
biraz araştırdım, standart intel hd graphics' in geliştirilmiş modern versiyonuymuş. Mühendislik için mecbur bütçeyi zorlayacağız gibi görünüyor. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
biraz araştırdım, standart intel hd graphics' in geliştirilmiş modern versiyonuymuş. Mühendislik için mecbur bütçeyi zorlayacağız gibi görünüyor. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.
İntel'in grafik birimleri genelde sadece görüntü almak için var tahminimce çizim ile alakalı programları bile kaldırmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Acer Aspire A315-57G veya Huawei Matebook D14 2021 işinizi görür ki ben D14 alırdım. Eğer 2D planlama işlemleri yapacaksanız sorun yok ama 3D modellemelere girecekseniz bu cihazlar yetersiz gelecektir.

KS

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Acer Aspire A315-57G veya Huawei Matebook D14 2021 işinizi görür ki ben D14 alırdım. Eğer 2D planlama işlemleri yapacaksanız sorun yok ama 3D modellemelere girecekseniz bu cihazlar yetersiz gelecektir.
3D için rtx3050/gtx1650 + 16 gb ram özellikli bir model nasıl olur ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri