[Açık Kaynak] Thermalwatch — Hafif, Widget'lı Sistem Sıcaklık Takip Yazılımı

umutcansn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar başında oyun oynarken, render alırken veya yük altındayken arka planda sistem sıcaklıklarını takip etmek için MSI Center, ASUS Armoury Crate veya NZXT CAM gibi 400MB-600MB RAM yiyen ağır programları kullanmaktan sıkıldığım için tamamen açık kaynaklı, hafif, yapay zeka destekli ve sisteme yük bindirmeyen ThermalWatch projesini geliştirdim.

Projeyi bugün v1.5.0 sürümüyle güncelledim ve sizlerin geri bildirimini almak için paylaşmak istedim.

ThermalWatch Nedir ve Neler Sunuyor?

• 🤖 Yapay Zeka Termal Sağlık Danışmanı (AI Advisor): Arka planda tutulan son 10 dakikalık işlemci/ekran kartı yük ve sıcaklık geçmişini analiz eder. Google Gemini 2.5 Flash veya %100 İnternetsiz/Çevrimdışı Yerel Ollama AI desteğiyle sisteminizi analiz ederek:
    • "Termal macunun kurumuş veya yenilenmesi gerekiyor olabilir"
    • "Sıvı soğutma pompan yetersiz kalıyor veya fan eğrin çok düşük"
    • "Kasa içi hava akışında tıkanıklık var" gibi kişiselleştirilmiş teknik donanım tavsiyeleri verir.
  • 🔔 Anlık Yerel Windows Bildirimleri (Toast Alert): İşlemci veya ekran kartınız belirlediğiniz sıcaklık sınırını aştığında, Windows'un kendi yerleşik sağ alt Eylem Merkezi (Toast Notification) üzerinden anında görsel ve sesli uyarı verir.
  • 📱 İsteğe Bağlı Telefona Bildirim (ntfy.sh): Bilgisayar başında olmadığınız durumlar için (uzun renderlar veya indirmeler sırasında) mobil bildirim desteği ile telefonunuza da anlık uyarı düşmesini sağlayabilirsiniz.
  • 🍃 Ultra Hafif ve Sessiz: Sistem tepsisinde (saatin yanında) sadece ~90MB RAM ve %0.00 CPU yüküyle çalışır. Oyunda FPS düşürmez, bilgisayarı yormaz.
  • 🌡️ Geniş Donanım Sensör Takibi: CPU, GPU, RAM sıcaklık/kullanımı, NVMe/SATA SSD disk sıcaklıkları, VRM anakart fazları, Anlık Güç Tüketimi (Watt) ve AMD Ryzen PBO (PPT/TDC/EDC) değerlerini canlı okur.
  • 🔥 Thermal Throttling (Frekans Kısma) Bekçisi: İşlemciniz aşırı ısınıp frekans düşürdüğünde bunu anında tespit eder, Windows bildirimi verir ve widget üzerinde uyarı rozeti çıkarır.
  • 🎨 Kavisli Masaüstü Widget'ı: Windows 11 Fluent tasarımına uygun, duvar kağıdınız üzerinde şık ve yumuşak kavisli dursun diye Win32 donanım seviyesinde kırpılmış masaüstü widget'ı içerir.
  • 🌀 Güvenli Fan Kontrolü (Beta): %30 minimum emniyet kilitli sessiz, orta ve yüksek fan hızı profilleri içerir. Program kapatıldığında kontrolü otomatik olarak anakart BIOS'una devreder.
  • 🛠️ AMD Ryzen "0°C Sıcaklık" Sorununa Dahili Çözüm: Windows 11 Çekirdek Yalıtımı kullanan Ryzen sistemlerde sıcaklık okunamadığında Ayarlar menüsünden tek tıkla modern PawnIO sürücüsünü indirip sorunu çözebileceğiniz dahili rehber içerir.

İndirme ve Açık Kaynak Linkleri

⚠️ Not: Düşük seviyeli donanım sensör kayıtçılarını okuyabilmesi için uygulamayı yönetici olarak çalıştırmanız gerekmektedir.

Sizlerin geri bildirimleri benim için çok değerli. Programı deneyip düşüncelerinizi, isteklerinizi veya yaşadığınız bir sorun olursa konuda paylaşırsanız çok sevinirim!

İyi forumlar!

Ekran Görüntüleri

Screenshot 2026-07-25 165609.png
Screenshot 2026-07-25 165309.png
Screenshot 2026-07-25 165320.png

KS

umutcansn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam trayde yeşil yuvarlağa sağ tıklayın, orada desktop widgeta tıklayın açılır eğer gui diyorsanız sağ tıkladığınızda settings tuşuna basarsanız gelir. Eğer gelmiyorsa tekrardan cevap yazabilirmisiniz.

KS

umutcansn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam thermalwatch ı çalıştırın zaten çift tıklasanızda yönetici olarak çalışıcak. sağ alttaki ok tuşuna basın orada yeşil bir yuvarlak göreceksiniz sonra ona sağ tıklayın settings e basarsanız gui , widgeta basarsanız da widget ekranı açılır. settingsden istediğiniz gibi modifiye edebilirsiniz hem sıcaklıkları hem widgetı.

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
99
windows 11 kullanıyorum çift tıklıyorum herhangi bir tepki yoksağ tık menüsünde gördüğün gibi

KS

umutcansn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam sağ tık dediğim buradaki sağ tık değil siz çalıştırdıysanız windows ekranının sağ altında gözükür.
1784994696760.png

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
99
tamam şimdi oldu
eline sağlık güzel

KS

umutcansn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Githubdaki linkten star verip uygulamayı kullandıktan sonrada geri bildirim verirsen çok mutlu olurum hocam teşekkür ederim şimdiden.
1784994953474.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri