Adım Adım Ram Overclok Rehberi

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Ram overclock rehberi ile karşınızdayım . Forumda belki onlarca kez Crucial bellek önerdim . O kardeşlerimin çoğunluğu aynı ayarları yaparak FPS lerini uçurabilir. 
Elimden geldiğince başka ramlere de yardımcı olmaya çalışırım (hiçbir sorumluluk üstlenmeden) 
 https://www.youtube.com/watch?v=Db9WrwKAYx8

Videoda adım adım şunlardan bahsettim; Ramlerimizin Üreticisini ve çipini öğrenme ,
                                                           Ramlerimizin Oc potansiyelini görme,
                                                           Ramlerimize OC yapma ,
                                                           Oc sonrası Ramlerimizi test etme,
                                                           son olarak da OC öncesi ve sonrası karşılaştırmalı Test yaptım VALORANT ve RAINBOW SIX ile.
Şu anda alt gecikmeleri de dehşet düşürmüş durumdayım (videoda bunları yapamazdım herkese ayrı ayrı ayar vermek durumunda kalabilirdim ). Performans feci ! Net bir şekilde şunu söyleyebilirim hiç eveleyip gevelemeden , hazır elimde 3070 ti ve 3070 varken . Bu ayarlar ile 3070 ti i çoğu oyunda geçiyorum ! Keyifli seyirler. Dipnot düşeyim , foruma özel elimden geldiğince destek olacağım ram oc konusunda yardım isteyenlere. 
@"ugur.gozaydin"  @"OceanLaB"  Yorumlarınızı bekliyorum keyifli seyirler. Beğenip abone olup destek olursanız da sevinirim ...

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Adım Adım Ram Overclok Rehberi

Boş vaktimde bir bakacağım, umarım ramler cortlamaz :)

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Bellekleriniz aynıysa gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. İçiniz rahat olsun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Şuan izliyorum 5dk. kaldı ama video altına yorumumu da bıraktım. Güzel içerik eyvallah... :)

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
RE: Cvp: Adım Adım Ram Overclok Rehberi

BatuhanKLC' Alıntı:

Sorun da orada zaten, XPG Gammix D10 var bilmiyorum ne kadar kaldırır :D

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Androeat' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Sorun da orada zaten, XPG Gammix D10 var bilmiyorum ne kadar kaldırır :D
Çiplerinizi öğrenin ss atın , zentimings indirip ss atın adım adım ilerleyelim :)

ugur.gozaydin' Alıntı:
Şuan izliyorum 5dk. kaldı ama video altına yorumumu da bıraktım. Güzel içerik eyvallah... :)

Nasıl fps'ler ? Her yorumun altına karabasan gibi çökmemin varmış dimi sebebi :) Hele şu anki alt gecikmeler ve timingler ile coşuyo...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bak şimdi Manuel OC işinde çip ve yonganın önemini asla inkar etmedim ki zaten önerilerimde de bunları belirtiyorum. Ama standart XMP ile çalışacaksa kullanıcı yani manuel OC yapmayacaksa yok şu yongası varmış yok şu markaya bulaşmayın gibi düşüncelere halen daha katılmıyorum. :D FSP değerleri ve içeriğin çok iyi olmuş onu baştan söyledim zaten.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
Çiplerinizi öğrenin ss atın , zentimings indirip ss atın adım adım ilerleyelim :)

İşlemcim Ryzen 5 2600. Ramler XPG D10. Anakart Asrock B450m HDVR4. Hynix H5AN8G8NCJR-VKC imiş çipler. İki slottakinde de aynı çipler var. Sanırsam 3400 civarının üstüne çıkmak sıkıntı olur. Sizin fikriniz nedir ?

Aynı zamanda cpu 4.1GHz'de çalışıyor, anakarta bu kadar yüklenmek doğru mu orada da bir şüphem var :)

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bak şimdi Manuel OC işinde çip ve yonganın önemini asla inkar etmedim ki zaten önerilerimde de bunları belirtiyorum. Ama standart XMP ile çalışacaksa kullanıcı yani manuel OC yapmayacaksa yok şu yongası varmış yok şu markaya bulaşmayın gibi düşüncelere halen daha katılmıyorum. :D FSP değerleri ve içeriğin çok iyi olmuş onu baştan söyledim zaten.

2 dk uğraşamayacak mıyım seninle  :) forumda herkesi OC delisi yapacam . Ahali özel ayar verilir  :) :) :) işlemciyi de tüm çekirdekleri 4.85 de çalıştırıp R7 5800x leri piyasan kaldırtayım mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Çekirdek sayısı farkını geçemeyeceksin ama :D bununda rehberi gelirse izlerim.

Şaka bir yana ama bilgilendirici videolarda ciddi eksikler var piyasada bu yoldan devam. Arkandayım.... :)

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

ugur.gozaydin' Alıntı:
Çekirdek sayısı farkını geçemeyeceksin ama :D bununda rehberi gelirse izlerim.

Şaka bir yana ama bilgilendirici videolarda ciddi eksikler var piyasada bu yoldan devam. Arkandayım.... :)
Eyvallah bro biliyorum , teşekkür ederim . birkaç içeriğe ciddi emek harcamam gerekiyor daha sonrası için bu tarz şeyleri arttıracağım...

Androeat' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

İşlemcim Ryzen 5 2600. Ramler XPG D10. Anakart Asrock B450m HDVR4. Hynix H5AN8G8NCJR-VKC imiş çipler. İki slottakinde de aynı çipler var. Sanırsam 3400 civarının üstüne çıkmak sıkıntı olur. Sizin fikriniz nedir ?

Aynı zamanda cpu 4.1GHz'de çalışıyor, anakarta bu kadar yüklenmek doğru mu orada da bir şüphem var :)

Hynix CJR'n var deli deli olma ve hemen OC yapmaya başla. Anakartın için bir sorun oluşturmaz. Vereyim mi değer ? Tadını ala ala kendin mi yükseltmek istersin 3600 cl 16 çalışacaktır muhtemelen ...

Hatta direk veriyim içimde kalır yoksa , 3600 mhz cl 16-18-20-20-38 dene voltaj 1.44

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Şuan 1.44v'ta 16-19-19-34 3533 mhz çalıştırıyorum. 3600mhz değerinde tam stabilliği sağlayamadım, TestMem yaparken çok fazla error çıkıyordu. Aradaki fark ise şöyle:

Bu önceki hâli:

Bu da şuanki:

Şuan sıfır hata çalışıyor. Bir kaç gündür aklımda vardı zaten RAMleri OClamak, konuyu görmem biraz kamçılayıcı gibi oldu. Aklımdaki bir kaç soruya da cevap buldum. Rehber için teşekkürler elinize sağlık :)

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Süper ? müsait zamanında evden çıkmadan memtest86 yap ne olur ne olmaz , değerlerin çok iyi bu arada , kendin uğraşmışsın yavaş yavaş düşürmüşsün süper olmuş , alt gecikmelerle oynadın mı ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
Süper ? müsait zamanında evden çıkmadan memtest86 yap ne olur ne olmaz , değerlerin çok iyi bu arada , kendin uğraşmışsın yavaş yavaş düşürmüşsün süper olmuş , alt gecikmelerle oynadın mı ?

Hayır alt gecikmelerle oynamadım ama sanırım oynamam gerekecek. Dün yaptığım testlerde bir kere bile sorun çıkarmayan RAMler şuan TestMem yaparken hata veriyor :/

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Androeat' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Hayır alt gecikmelerle oynamadım ama sanırım oynamam gerekecek. Dün yaptığım testlerde bir kere bile sorun çıkarmayan RAMler şuan TestMem yaparken hata veriyor :/
Biraz deneme yanılma keyif ala ala ilerle , eğer olmazsa haber et yardımcı olayım dostum pazartesi günü olur mu ?

Memtest86 o yüzden önemli direk hataları çıkartır . Kesinlikle yapılmalı.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
Biraz deneme yanılma keyif ala ala ilerle , eğer olmazsa haber et yardımcı olayım dostum pazartesi günü olur mu ?

Memtest86 o yüzden önemli direk hataları çıkartır . Kesinlikle yapılmalı.

Tüm günümü buna ayırdım diyebilirim :) Şuan 1.44v 15-19-19-34 değerinde 3400mhz geardown auto'da çalıştırıyorum. TestMem yaparken bir sorun çıkmadı henüz memtest86 yapamadım.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Gecikmeleri biraz arttırıp 3600 e çekebiliyor musun ? İlk verdiğim değerdeki gibi , daha sonra alt gecikmelerle toparlarız durumu

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
Gecikmeleri biraz arttırıp 3600 e çekebiliyor musun ? İlk verdiğim değerdeki gibi , daha sonra alt gecikmelerle toparlarız durumu

3600de bilgisayar mavi ekran veriyor 1.46 voltta ve olabildiğince yüksek gecikmelerle. 3533de açabiliyorum, onda da stabil yapamadım.

Edit: Ben cl değerini BIOS'ta 15 girsem de bilgisayarın 16da çalıştırdığını farkettim.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Androeat' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

3600de bilgisayar mavi ekran veriyor 1.46 voltta ve olabildiğince yüksek gecikmelerle. 3533de açabiliyorum, onda da stabil yapamadım.

Edit: Ben cl değerini BIOS'ta 15 girsem de bilgisayarın 16da çalıştırdığını farkettim.

T1 mi çalışıyor T2 mi ?  3600 de mavi ekran çok garip zen timings paylaşabilir misin stabil gördüğün değerlerde ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
Androeat' Alıntı:

T1 mi çalışıyor T2 mi ?  3600 de mavi ekran çok garip zen timings paylaşabilir misin stabil gördüğün değerlerde ?

Auto'da bırakmıştım T1'de çalıştırıyor. Şuan 3400mhz'de stabil daha üstünde stabilliği sağlayamadım. Değerler ise şöyle:

Zen-Timings-Screenshot.png

Ayrıca BIOS'ta ram için SoC ve bazı değerleri bulamadım. Mesela FCLK gibi değerleri otomatik yarısına ayarlıyor el ile dokunamıyorum ayarı yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri