Soru Am4 Soketten Am5 Sokete Geçi̇ş

Wallsprit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar am4 soket anakartımda am5 soket anakarta geçiyorum ancak işlemci soğutucu almadım am4 soket işlemcimin(ryzen5 1600af) stok soğutucusu yeni anakartıma uyar mı? (yeni işlemci ryzen5 7500f) soksa yeni soğutucu almalı mıyım ?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Merhabalar am4 soket anakartımda am5 soket anakarta geçiyorum ancak işlemci soğutucu almadım am4 soket işlemcimin(ryzen5 1600af) stok soğutucusu yeni anakartıma uyar mı? (yeni işlemci ryzen5 7500f) soksa yeni soğutucu almalı mıyım ?
Yeni soğutucu alman lazım, o soğutucu hiç bir işe yaramaz. Bütçen ne ?

KS

Wallsprit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni soğutucu alman lazım, o soğutucu hiç bir işe yaramaz. Bütçen ne ?
bütçede sıkıntı yok diyebilirim de ilçemdeki teknoloji markette ne varsa onu alacağım muhtemelen çünkü sistemi akşam kurmak istiyorum. termal macun almaya gideceğim orada bakıcam soğutuculara

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
ryzen5 7500f için teoride şu özelliklere göre seçim yapmaya çalışın.
İşlemci modeliÇekirdekler/iş parçacıklarıTemel frekanslarda ısı dağılımı, W (TDP/PL1)Turbo frekanslarında maksimum ısı dağılımı, W (PPT/PL2)

Ryzen 5 7500F6 / 126588

en az 120 mm lik fanlı modellerden, markette bilindik kendini kanıtlamış modellerin olup olmadığı ???

Çeşit, marka, model kalite açısından markette bulunmazsa, birkaç gün bekleme ki dışarıdan sipariş, kargo göze alıp ilerleyebilirseniz daha avantajlı olur.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
bütçede sıkıntı yok diyebilirim de ilçemdeki teknoloji markette ne varsa onu alacağım muhtemelen çünkü sistemi akşam kurmak istiyorum. termal macun almaya gideceğim orada bakıcam soğutuculara
bulunduğunuz yerdeki teknoloji markette ne tarz bir ürün var bilmemiz mümkün değil
ve fiyatlandırması ne olacak bilmemiz yine mümkün değil

7500f işlemciye stok fan (eski fanınız) önermemezin sebebi
teorik olarak uyumsuz olması değil
oyunlarda ve işlemci yükünde yetersiz gelmesi sebebidir

ama siz güzel bir fan alana kadar 1 2 gün beklerim
ama bu gün de en azından sistem çalışıyor mu bir sıkıntısı var mı diye denemelik eski işlemci fanını takabilirim derseniz
bence eski işlemci fanını takın
sistemi toplarlayın sisteminizi kurun bu şekilde bir sıkıntı oluşturmaz

online kanallardan da fiyat performanns bir soğutucu alın

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Telefondan foruma hangi marka modellerin olduğunu yazarsanız o an görüp yardımcı olabiliriz belki.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri