Amd Ati Radeon 3000 Graphics Ekran Kartımın Fanı Dönmüyor...

Lockablebilal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ben Bilal,,,
Bugün ekran kartımı temizleyebilmek için fanı besleyen kabloyu çıkarıp fanı temizledim ardından kabloyu taktım. Ekran kartımı anakart'a takıp Bilgisayarı Çalıştırdım Monitörde "No Signal" hatası aldım ekran kartını çıkarıp bu sefer anakarttan görüntü aldım bilgisayar açıldı ama güvenli modda çalışıyor durmadan restart attığım halde.. MSI Afterburner kullandım ama fayda yok.
Yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler.
Sistem Özellikleri:

Anakart: Asus Pcle 2.0 X16
Ram: 4 GB
İşlemci : AMD Athlon II X4 620 Processor
Ekran Kartı : AMD Radeon HD 5500 Series 1 GB

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun olabilecek bir iki şey geliyor aklıma paylaşayım sizinle.
  • Kartı temizlerken sizden bileşenlere statik elektrik geçmiş olabilir. Buda geçici bir süre yada sürekli karta yada dokunduğunuz bileşenlere zarar verir. Bunu çözmenin en basit yolu statik elektriği boşaltmaktır. BİLGİSAYARDAKİ STATİK ELEKTRİK NASIL BOŞALTILIR bu konuya bakabilirsiniz.
  • Diğer bir olasılık ise kartı söktüyseniz macununu devre bileşenlere bulaştırmış olabilirsiniz ve buda bazı devreler arası akım geçmesine oda kartın bozulmasına sebep olmuş olabilir. Eğer sökmediyseniz sorun yok.  

KS

Lockablebilal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
  • Kartı temizlerken sizden bileşenlere statik elektrik geçmiş olabilir. Buda geçici bir süre yada sürekli karta yada dokunduğunuz bileşenlere zarar verir. Bunu çözmenin en basit yolu statik elektriği boşaltmaktır. BİLGİSAYARDAKİ STATİK ELEKTRİK NASIL BOŞALTILIR bu konuya bakabilirsiniz.
  • Diğer bir olasılık ise kartı söktüyseniz macununu devre bileşenlere bulaştırmış olabilirsiniz ve buda bazı devreler arası akım geçmesine oda kartın bozulmasına sebep olmuş olabilir. Eğer sökmediyseniz sorun yok.  
Hayır ekran kartım çalışıyor sadece fan dönmüyor fanı yenilemem lazım sanırım ?

ugur.gozaydin' Alıntı:

Bu arada yorumunuz için çok teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fanda bir sorun olabilir yatağını kontrol edin ama her durumda No Signal hatasının fan ile alakası pek yoktur. Isı bloğu zaten ısıyı belli bir derecede tutar kartta ısı kaynaklı bu sorunun olacağını sanmıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri