AMD Driver yükledim ve ekran gitti

gloom~

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Counter -Strike oyununda frames per second (fps) artırmak için ekran (görüntü) ayarlarında ekran modu 4:3 ken yaymak gerektğini öğrendim ama benim eski sürüm  Catalyst Control Center da o seçenek yoktu bende yeni control center sürümünü yükledim ve ekran gitti ama ekran tamamen gitmedi yani bilgisayar laptop ve çok hafiften görünebiliyor ama okadar belli etmeden gösteriyor ki çalıştıgını olay gerçekleştikten birkaç dakika sonra farkettim ve hemen masaüstü bilgisayardaki mönitörü kablo ile laptopa bagladım ve suan ondan yazıyorum ve herhangi bir sıkıntı yok. Ama laptop hala görünmüyor (ayrıca mönitörüde varsayılan " ana " mönitör yaptım o konuda da skıntı yok). yani bilgisayarı kullanabiliyorum ama laptoptaki ekranı düzeltmem gerekiyor. FN tuşu ile ayarlanan parlaklık seceneklerine felan da baktım ayarladım ama hala aynı görünmüyor hiçbirşey. Ekran kartı yanmış olsaydı; bence yanmamıştır çünkü bilgisayar açılırken Asus felan yazan ekran hala görünüyor hatta windows başlatılıyor deyen kısım da  düzgün çalışıyor ama sıkıntı ondan sonra başlıyor. Sıkıntı yeni yüklediğim driverlardan olsaydı da bu mönitörde de göünmezdi ekran diye düşünüyorum anlayan birisi yardım etsin lütfen çok acil

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AMD için her E.Kartı yeni Yazılımını desteklemiyor. Eski kartlarda  Catalyst Control Center çalışıyor sadece benim ufak işler için kullandığım PC 'de de eski bir AMD kart var aynı hataya bende düşmüştüm sonuç aynı ekran karadı ama azda olsa görünüyordu bende görebildiğim kadarı ile kurduğum Crimson yazılımını sildim sorun çözüldü ama eğer bunu yapamaz isen işemcinin desteği varmı bilmiyorum ama anakartın üzerindeki görüntü çıkışından bağla ekranı öyle kaldır. Yapzmaz isen HDD 'ye format gerekicektir.

KS

gloom~

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
AMD için her E.Kartı yeni Yazılımını desteklemiyor. Eski kartlarda  Catalyst Control Center çalışıyor sadece benim ufak işler için kullandığım PC 'de de eski bir AMD kart var aynı hataya bende düşmüştüm sonuç aynı ekran karadı ama azda olsa görünüyordu bende görebildiğim kadarı ile kurduğum Crimson yazılımını sildim sorun çözüldü ama eğer bunu yapamaz isen işemcinin desteği varmı bilmiyorum ama anakartın üzerindeki görüntü çıkışından bağla ekranı öyle kaldır. Yapzmaz isen HDD 'ye format gerekicektir.

teşekkürler ekran kartı modeline ihtiyac var ise AMD Radeon HD 7400M Series

ugur.gozaydin' Alıntı:

kaldırırken hızlı seceneğini mi secmeliyim özel seçeneğini mi önemli birşeye benziyor da
diğer bütün yazlımlar da kaldırılır diyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
gloom~' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Evet baktım senin kartın için sadece Catalyst Software Suite var AMD sitesinde. [font=Calibri, Arial, sans-serif]Crimson Edition Beta olarak sunulmuş ve [font=Calibri, Arial, sans-serif]3/1/2016 tarihinden beri BETA yani bu yeni yazılımdan ümidini kes sen Bu linkten en altta Catalyst Software Suite indir sildikten sonra kur.[/font][/font]

gloom~' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

ugur.gozaydin' Alıntı:

kaldırırken hızlı seceneğini mi secmeliyim özel seçeneğini mi önemli birşeye benziyor da

Özel deyip herşeyi işaretle.

KS

gloom~

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Hangilerini seçmeliyim ?

Ad                                                                            Sürüm                               Boyut

AMD APP SDK Runtime                                             2.5.775.2                            90.0MB
AMD Ekran Sürücüsü                                            15.200.1062.1004                    90.0MB
HDMI Ses Sürücüsü                                               7.12.0.7722                            1.0MB
AVIVO                                                                  11.7.0.10927                          3.0MB
AMD Accelerated Video Transcoding                       13.30.100.41120                       3.0MB
AMD Sürükle ve Bırak Kod Çevrimi                            2.00.0000                              1.0MB
AMD Catalyst Control Center                                   2015.0804.21.41908              150.0MB

ugur.gozaydin' Alıntı:
gloom~' Alıntı:

Evet baktım senin kartın için sadece Catalyst Software Suite var AMD sitesinde. [font=Calibri, Arial, sans-serif]Crimson Edition Beta olarak sunulmuş ve [font=Calibri, Arial, sans-serif]3/1/2016 tarihinden beri BETA yani bu yeni yazılımdan ümidini kes sen Bu linkten en altta Catalyst Software Suite indir sildikten sonra kur.[/font][/font]

gloom~' Alıntı:

hepsini seçeyim mi? ses felan diyor gitmesin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
gloom~' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Hangilerini seçmeliyim ?

Ad                                                                            Sürüm                               Boyut

AMD APP SDK Runtime                                             2.5.775.2                            90.0MB
AMD Ekran Sürücüsü                                            15.200.1062.1004                    90.0MB
HDMI Ses Sürücüsü                                               7.12.0.7722                            1.0MB
AVIVO                                                                  11.7.0.10927                          3.0MB
AMD Accelerated Video Transcoding                       13.30.100.41120                       3.0MB
AMD Sürükle ve Bırak Kod Çevrimi                            2.00.0000                              1.0MB
AMD Catalyst Control Center                                   2015.0804.21.41908              150.0MB

ugur.gozaydin' Alıntı:

hepsini seçeyim mi? ses felan diyor gitmesin

Ses karşısında VIA veya Realtek HD Audio gibi yazılar yazmıyorsa işaretle yazıyorsa ses kartını siler gerek yok.

KS

gloom~

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamamdır hepsini sildim ama senin bana verdiğin linke baktım inceledim orda hd 7400 yok ama her neyse olur diyor isen bir de orda 2 tane link var hangini indirmeliyim? ;

[font=Calibri, Arial, sans-serif][font=KlavikaMediumCondensedItalic, Calibri, Arial, sans-serif]NAME[/font]
[font=KlavikaMediumCondensedItalic, Calibri, Arial, sans-serif]FILE SIZE[/font]
[font=KlavikaMediumCondensedItalic, Calibri, Arial, sans-serif]REVISION NUMBER[/font]
[font=KlavikaMediumCondensedItalic, Calibri, Arial, sans-serif]RELEASE DATE[/font]
[font=KlavikaMediumCondensedItalic, Calibri, Arial, sans-serif]DOWNLOAD LINK[/font][/font]

[font=Calibri, Arial, sans-serif]Catalyst Software Suite
301 MB
15.7.1
7/29/2015
[font=KlavikaBoldCondensedItalic, Calibri, Arial, sans-serif]*DOWNLOAD[/font]

Radeon Software Crimson Edition Beta
260 MB
Crimson Edition 16.2.1 Beta
3/1/2016
[font=KlavikaBoldCondensedItalic, Calibri, Arial, sans-serif]*DOWNLOAD[/font][/font]

ayrıca dediklerini yaptım bilgisayarı yeniden başlattım felan da şimdi de sadece mönitör ekranını gösteriyor laptop yine karanlk ve o laptopun mönitörü algılanmamış olarak görünüyor yani 1 mönitör var oda sonradan kablo ile bağladığım mönitor

KS

gloom~

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
AMD Drivers & Software buradan Manually Select Your Driver yerinden sırası ile adımları seç E.Kartı modeline kadar var orada sonrasından Display Result de ve açılan sayfada Catalyst Software Suite bunu indir.

dediklerini yaptım sildim yükledim ama hala aynı problem var hiçbirşey değişmedi

ilk bende olan sürümü geri yüklesem düzelir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
gloom~' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
AMD Drivers & Software buradan Manually Select Your Driver yerinden sırası ile adımları seç E.Kartı modeline kadar var orada sonrasından Display Result de ve açılan sayfada Catalyst Software Suite bunu indir.

dediklerini yaptım sildim yükledim ama hala aynı problem var hiçbirşey değişmedi

ilk bende olan sürümü geri yüklesem düzelir mi?

Olabilir deneyebilirsin ama şöyle bir soru sorucam bende sorun düzelmişti ama hatanın sebebi şu nedenden oluyordu parlaklığı ve kontrastı yazılım en düşşük seviyeye indiriyor ve kilitliyordu. Şimdi eski yazılıma döndüğüne göre Catalyst üzerinden ekran ayarlarına bir bakarmısın ekran parlaklığı ve kontrast değerlerin ne durumda.

KS

gloom~

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ona nereden bakabilirim parlaklık ve kontrast olan birkaç tane sekme var?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu videodan bakabilirsin. Birde ayarlarına iyi bak kontrol et herşeyi çözünürlüğünü Renk bit değerini (32 Bit) olaması gerek Monitörünü doğru algılamışmı ona bak motörünü tekrar seç ve tanıt olmazsa.

KS

gloom~

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
 şuan böyle görünüyor bilgisayar yani laptop monitörü neredeyse çalışmıyor gibi görünüyor (büyük mönitör kasaya bağlı değil laptopa bağlı) o videodaki ayarlardan parlaklığı felan çoğalttım ama olmuıyor yine

bilgisayarcıya felan götürürüm artık olmuyor sabahtan beri ugrasıyorum

ayrıca eski sürümüm tam olarak neydi bilmiyorum ama ben bulabildiğim en eski sürümü yükledim ve galiba o da benimkinden daha yeni

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anladım bende bukadar siyah değildi çok az görünüyordu belki panelde bir sorun olmuştur. Bir servise göstermen mantıklı şuan onlar ekipmanlar ekranda bir sorun varmı kontrol ederler. K.Bakma yardımcı olamadım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri