AMD Ryzen 5 5600x 95 Derece Ve 3.8 ghz Üstüne Çıkmıyor

c9teen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Dostlar,

Aynı işlemci ve benzer donanımlar arkadaşımda var valorantta 300-400 fps altına düşmüyor fakat bende 200 fps altına iniyor ve benim işlemcide cpu power soc power tdc sıfır gösteriyor bunun sebebini bilen var mı?

Ekli dosyalar

• IMG20220807192822.jpg
    IMG20220807192822.jpg
    5.2 MB · Görüntüleme: 40
Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi işlemciniz çok sıcak çalışıyor önce onu halletmek gerekiyor. İşlemciniz zaten maksimumda 95 derece sınır var ve bu yüzden frekans düşürüyor görünüyor. Soğutucu montajınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim öncelikle.

favian

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
53
aynı işlemci ve benzer donanımlar arkadaşımda var valorantta 300-400 fps altına düşmüyor fakat bende 200 fps altına iniyor ve benim işlemcide cpu power soc power tdc sıfır gösteriyor bunun sebebini bilen var mı?
İşlemcinin en son yazılımını kurduğunuzdan emin olun macununuzu kontrol edin biosunuzun sürümünü kontrol edin eğer eskiyse güncelleyin buda etki edebiliyor büyük ihtimal soğutucunuzda birşey var gibi ama herşeyi kontrol etmekte fayda var.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
aynı işlemci ve benzer donanımlar arkadaşımda var valorantta 300-400 fps altına düşmüyor fakat bende 200 fps altına iniyor ve benim işlemcide cpu power soc power tdc sıfır gösteriyor bunun sebebini bilen var mı?
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz ? Birde Uğur hocamın dediği gibi soğutucunun yerine tam oturduğundan emin misiniz ?

KS

c9teen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birincisi işlemciniz çok sıcak çalışıyor önce onu halletmek gerekiyor. İşlemciniz zaten maksimumda 95 derece sınır var ve bu yüzden frekans düşürüyor görünüyor. Soğutucu montajınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim öncelikle.
hocam termal macunumu değiştirdim işlemcim sorunsuz çalışıyor max 70 80 dereceye çıkıyor oyundayken fps de normale döndü baya bi yükseldi fakat fotoğrafta gösterdiğim gibi cpu power soc power ve tdc çalışmıyor bunun nedeni bios ayarlarıyla mı alakalıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
hocam termal macunumu değiştirdim işlemcim sorunsuz çalışıyor max 70 80 dereceye çıkıyor oyundayken fps de normale döndü baya bi yükseldi fakat fotoğrafta gösterdiğim gibi cpu power soc power ve tdc çalışmıyor bunun nedeni bios ayarlarıyla mı alakalıdır?
Macun olarak ne kullandınız ve iyi bir ürün yada sahte olmadığından emin misiniz? Ayrıca düzgün macun sürdüğünüzden ve soğutucunun eksiksiz ve doğru montajlandığından da emin misiniz?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri