ANA KART

Yusif Eyvazli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Oncelikle Benim 2 tane bilgisayarim var diger bilgisayarimda daha guclu bir ana kart var onunda ustunde i7-2600 var
Kendiminde ise o ana karta nisbeten mini atx model bir ana kart var onunda ustunde i5 661 var ben ikisinin yerini degistirmek istiyorum onlarin yerini degistirdikde her iki bilgisayara format atmam gerekiyormu yoksa direk ana kartlari yerine takdikta ve gerekli baglantilari bagladikda bilgisayar sorusuz calisicakmi ? ????
Yardimci olursaniz sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İki işlemci yani i7 2600 ve i5 661 işlemcisinin soketleri farklı. Birisi LGA1155 Pin işlemci diğeri FCLGA1156 Pin bir işlemci ve anakartlarıda buna uygun, yani iki sistem birbiri ile uyumsuz. Değişim yapılamaz.

KS

Yusif Eyvazli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
islemcileri degismiyicem direk ana kartlari degis tokus yapicam islemcileri ustunde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yusif Eyvazli' Alıntı:
islemcileri degismiyicem direk ana kartlari degis tokus yapicam islemcileri ustunde

O olur değiştirme işleminden sonra sisteme format atmanız gerekecek. Anakartlar eskidir muhtemelen Legacy BIOS USB bir format hazırlayın RUFUS yazılımı ile sadece GPT ve MBR ayarını MBR yapacaksınız o kadar RUFUS yazılımında tek değiştireceğiniz ayar bu. Sonraıs Sonrasında USB 'ui kullanarak format atabilrsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri