ANAKART O.C YAPMA YARDIM!...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yakupkral19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Beyler Şuan Elimde ASUS P5G41-TM LX Anakart var.
800/1066/1333(O.C) MHz destekliyor..
Elimde DDR3 1333MHz RAM VAR Bunlardan tam performans almak için anakart o.c yapmam gerekiyomuş şuanda 1066MHz de çalışıyo ramler biostan 1333 e çektiğimde pc açılmıyo 1066 alınca geri açılıyo...

Anakartı Nasıl O.C yapabilirim..
Tavsiyelerinizi Bekliyorum..
Daha Önce Hiç O.C yapmadım...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM 'lerin frekans değerlerinin Voltaj değeri ile beslemelisiniz. Ayrıca stabil çalışabilmesi için ki eğer sorun çıkarsa stabilite olarak bu durumda CAS yani gecikme değerlerini de ayarlamalısınız. Elinizde ki RAM 'i 1333 Mhz hıza çektiktek sonra DRAM Voltaj kısmını bir miktar arttırmalısınız. Örneğin Voltaj kısmında 1066 Mhz ayarında 1.2V yazıyordur siz bu değeri 1.3 Volt yapıp 1333 Mhz hıza ayarlayıp deneyin ki 1333 Mhz hızında ki gücünü sağlayabilsin RAM.

KS

Yakupkral19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM 'lerin frekans değerlerinin Voltaj değeri ile beslemelisiniz. Ayrıca stabil çalışabilmesi için ki eğer sorun çıkarsa stabilite olarak bu durumda CAS yani gecikme değerlerini de ayarlamalısınız. Elinizde ki RAM 'i 1333 Mhz hıza çektiktek sonra DRAM Voltaj kısmını bir miktar arttırmalısınız. Örneğin Voltaj kısmında 1066 Mhz ayarında 1.2V yazıyordur siz bu değeri 1.3 Volt yapıp 1333 Mhz hıza ayarlayıp deneyin ki 1333 Mhz hızında ki gücünü sağlayabilsin RAM.

BİOSA GİRDİĞİMDE 1333MHz Seçtikten sonra voltage değerine geldiğimde auto yazıyor hiçbir şekilde değiştiremiyorum ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yakupkral19' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

BİOSA GİRDİĞİMDE 1333MHz Seçtikten sonra voltage değerine geldiğimde auto yazıyor hiçbir şekilde değiştiremiyorum ?

Oto kısmını disable yapıp Voltaj ayarları sekmesinden DRAM voltajını değiştirebilirsiniz. BIOS 'tan SS atarsanız biraz bakınırım eski anakart olduğundan biraz uzun sürer doğru şeyleri bulmam ancak daha net yardımcı olurum.

KS

Yakupkral19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yakupkral19' Alıntı:

Oto kısmını disable yapıp Voltaj ayarları sekmesinden DRAM voltajını değiştirebilirsiniz. BIOS 'tan SS atarsanız biraz bakınırım eski anakart olduğundan biraz uzun sürer doğru şeyleri bulmam ancak daha net yardımcı olurum.

https://hizliresim.com/8a5GEn
https://hizliresim.com/QLNkgj
https://hizliresim.com/EmN7zg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam Memory Voltaj kısmı 1333 Mhz hızını 1.2V olarak ayarlamış otomatikte siz Auto kısmına tıkladığınızda ne seçenekler açılıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Chipset ayarlarına girip FSB & Memory Config ayarı mevcut mu bakarmısınız. Eğer mevcut ise ayarın içine girip FSB & Memory Clock Mode kısmını Unlinked yada Unganged yapıp aşağıdaki MEM DDR yazan Mhz değerini 1333 yapın ve voltaj kısımına geri dönün ve Auto ayarına bakın değişiyor mu değişmiyorsa otomatik bırakıp ayarları kaydet deyip deneyin. O.C. işinde deneme yanılma yöntemi ile doğru değeri bulursunuz sistem eğer açılmaz ise BIOS pilini sistem kapalıyken çıkartın ve sistemi pil takılı değilken açın tüm ayarlar sıfırlanır sonra sistemi kapatıp pili geri takıp açın sistemi sonra ayarları tekrar kontrol edelim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zamanlama ayarı gerekiyor olabilir detayları ben sonra paylaşırım seninle dışarıdayım sen ayarları şimdilik iptal et.

KS

Yakupkral19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Zamanlama ayarı gerekiyor olabilir detayları ben sonra paylaşırım seninle dışarıdayım sen ayarları şimdilik iptal et.

Tamam Usta Gelince Ayarları Aşşağı Yazarsın Ozaman

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yukarıda bahsettiğim FSB & Memory Config ayarını Unlinked yada anakarta BIOS 'a göre değişir Unganged yaptın mı? Bu ayar işlemcinin frekansına göre RAM 'lerin frekansını kendisi ayarlıyor ve sen voltajı el ile değiştirsen bile işlemciye bağlı olduğundan değişmiyor. 1.5V işe yaramalıydı ama bu bahsettiğim ayar neticesinde Voltaj işe yaramıyor büyük ihtimalle. Ayrıca AI Overclocking ayarını Auto 'dan çıkartıp Manuel yaparsan tüm ayarlara erişimin açılır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yakupkral19' Alıntı:

Önce basit yoldan gidelim. AI Overclocking ayarını Manuel yap RAM Frequency ayarını 1333 yap sonra altta AI ayarı altında BCLK Frequency yada CPU Frequency adında bir ayar var onu 167 yap ve Exit sekmesinden Save & Exit yap. Bu işe yaramaz ise sonrasında bakarız.

KS

Yakupkral19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam 1333 yaptım CPU frequency yeri geldi 200-800 arasında değer veriliyo. Manuale Aldığımda sistem direk 333 de getiriyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yakupkral19' Alıntı:

Baktım 333 en ideal değer gibi duruyor ve RAM Voltaj değerini önce Auto 'Da bırak işe yaramaz ise 1.5 ile 1.65 Volt arası 0.5 Volt arttırarak dene. 1.5 yap işe yaramaz ise 1.55 diye. Sonucu bildirirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri