Anakart seçimi ve pin sorunu

Tufan Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhabalar,ROG B550 F GAMING anakartını almayı düşünüyorum.Kart üzerinde 8+4 güç pin girişi mevcut fakat benim elimdeki güç kaynağı 8 pin destekliyor.Bunun için kullanacağım bir çevirici varmıdır ? 
İşlemcim ryzen 5 3600 8 pin olarak kullansam herhangi bir problem olurmu ? 
Ve B550 serisinde kafamda 3 kart var,aralarında biraz kararsız kaldım sizce hangisi ?
Asus Rog B550 F GAMING
Msı B550 Gaming Plus
Gıgabyte B550 Aourus Pro

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart için ayırdığınız bütçe nedir ? Size başka bir anakart tavsiyesi verebilecek miyiz bakalım

KS

Tufan Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Anakart için ayırdığınız bütçe nedir ? Size başka bir anakart tavsiyesi verebilecek miyiz bakalım

Bütçem : 1500-1600 diyebilirim B550 bir kart düşündüm psu 8 pin olduğu için önerileriniz beklerim tabiiki

Rog alırsam eğer ek bir çevirici bulma şansım barmı sorunsuz kullanmak için ?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
8+4 Pin Asus Tuf Plus x570 ile tam uyumludur.Ben size şuan piyasaya göre en iyi anakart olan asusu öneriyorum.B550 kart Asus Tuf Serisinin önerdiğim anakartına rakip değil sadece süslendirip piyasaya sürülmüş kartlar gibi geliyor bana.Ayrıca fiyatları çok yakın.Önerdiğim kartı bütçenizin 160 TL üzerine çıkıp almanızı tavsiye ediyorum sizin PSU ile uyumlu.

https://m.epttavm.com/item/76354421...m_campaign=akakce&v=1.34.5#product-big-images

KS

Tufan Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bahaettiğiniz kartta 8+4 pin girişine sahip.Benim psu 8 pin girişine sahip,ek bir çevirici vs bulabiliemşyim
Enes Yavuz' Alıntı:
8+4 Pin Asus Tuf Plus x570 ile tam uyumludur.Ben size şuan piyasaya göre en iyi anakart olan asusu öneriyorum.B550 kart Asus Tuf Serisinin önerdiğim anakartına rakip değil sadece süslendirip piyasaya sürülmüş kartlar gibi geliyor bana.Ayrıca fiyatları çok yakın.Önerdiğim kartı bütçenizin 160 TL üzerine çıkıp almanızı tavsiye ediyorum sizin PSU ile uyumlu.

https://m.epttavm.com/item/76354421...m_campaign=akakce&v=1.34.5#product-big-images

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
8 pin yeterlidir. Sorun olmaz. Diğer 4 pin ek güç girişidir. Extreme OC yapıyorsan kullanılması tavsiye edilir. Bu sayede güç kaynağının daha stabil voltaj vermesine imkan tanınır. 8 pin bile tek başına zaten OC'de hemen hemen hiçbir zaman sorun çıkartmaz.

KS

Tufan Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
8 pin yeterlidir. Sorun olmaz. Diğer 4 pin ek güç girişidir. Extreme OC yapıyorsan kullanılması tavsiye edilir. Bu sayede güç kaynağının daha stabil voltaj vermesine imkan tanınır. 8 pin bile tek başına zaten OC'de hemen hemen hiçbir zaman sorun çıkartmaz.
Anladım teşekkür ederim herhangi bir sorun olmaz anladığım kadarıyla OC yapmadığım sürece ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında riske atmayın derim. X570 VRM yapısı güçlü 3600 işlemcisini 8 pin bağlantı ile çalıştırabilir ancak riske atmayın derim. Asrock X570 Phantom Gaming 4 - 1.483 TL bu anakartı alabilirsiniz. Ses ve ağ yongası + güçlü VRM yapısı ile X570 çipsetinde kalırsınız ve 1 adet 8 pin ile çalıştığı için PSU uyumu sorunuda yaşamazsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri