AnaKart Seçimi Yardım Konusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar,

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bu seride bir anakart alacağım ama hangisi olması gerektiğine pek karar veremedim. Bilgili ve ilgili arkadaşlardan hangisini ve nedeni ile birlikte cevaplarsa çok sevinirim.

Seçim yapacağım anakart listesi.

[size=small]MSI MPG Z390 GAMING PLUS 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 M.2 HDMI DVI ATX Anakart

MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 RGB WiFi M.2 HDMI DP ATX Anakart

MSI Z390-A PRO 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 M.2 VGA DVI DP ATX Anakart

MSI MAG Z390M MORTAR 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 M.2 HDMI DVI DP mATX Anakart

MSI MAG Z390 TOMAHAWK 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 RGB M.2 HDMI DP ATX Anakart
[/size]

Yukarıdaki bilgilere istinaden ek olarak kullanacağım ekran kartı MSI 2070 RTX Gaming X Trio 8 GB ve Intel Core i7 9700K işlemci, 16 GB RAM(XPG 16 GB (2x8GB) spectrix D60G RGB DDR4 4133MHz CL19) ve depolama olarak SSD 2,5 inç + M.2 kullanılacaktır.

Bilgisayarın toplanma amacı %90 oyun ağırlıklı. Kart alımında bütçe sıkıntısı yok. Eksik ve hatalı seçimler konusunda da yardımcı olmanızı bekliyorum.

Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu modellerin hepsi MSI ürünü doğal olarak MSI ürün gamında bu ürünlerin hepsinin bir F/P sırası var. MEG en tepe serisi ürünleri temsil ediyor, MEG serisi her şey için hem üst düzey OC, hem iş hem oyun odaklı anakartların olduğu seri. MPG sonra ki bu anakart üst düzey yine üst düzey kullanım ama oyuncu odaklı ağırlığı olan bir seri yani iş odaklı şeyler çıkartılmış ve üst çok üst düzey OC yeteneklerinden arındırılmış bir seri ki 9700K için bence en ideal seri MPG olur. MAG bu seriye giriş için ideal bir anakart serisi. MSI ürün gamında sağlam ama ucuz bir anakart istersen alman gereken bir anakart.

Yazdım ama senin işlemcin ve kullanımın için en ideal olan MPG serisi olur. MPG serisinde en iyi anakart MPG Z390 GAMING PRO CARBON modeli sonra EDGE geliyor ve son olarak Gaming Plus modeli. Hepsi hiçbir sorun yaratmadan iyi bir kullanım sağlar. Hangisine karar vereceğini siz belirleyin ama bütçe yoksa MPG Z390 GAMING PRO CARBON alın geçin derim.

Sadece MSI ürünler arasında bir liste yazmışsınız bu yüzden başka anakart önermedim.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu modellerin hepsi MSI ürünü doğal olarak MSI ürün gamında bu ürünlerin hepsinin bir F/P sırası var. MEG en tepe serisi ürünleri temsil ediyor, MEG serisi her şey için hem üst düzey OC, hem iş hem oyun odaklı anakartların olduğu seri. MPG sonra ki bu anakart üst düzey yine üst düzey kullanım ama oyuncu odaklı ağırlığı olan bir seri yani iş odaklı şeyler çıkartılmış ve üst çok üst düzey OC yeteneklerinden arındırılmış bir seri ki 9700K için bence en ideal seri MPG olur. MAG bu seriye giriş için ideal bir anakart serisi. MSI ürün gamında sağlam ama ucuz bir anakart istersen alman gereken bir anakart.

Yazdım ama senin işlemcin ve kullanımın için en ideal olan MPG serisi olur. MPG serisinde en iyi anakart MPG Z390 GAMING PRO CARBON modeli sonra EDGE geliyor ve son olarak Gaming Plus modeli. Hepsi hiçbir sorun yaratmadan iyi bir kullanım sağlar. Hangisine karar vereceğini siz belirleyin ama bütçe yoksa MPG Z390 GAMING PRO CARBON alın geçin derim.

Sadece MSI ürünler arasında bir liste yazmışsınız bu yüzden başka anakart önermedim.

Anladım hocam benim kafamda da "MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 RGB WiFi M.2 HDMI DP ATX Anakart" bu var. 

Ama bir diğer konuda şunu söylemek istiyorum. Diğer markalarda bahsettiğimin anakart var mı? Örnek asusta veya gigabyte ta falan?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Asus' ta Maxımus XL Formula - Formula CODE , Gigabyte' de ise Aorus Master - Aorus XTReme veya Aorus Ultra tercih edilebilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Denk ürünler tercih edilebilir. Aşırıya kaçmadan sonuçta 9700K sahibisiniz öyle ahım şahım pahalı bir anakarta hiç ama hiç gerek yok. Size önerdiğim MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC modeli 1700 TL civarında maks. 2K civarına kadar denk ürünler şöyle. Asus ROG Strix Z390-E yada biraz daha çıkılırsa ki gerek yok bence Asus ROG Z390 Maximus XI Hero alınabilir. Gigabyte modellerden ise Gigabyte Aorus Z390 Ultra yada yine ASUS 'ta olduğu gibi biraz daha çıkılırsa Gigabyte Aorus Z390 Master alınabilir. Ben ASUS yada Gigabyte tercih ederdim MSI tercih etmem sevmiyorum anakartlarını.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anlıyorum sıralamaları bilmiyordum dediğiniz gibi en iyi en uygunu şuan benim için Gaming Pro Carbon Ac, peki neden önermiyorsunuz MSİ anakartları?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI önermiyorum değil ben MSI ürün tercih etmiyorum. Sebebi genelde bazı kronik sorunlar hep bu markanın başına geliyor. Örneğin bu seneki X570 çipsetli anakartlarının 4 model hariç hepsi kronik VRM ısısı ve Wifi bağlatı sorunları ile boğuşuyor. Geçen senede buna benzer bir olay yine MSI ürünlerinden bazılarını bulmuştu. Ben ASUS tercih ederim genelde ASUS tüm devre bileşenlerini insan eli değmeden üretiyor daha az sorun ve daha temiz PCB demek bu. Gigabyte markasıda genelde hem kalite , performans ve fiyat dengesini en iyi kuran markalardan birisi. MSI markasını bu yüzden pek sevmiyorum ama bu ürünleri kötü demek değil size önerdiğim ürün gayet iyi ürünlerden mesela. Gaming Pro Carbon AC kartından bahsediyorum.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
msi mpg z390 gaming pro carbon ac bu anakartın diğer markalardaki eş değer birebir aynısını yazacak birisi var mı? Pek bilgim olmadığı için yabancı sitelerde yazan bilgilerden bir şey anlamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size daha önce yazmıştım zaten eş değer olan anakartları. Asus ROG Strix Z390-E yada Gigabyte Aorus Z390 Ultra bu 2 anakart eş değer anakartlar. Bütçeyi biraz daha arttırırsanız daha iyi seviyelere çıkabilirsiniz örneğin Asus ROG Z390 Maximus XI Hero veya Gigabyte Aorus Z390 Master alınabilir.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba,

Hocam şunuda sormak istiyorum ben tüm bileşenleri tek tek topalacağım sizce hangisinden başlamalıyım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ne tür bir sistem düşünüyorsunuz bu önemli. Örneği orta/üst seviye ise toplamayı düşündüğünüz sistem Haziran ayında yeni işlemci ve ekran kartları tanıtılacak bu 2 bileşen ve işlemciye göre PSU seçimi ve anakart belirleneceği için geri kalan 3 bileşeni alabilirsiniz. Kasa , RAM ve SSD bunları bekletmeye gerek yok. Anakart ve PSU seçimi işlemciye göre yapılacağı için onlar bekleyebilir.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yazdığım bilgilere istinaden ek olarak kullanacağım ekran kartı MSI 2070 RTX Gaming X Trio 8 GB ve Intel Core i7 9700K işlemci, 16 GB RAM(
XPG 16 GB (2x8GB) spectrix D60G RGB DDR4 4133MHz CL19) RAM ve depolama olarak Samsung SSD 2,5 inç + M.2 kullanılacaktır.

Bilgisayarın toplanma amacı %90 oyun ağırlıklı. Bu bilgisayarımı ben bir sefer de alamacağım 3 ayda bir veya 4 ayda bir bir tane parçasını alacağım hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci konusunda bekleyin INTEL 10. nesil geliyor çok yakın bir süre varken INTEL işlemci almayın. Aynı şekilde anakartınızıda işlemci çıkmadan almayın. Ekran kartı için RTX 3000 serisi yine işlemci ile benzer zamanda tanıtılacak yani oda bekleyebilir. Tekrar söylüyorum RAM , Kasa ve Depolama alınabilir.

PSU modelini ise yüksek tutarsanız onuda alabilirsiniz. Yüksekten kastım 700W aşağısı olmasın ve CPU(EPS) güç girişi 2 adet 8 pin olsun 4+4 olarak 2 adette olabilir önemli olan toplamda 2 adet 8 pin olması.

RAM olacak o kadar yüksek frekansa ne gerek var? Oyun ağırlıklı demişsiniz CL19 gecikmeli 4133 MHz RAM çok saçma bir karar olur. 3600 MHz CL16 bir RAM alın geçin performans olarak üst düzeyde kalırsınız ve hiçbir eksiğiniz olmaz.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bilgileriniz için teşekkürler ama yeni işlemciler çıktığında benim fikrim yine aynı olacak hocam yani 10 nesil çıktığı zaman ben yine gidip 9900k alamayacağım yani fikrim yine 9700k olacak.
Ramler konusunda pek bilgim yok ama 4133 varken neden 3600 hocam?
(Şimdi biraz araştırma yaptım hocam dediğiniz gibi biraz gecikme yaşatıyormuş.)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4133 MHz RAM almanız size bir artı sağlamaz. Üstelik CL19 gecikmeye sahip bu RAM. İşlemcilerde RAM frekansı önemlidir AMD işlemcilerde önerilen en yüksek performans için RAM frekansı 3600 MHz hız. INTEL 9. nesilde en ideal performans için önerilen hız 3200 MHz. Bazı testlerde ger kalsada INTEL 9. nesil işlemcilerde 3600 MHz hıza kadar stabiltesini koruyabiliyor üzeri hızlar size zarar fayda değil. FPS artışınız olmayacak hatta işlemci odaklı gecikmelere sebep olacağı için 3600 MHz RAM üzerini düşünmeyin.

Sizin yine 9. nesil işlemci almanız önemli değil önemli olan 10. nesil çıkınca AMD rekabeti baskısı olduğundan fiyat olarak yeni işlemciler çok pahalı olamayacaklar bu yüzden 9. nesil ucuzlar büyük ihtimalle. Ondan dolayı bekleyebilirsiniz dedim işlemci konusunda. Ekran kartı içinde aynı şeyler söylenebilir.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam o zaman ilk hedef Kasa+Ram+Anakart+PSU falan mı olmaslı? Anakartı 1. sıraya yazsak olur mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci eğer değişmeyecekse Anakartı önce alabilirsiniz. Z390 bir anakart alabilirsiniz. MSI Z390-A PRO yada MSI MAG Z390M Mortar anakartı alırsanız PSU 'ya fazla para harcamanız gerekmez. Bu anakartlar CPU için 1 adet 8 pin PSU güç kablosu istiyor. Diğer türlü neredeyse tüm anakartlar 8+4 yada 8+8 güç kablosu istiyor ki o PSU modelleri biraz pahalı. Kasa , RAM ve PSU da sonrasında alınabilir. PSU da 700W aşağısı , 80+ olmayan ve çin malı bir markadan bir ürün almayın.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anakartı Z390 Gaming Pro Carbon AC olarak karar vermiştik. AC olmayanından kalmamış zaten piyasa olsa ondan alacaktım. fark sadece WİFİ miş hocam. ama bu özellikle daha düşük fiyatta bir anakart bulamadım.

Bir de hocam şu iki karşılaştırmayı inceler misin ? MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC - MPG Z390 GAMING EDGE AC
aşağıdaki linkten kıyaslama yapabiliyorsun Türkçe
https://tr.msi.com/Landing/best-motherboard-for-gaming-pc-build

sence hangisi son karar olarak, arada 300 lira fark var bana ikisi de aynı gibi geldi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben siz önce sadece anakart alacaksınız sandım sonra sisteme karar verdiniz diye düşündüm ondan dolayı size anakart önerdim. MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC en tepe demiştim size bunu. EDGE AC modeli bir tık altı çok bir şey yok aralarında birkaç ufak fark EDGE modelde alınabilir. AC takısı sadece Wifi anlamına geliyor AC olmayan modeller içinde geçerli bu söyelediklerim.

Bu anakartlar ile dediğim gibi PSU seçiminiz önemli olacak. 8+4 pin CPU güç girişi istiyorlar alacağınız PSU buna uygun olmalı. Piyasadaki güç kaynaklarının 80% 'i sadece 1 adet 8 pin kabloya sahip yani dediğim gibi PSU seçiminiz önemli olacak.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben siz önce sadece anakart alacaksınız sandım sonra sisteme karar verdiniz diye düşündüm ondan dolayı size anakart önerdim. MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC en tepe demiştim size bunu. EDGE AC modeli bir tık altı çok bir şey yok aralarında birkaç ufak fark EDGE modelde alınabilir. AC takısı sadece Wifi anlamına geliyor AC olmayan modeller içinde geçerli bu söyelediklerim.

Bu anakartlar ile dediğim gibi PSU seçiminiz önemli olacak. 8+4 pin CPU güç girişi istiyorlar alacağınız PSU buna uygun olmalı. Piyasadaki güç kaynaklarının 80% 'i sadece 1 adet 8 pin kabloya sahip yani dediğim gibi PSU seçiminiz önemli olacak.

Anladım hocam, yani PSU ona göre yine birlikte seçebiliriz alacağım zaman peki kıyaslama yapılabiliyor size attığım site üzerinden EDGE ac alınabilir mi? Pro carbon modelde AC'li model var sadece AC olmayan model hiç bir sitenin satıcının stoklarında yok o yüzden. bir de verdiğim ikinci modelle arasında 250-300 lira fark oynuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri