Anakart üzerindeki Debug kırmızı led ışığı

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocalarım Herkese Hayırlı Akşamlar bugün ram aldım bir tane Gskill Ripjaws 2400Mhz 8GB anakartıma taktım bilgisayar açılırken bi anda f1 run setup ve bios ayarı çıktı tam f1 e basıcakken bilgisayar çalışır vaziyette kaldı ekran gitti sonra reset attım düzeldi daha sonra sisteme girdim 16 GB oluyor herşey çok güzel fakat debug ışığı bilgisayarı başlattığımda yanıyor 5 saniye sonra sönüyor herhangi bir sıkıntı varmı daha önceden böyle olmuyordu şu an çalışır vaziyette ışık yanmıyor Yardımlarınızı bekliyorum Cevaplıyan herkese Çok Teşekkür Ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM sisteminizdeki diğer ram ile aynı marka model frekans cl değeri ve Voltaj değerine sahip eminsiniz dimi eğer böyle ise RAM doğru kanala taktığınızdan emin olum eğer 2 slot varsa sıkıntı yok birde RAM inizi taktıktan sonra RAM ayarlarınızı BIOS tan sıfırlayın sonra XMP ile tekrar frekans ayarını yapıp öyle deyin yinede olmaz ise Aldığınız RAM i tek çalıştırın aynı ise RAM de r problem olabilir sonunu bildirin sonrasına bakalım.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam ilk ramim Gskill Ripjaws DDR4 2400Mhz CL15 bu yeni aldığımda aynı CL15 2400Mhz şu an sistemimde 16 GB olarak gözüküyor ama reset atayım yada kapatıp açayım o ışık 5 saniye gözüküyor Anakartımda 4 slot var 3800Mhz e kadar da destekli

Hocam Birde 4 slotun 4 ve 3 de takılıydı şimdi yer değiştirdim 2 ve 4 e aldım hala ışık yanıyor ama sürekli değil saliseler sonra sönüyor yanan ışıklar sırasıyla şöyle cpu vga ve dram fakat salise sürmüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4 Slot için doğru sıralamada olduğundan emin anakartınızda 1. slota ilk rami bir boşluk bırakıp 2. ram diğer sıraya takmanız gerek. Başlangıçta bir tanımlama evresi oluyor o 5 saniyelik kırmızı ışık esnasında böyle olmaması gerek en azından sürekli olmaması gerek. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın sonra birde öyle deneyin. Ve hızlıca ışıklar geçiyorsa sıkıntı yoktur ama uzun sürüyorsa sıkıntı vardır demek.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bios a güncellemede attım uğur hocam ışıklar geçiyor sonra sönüyor şu an çalışıyor misal herhangi bir ışık yok sizce normalmi ilk başlarda yanması felan acaba powerdan gelen güc ün göstergesi felan mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakarttan anakarta değişir ışıkların anlamı ama sönmüş ise ve sistemde sorun yoksa bir problem yoktur çalışma biçimi belki anakartınızda böyledir. İçiniz rahat olsun.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCmaster hocam dizilişleri aynen şöyledir DIMM_A2 DIMM_B2 yanlış mı takmışım taktıysam düzelteyim

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
Ilk soketler ilk ulasilan soketler oldugu icin sizin ikincil soketleri kullanmaniz sebebiyle bir gecikme olabilir. Bir zararı yoktur

O zaman DIMM_A1 DIMM_B1 olarak takayım olurmu kürşat hocam hangisi daha sağlıklı ise o şekil yapayım diyorum.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam Kürşat hocam çok Teşekkür Ederim yardımlarınız için Çok Sağolun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri