Anakartımda Argb Header Yok

TheSimsir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Anakartımda argb header ve vdg girişi olmadığı için fanlarımın rgbsi çalışmıyor. Tek soketli bir kontrolcü aldım fakat çalışmadı diğer çoğaltıcı hubları da araştırdığımda faydalı bilgiye rastlamadım bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Batuhan AKÇA

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
benim anakartimda argb rgb portlari bulunuyor farkları tam olarak nedir ikisindede rgb ledleri yanmaz mi

KS

TheSimsir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Molex bağlantı ile çalıştırmayı denediniz mi?
bununla ilgili pek bilgim yok molex bağlantı nasıl kurulur ek kablo gerekiyor mu pek birşey bilmediğim için denemedim internette de bununla ilgili anlayabileceğim türden bilgiler bulamadım

benim anakartimda argb rgb portlari bulunuyor farkları tam olarak nedir ikisindede rgb ledleri yanmaz mi
pin sayıları fark ediyor argb 3pin 5v, rgb 4 pin 12v soketleri doğru yerlere takmanız lazım rgb kablonuz 3pinliyse argb kısmına takmalısınız

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
bununla ilgili pek bilgim yok molex bağlantı nasıl kurulur ek kablo gerekiyor mu pek birşey bilmediğim için denemedim internette de bununla ilgili anlayabileceğim türden bilgiler bulamadım
PSU üzerinden gelen kabloya bağlıyorsunuz. Kablo şöyle. İç kısmında pinler var.

1687534410346.png

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
daha sonra neler yapmam gerek detaylandırabilir misiniz molex kablosu hakkında maalesef hiçbir fikrim yok
Fanda bunla aynı dış yapıya sahip içinde 2 giriş olan hâli oluyor diye biliyorum. PSU kablolarına bakarsanız bunun içinde 4 pin olan hâlini fandan çıkana takınca RGB ışıkların yanması gerekir. Kendimde öyle kullanıyorum.

KS

TheSimsir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Fanda bunla aynı dış yapıya sahip içinde 2 giriş olan hâli oluyor diye biliyorum. PSU kablolarına bakarsanız bunun içinde 4 pin olan hâlini fandan çıkana takınca RGB ışıkların yanması gerekir. Kendimde öyle kullanıyorum.
PSU dan bu şekil 2 adet 6pinli 2 adet 2 pinli kablo çıkıyor geri kalan kablolar da sata kablosu acaba anakartta atx 12v kısmından 6pinli kabloyu söküp buraya mı takmalıyım?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2023-06-23 saat 18.49.53.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-06-23 saat 18.49.53.jpg
    137.9 KB · Görüntüleme: 92
KS

TheSimsir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
PSU dan bu şekil 2 adet 6pinli 2 adet 2 pinli kablo çıkıyor geri kalan kablolar da sata kablosu acaba anakartta atx 12v kısmından 6pinli kabloyu söküp buraya mı takmalıyım?
buldum molex kablosunu bunları yanlış atmışım

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
PSU modeli nedir? Belki yeterli sayıda molex kablo olmayabilir. Bir şey çıkarmanıza gerek yok.

KS

TheSimsir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
PSU modeli nedir? Belki yeterli sayıda molex kablo olmayabilir. Bir şey çıkarmanıza gerek yok.
modeli fsp, power girişinin arkasından çıkan bir molex var bide ayrı olarak molex kablosu var fakat bu kablolara neyi bağlayacağımı bilmiyorum

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kendi kasamdan çektiğim görüntülerle göstereyim. Bu benim bildiğim ama fanların son devirde ve sesli çalışmasını sağlayan bir yöntem.

Tek kablo olan fotoğraf PSU kablosu , fanlardan çıkan kabloları ona takıyorum. İkili olan fotoğraf fanlardan gelen kablolar. Biri DeepCool kasa fanı diğeri ise markasız bir şey ama RGB ışığı var. İkili kabloyu biri önlü biri arkalı olacak şekilde birbilerine takıp sonra PSU üzerindeki bağlantıya taktığımızda fanlarda RGB ışıkları da çalışıyor. Benimde anakartımda tek fan girişi var.

Ekli dosyalar

• IMG_20230623_193443.jpg
    IMG_20230623_193443.jpg
    277.5 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_20230623_193408.jpg
    IMG_20230623_193408.jpg
    332.6 KB · Görüntüleme: 93
KS

TheSimsir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kendi kasamdan çektiğim görüntülerle göstereyim. Bu benim bildiğim ama fanların son devirde ve sesli çalışmasını sağlayan bir yöntem.

Tek kablo olan fotoğraf PSU kablosu , fanlardan çıkan kabloları ona takıyorum. İkili olan fotoğraf fanlardan gelen kablolar. Biri DeepCool kasa fanı diğeri ise markasız bir şey ama RGB ışığı var. İkili kabloyu biri önlü biri arkalı olacak şekilde birbilerine takıp sonra PSU üzerindeki bağlantıya taktığımızda fanlarda RGB ışıkları da çalışıyor. Benimde anakartımda tek fan girişi var.
yabancı bir videoya denk geldim o da sizin gibi yapmış fakat fanlarımdan öyle bir kablo gelmiyor çok didikledim fakat yok. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim kusura bakmayın sizi de çok yordum ben son çare farklı kontrolcüyle denicem o da olmazsa ışıksız kullanmaya devam edicem

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
yabancı bir videoya denk geldim o da sizin gibi yapmış fakat fanlarımdan öyle bir kablo gelmiyor çok didikledim fakat yok. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim kusura bakmayın sizi de çok yordum ben son çare farklı kontrolcüyle denicem o da olmazsa ışıksız kullanmaya devam edicem
Benimde bilgim sınırlı , yardım etmek isterdim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri