Analiz ve Oyun PC

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam merhaba,
1500 TL'ye kadar 144 hz, 1 ms, renkleri iyi gösteren soluk renklerle kötü bir görünüm sağlamaycak bir monitör varmı önerebileceğiniz?
Birde display port ve hdmi var hangisi daha iyi görünüm sağlar bağlantı çeşitlerinde?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Displayport ve HDMI ile görüntü olarak bir fark yaşamazsınız ikiside güncel standatlarda olduğu sürece ki monitörlerden zaten uygun kablo çıkıyor bir sorun yok. Monitör önerisi için 7 sitede 13 ürünün fiyat ve özellik araştırmasını yaptım. Bulduğum en iyi modeller aşağıda.

1. AOC 23.8" 24G2U 1ms 144hz IPS Panel - 1.259,65 TL - 8 Bit panel ve 24 bit renk skalası. Renk gösterim desteği sRGB 126% + Adobe RGB 108% oranında destekliyor. 250 nit parlaklık ve 1000:1 kontrast oranı var.
  2. MSI 23.6" Optix G24C4 1ms 144hz VA Panel - 1.359,00 TL - 8 Bit panel ve 24 bit renk skalası. Renk gösterim desteği sRGB 115% + DCI-P3 90% oranında destekliyor. 250 nit parlaklık ve 3000:1 kontrast oranı var.
  3. MSI 23.6" Optix MAG241C 1ms 144hz VA Panel - 1.581,98 TL - 8 Bit panel ve 24 bit renk skalası. Renk gösterim desteği sRGB 115% + DCI-P3 90% oranında destekliyor. 300 nit parlaklık ve 3000:1 kontrast oranı var.
  4. ViewSonic 23.6" XG2405 1ms 144hz IPS Panel - 1.599,70 TL - 8 Bit panel ve 24 bit renk skalası. Renk gösterim desteği sRGB 104% + NTSC 72% oranında destekliyor. 250 nit parlaklık ve 1000:1 kontrast oranı var.
IPS Panel en doğru ve en geniş Renk skalasını ve görüş açılarını veren panel türüdür. VA panel ona en yakın türdür. 2 panel türü de gayet başarılıdır. Ben IPS seçerdim ama bu modellerdeki MSI VA paneller kesinlikle pişman etmez. Ürünler arasında renk gösterimi olarak kanal sayısı bakımından en azyıf ürün ViewSonic sadece sRGB desteği var ki bu tek başına yeter ama diğer ürünler üzerine desteklere sahip. NTSC en basit renk skalasıdır o sayılmaz. Tüm panellerin ortalama Input Lag gecikmesi 5ms civarında. Panel hızları griden-griye 1ms değerinde burada bir tercih sebebi yok.

Ben alacak olsam 2 model arasında kalırdım ya AOC 24G2U yada MSI MAG241C modeli arasında seçim yapardım. MSI modelin tek avantajı biraz daha parlak olması. Eğer sizde monitörü benim gibi 100% parlaklık ile kullanıyorsanız 300 nit parlaklığı olması sebebiyle biraz bana cazip geliyor. Ama burada 250 nit %100 parlaklık oranı gayet iyi bir değer. Bunda bir eksi durum yok sadece ben alışmışım sonuna kadar açıyorum :D ne kadar fazla o kadar iyi benim için.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben analiz yaptığım için ve solidworksten parça falanda çizdiğim için renkleri daha iyi göstermesi için oyunlardada daha performanslı daha güzel renkler almak için IPS ekran almak en mantıklısı gibi görünüyor sayın hocam. "ViewSonic 23.6" XG2405 1ms 144hz IPS Panel - 1.599,70 TL " bu model IPS olması sebebi ile bana daha mantıklı geldi siz ne düşünyrsunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu ürünlerin hepsi dolu dolu renk üretim kabiliyetlerine sahip. İyi bir VA panelde alabilirsiniz bu attıklarım o konuda iyi ürünler. AOC ilk monitör Viewsonic üründen daha başarılı IPS panele sahip. Yani amaç önce renk üretimi ise AOC seçeneksiniz. Sonraki en iyi ürün MSI 3. model. Size yazdım zaten bu 4 üründe en az renk üretimi olan panele sahip ürün Viewsonic ürünü. O modelin pahalı olması sırf ekstra oyuncu özellikleri vs. panel odaklı listedeki en zayıf ürün.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SolidWorks, ANSYS Fluent, Catia, AutoCad gibi tasarım ve analiz programlarını sıklıkla kullanmakta olduğum için Curve mu alsam yoksa flatmi karar veremedim çünkü oyunlardan ziyade tsarım programlarında saçma kavisli bir parça görüntüsü ile karşılaşmaktan korkuyorum curved ekranda solid kullanan varmı veya ANSYs bir yardımcı olurmusunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İş odaklı daha çok olduğu için Flat ve IPS bir monitör alın. 2 adet IPS önerdim zaten AOC en iyi F/P tercihi en başarılı modellerden birisidir. Viewsonic ürünü AOC kadar geniş renk desteği sunmuyor ama renk düzeyi yeterince sRGB tarafında yeterli düzeyde. Birde AOC modele göre ekstra birkaç oyuncu özelliği var o kadar. Eğer iş ağarlıklıysa AOC iş + oyun denge olsun derseniz Viewsonic tercih edin.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar az önce
https://www.vatanbilgisayar.com/asu...-dvi-vga-m2-usb3-1-matx.html#urun-ozellikleri
Yukarıda bulunan linkteki anakartı almaya karar verdim ancak display portçıkışı olup olmadığını anlıyamadım yani nasıl anlaşılır onuda pek bilmiyorum zaten.
Bu anarkartta display port çıkışı varmı 144 hz monitör bağlayabilmek için? Eğer yoksa bu anakart ile aynı kalitededipslay port çıkışı olan anakart önerebilirmisiniz??

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartta 1 adet DVI-D ve D-Sub çıkışı var displayport yok. Ki eğer anakart üzerinden görüntü alacaksınız işlemci içinde GPU yani ekran kartı işlemcisi olan bir işlemci seçmeniz gerek bunu biliyorsunuz değil mi. Ryzen işlemcilerde bu işlemciler 2200G / 2400G / 3200G / 3400G modelleri ki harici ekran kartı takacaksanız anakart çıkışları önemsiz ve bahsettiğim işlemcilerde önemsiz.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki şuan herşeyin yerine oturması için son bir sorum kaldı ayrıca ben bilmiyrdum DP çıkışısının ekran kartında olacağını ve evet 5700 ekran kartı alacğım :DD cahillik zor :D Son olarak Masaüstü br bilgisayara wifi özelliği getirmek istiyorsam ve sağlam güçlü bir sinyalle wifi çekmesini istiyorsam ne yapmalıyım "usb" ile bağlayabilceğim birşey varmı masaüstü pcye wifi bağlayabilmek için ve güçlü sağlam çekmesini istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PCI-e Wifi kartı yada USB Wifi kartı alınabilir. Çok kaliteli ürünler var piyasada fiyatlarıda öyle uçuk kaçık değil en fazla 200 TL civarına kadar iyi bir ürün alabilirsiniz. Bütçeniz nedir yada en iyi ürünlerden mi önereyim.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
300 TL'ye kadar çıkabilirim, bu ürün tam olarak ne ie yarıcak yani salonda olan modemim var bu artık benim odamda daha çok çekcek demi masaüstü bilgisayarımda daha güçlü çekcek veya laptopla bağlandığımdada daha çok çekcek demi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
hayatikadir' Alıntı:
300 TL'ye kadar çıkabilirim, bu ürün tam olarak ne ie yarıcak yani salonda olan modemim var bu artık benim odamda daha çok çekcek demi masaüstü bilgisayarımda daha güçlü çekcek veya laptopla bağlandığımdada daha çok çekcek demi?

Wifi kartı sadece Wifi özelliği olmayan bir cihaza Wifi özelliği kazandırmak için kullanılır. Sizin modeminizin Wifi sinyal gücünü arttırmaz. Onun için Wifi dağıtıcı (Powerline) adaptörlerinden almalısınız. TP-LINK TL-PA4010PKIT AV500 Nano Powerline - 332,15 TL bu ürün ve benzeri ürünler ki bu önerdiğim ürün çok iyi bir üründür bunu alabilirsiniz. Bu ürünün bir tanesini modeminizin olduğu odada bir Prize takıyorsunuz daha sonra diğer ürünü çekmeyen odanızdaki prize takıyorsunuz ürün elektrik hattını kullanarak internetinizi o odaya taşıyor ve bu çekmeyen odaya taktığınız aygıta bağlanıyorsunuz siz. Bu şekilde ağ çekim gücünüz artıyor.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladım teşekkür ederim peki masaüstü bilgisayara wifi özelliği kazandırmak için ne alamalıyım yani wifiyle bağlanmak için masaüstü pcden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
hayatikadir' Alıntı:
anladım teşekkür ederim peki masaüstü bilgisayara wifi özelliği kazandırmak için ne alamalıyım yani wifiyle bağlanmak için masaüstü pcden

Onun için Wifi kartı alacaksınız. Eğer gerçekten kaliteli bir ürün alacaksanız Tenda U12 1300 - 189 TL bu ürünü alabilirsiniz. Çekim gücü gerçekten iyi ve ürün kalite ve performans olarak çok başarılı bir üründür.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba birşey geldide aklıma benim tekrar acaba AMD uyumlu AnaKartlar içersinde 2 adet M.2 SSD girişi olan anakartlar varmı? HDD değil yani ona gerek yok veya SATA SSD olana gerek yok ben direk 2 adet M.2(Yani o okuma yazması çok hızlı olan) SSD girişinden istiyorum

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
700-800 Tl civarı max ASUS B450M-K modeli ile aynı perfomansta kalitede olan 700-800 TLden daha ucuz bir model var ise oda olabilir ama dediğim gibi M.2 SSD 2 adet olcak yani belkide M.2 SSD değil adı bilmiyorum okuma hızı yazma hızı 3000 olanlardan bahsedıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
hayatikadir' Alıntı:
700-800 Tl civarı max ASUS B450M-K modeli ile aynı perfomansta kalitede olan 700-800 TLden daha ucuz bir model var ise oda olabilir ama dediğim gibi M.2 SSD 2 adet olcak yani belkide M.2 SSD değil adı bilmiyorum okuma hızı yazma hızı 3000 olanlardan bahsedıyorum

M.2 SSD o okuma/yazma hızlarına ulaşır doğru ve 2 adet olsun istiyorsanız birçok seçenek var. Benim önerilerim şunlar olur.

1. Gigabyte Aorus B450 Elite - 748,23 TL
  2. Asus TUF B450M Pro Gaming - 755,79 TL
  3. Asus TUF B450 Pro Gaming - 831,37 TL
  4. Asus ROG Strix B450-F Gaming - 950,35 TL
Benim tavsiyem TUF serisi olur ama Elite modelde iyi bir ürün. Her anlamda dolu dolu bir model istersen Ses kartı , Ağ kartı ve giriş çıkış portları ve tasarım vs. olarak o zaman 4 numaralı B450-F modele bakabilirsin. Ancak bu model B450 için pahalı burada parayı güçten çok diğer özelliklere veriyorsun. Piyasadaki birkaç model hariç neredeyse tüm B450 çipsetli anakartlar VRM kontrolcüsüne sahip. Aradaki farkları VRM soğutucuları ve mosfet kaliteleri. TUF model buradaki en kaliteli mosfetlere sahip ama bu ona B450 çipseti olduğundan dolayı çok bir avantaj sağlamıyor.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
birşey sorabilirmiyim sanırım ben yanlış tarif ettim. Bende 1 ADET NVMe M.2 SSD var "Samsungun 3500 okuma ve yazması var" ve ben 1 ADET daha NVMe M.2 SSD var "Samsung 3500 okuma ve yazma" olan SSD aldım bunların ikisinide takabileceğim bir anakart istiyorum yani NVMe uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağım bu gönderdiğiniz anakartların. Çünkü bende 2 adet NVMe M.2 SSD var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hayır yanlış tarif etmediniz PCI-e M.2 SSD diskler NVME olarak geçer. M.2 soketine bakacaksınız başka bir şeye değil. Siz bir şeyi yanlış anlamışsınız o kadar. 2 M.2 soketi olan bir anakart alıp 2 M.2 diski RAID yapacaksınız bunda bir yanlış anlama vs. yok. Sizin biraz bilgi eksikliğiniz var o kadar. Size önerdiğim anakartlar RAID için uygun sizin kullanımınız için bir sorun yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri