Yardım Aniden Ekranda Çizgiler Çıkması Ve Bir Daha PC Nin Açılmaması

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Abi valodaydim oyundan çıktım birden ekran da sanki Minecrafttaki camın üzerindekiler gibi pixeller çıktı ve ekran kartı çalışmayı durdurdu. Tekrar açayım dedim simdide giris yaparken ekranda cizikler oluyoe ve bios açma yerinden sonra pc açılmıyor ekran kartı gg mi oldu hay sansima

Amd R9 290tri-x

Ekli dosyalar

• IMG_20230304_154344.jpg
    IMG_20230304_154344.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 26
KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
PAAHAUAHUSHAYS minecrafta dondu a

Ekli dosyalar

• IMG_20230304_161254.jpg
    IMG_20230304_161254.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20230304_161226.jpg
    IMG_20230304_161226.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20230304_161006.jpg
    IMG_20230304_161006.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 36

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Aynı hatayı yaşadım ve bu şekilde çözdüm.

KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Aynı hatayı yaşadım ve bu şekilde çözdüm.
Yani bilmiyorum kaç aydır yüklü olan sürücü hicbirsey yapmadığım halde böyle sorun cikardi garip hem ddu ne oluyor tam bilgim yokda

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Yani bilmiyorum kaç aydır yüklü olan sürücü hicbirsey yapmadığım halde böyle sorun cikardi garip hem ddu ne oluyor tam bilgim yokda

Ekran kartının sürücüsünü sistemden tamamen silmenizi sağlıyor.

KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

Ekran kartının sürücüsünü sistemden tamamen silmenizi sağlıyor.
dediğiniz şeyi zaten 3 4 defa yaptım yok olmuyor

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
dediğiniz şeyi zaten 3 4 defa yaptım yok olmuyor
Farklı bir ekranda denediniz mi? ve işlemciniz de onboard ekran kartı var ise direkt anakarttaki porta takmayı denediniz mi?

Edit: Tam modelini hatırlamıyorum ama amd sapphire r TRI-X serisi bir ekran kartım vardı 2013 de almıştım, garanti bitmeye 2 3 hafta kalan ekrana görüntü gelmiyordu, çizgiler çıkıyordu, tam anımsamasam da sizinki gibiydi sanırım. Ekran kartı modelinizi görünce aklıma geldi, garantiye gönderdim, chipset yanmış dediler, iade yaptılar.

Son düzenleme:
KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Farklı bir ekranda denediniz mi? ve işlemciniz de onboard ekran kartı var ise direkt anakarttaki porta takmayı denediniz mi?
sürücüleri sildiğim zaman zaten ekran kartı takılı olarak gözükmüyor ve pixel sorunu da ortaya cıkmıyor başka bir monitörde denemedim bilmiyorum. işlemci olayını anlamadım anakarttaki port derken? (bide ekran kartıyla alakalı mı tam bilmiyorum pixel sorunu ortaya cıkınca Sürücü Zaman aşımı diye hata veriyor)

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
sürücüleri sildiğim zaman zaten ekran kartı takılı olarak gözükmüyor ve pixel sorunu da ortaya cıkmıyor başka bir monitörde denemedim bilmiyorum. işlemci olayını anlamadım anakarttaki port derken? (bide ekran kartıyla alakalı mı tam bilmiyorum pixel sorunu ortaya cıkınca Sürücü Zaman aşımı diye hata veriyor)
İşlemci modeliniz nedir?

KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemci modeliniz nedir?
Ryzen 3 1300x

Edit: Tam modelini hatırlamıyorum ama amd sapphire r TRI-X serisi bir ekran kartım vardı 2013 de almıştım, garanti bitmeye 2 3 hafta kalan ekrana görüntü gelmiyordu, çizgiler çıkıyordu, tam anımsamasam da sizinki gibiydi sanırım. Ekran kartı modelinizi görünce aklıma geldi, garantiye gönderdim, chipset yanmış dediler, iade yaptılar.
ben bu pc yi yaklaşık 6 7 ay önce toplu şekilde zaten 2. el aldım malum ekran kartı kaç yıllık bilmiyorum nasıl tamir ettirebilirim

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Ryzen 3 1300x

ben bu pc yi yaklaşık 6 7 ay önce toplu şekilde zaten 2. el aldım malum ekran kartı kaç yıllık bilmiyorum nasıl tamir ettirebilirim
İşlemciniz de dahili ekran kartı yok maalesef, tamiri için ise ekran kartı çok eski olduğu için yedek parça bulunması çok zor, olur da yapabilecek birini bulsanız bile maliyeti yüksek olacaktır. Bütçeniz dahilin de yeni bir ekran kartı almanız daha sağlıklı olacaktır.

KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemciniz de dahili ekran kartı yok maalesef, tamiri için ise ekran kartı çok eski olduğu için yedek parça bulunması çok zor, olur da yapabilecek birini bulsanız bile maliyeti yüksek olacaktır. Bütçeniz dahilin de yeni bir ekran kartı almanız daha sağlıklı olacaktır.
allahı rahmetine kavuştu anlaşılan tekrardan teşekkürler, iyi günler

KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
kanka kusura bakma ama chipset yanmış olsa direk çizgilerin çıkması lazım değilmi furmark testi(5 10 dakika stress test yapmama rağmen) yapıyorum oyunlara giriyorum ama çizgiler gelmiyor bazende sadece opera girdiğim anda pc çökermişcesine gidiyor

Ekli dosyalar

• resim_2023-03-07_222336570.png
    resim_2023-03-07_222336570.png
    2.8 MB · Görüntüleme: 20

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
kanka kusura bakma ama chipset yanmış olsa direk çizgilerin çıkması lazım değilmi furmark testi(5 10 dakika stress test yapmama rağmen) yapıyorum oyunlara giriyorum ama çizgiler gelmiyor bazende sadece opera girdiğim anda pc çökermişcesine gidiyor
Evet chipset yandıysa direkt çizgilerin çıkması gerekiyor, şuan çizgiler gitti mi yani?

KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Evet chipset yandıysa direkt çizgilerin çıkması gerekiyor, şuan çizgiler gitti mi yani?
şöyle anlatayım çizgiler bazen geliyor ve geldikten sonra eğer ekran kartı kendini kapatmadıysa karta reset attırıp masaüstüne gittikten sonra Sürücü Zaman Aşımı hatası alıyorum. ben daha çok ekran kartından değilde sürücüden kaynaklandığını düşünüyorum fakat ne kadar sürücüleri temizleyip tekrar kursamda birşey değişmedi

mesela oyun olarak raft da iken ultra ayarlarda 75 fps sabit oynatabiliyor ama bazende dediğim gibi bir crash error verircesine sürücü hatası alıp pixelleşiyor

Ekli dosyalar

• resim_2023-03-07_231138036.png
    resim_2023-03-07_231138036.png
    2.8 MB · Görüntüleme: 46

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
şöyle anlatayım çizgiler bazen geliyor ve geldikten sonra eğer ekran kartı kendini kapatmadıysa karta reset attırıp masaüstüne gittikten sonra Sürücü Zaman Aşımı hatası alıyorum. ben daha çok ekran kartından değilde sürücüden kaynaklandığını düşünüyorum fakat ne kadar sürücüleri temizleyip tekrar kursamda birşey değişmedi

mesela oyun olarak raft da iken ultra ayarlarda 75 fps sabit oynatabiliyor ama bazende dediğim gibi bir crash error verircesine sürücü hatası alıp pixelleşiyor

video da yapılan testi bir yapabilir misin, bir hata görünecek mi.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Stres testindeki sıcaklığa hiç dikkat etmediniz mi 77 dereceden direk 90 dereceye çıkıyor ? 90 derece normal karşılanmaz eğer doğru veriyorsa tabi, MSI afterburner indirip stres testini furmaktan açıp sıcaklara ve fan devrine msı afterburner uzerinden bakın. Hatta SS alıp buraya atın aşırı sıcaklıktan dolayı ekran kartı kendini korumaya alıp kapatıyor olabilir . Bu şekilde oluyorsa chipseti veya vram lerden birinde arıza oluşmuş olabilir. Siz tam olarak sisteminizi yazın marka model kod güç kaynağınıza kadar bir bakalım neden yapmış olabilir.

KS

CrancyLynx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Stres testindeki sıcaklığa hiç dikkat etmediniz mi 77 dereceden direk 90 dereceye çıkıyor ? 90 derece normal karşılanmaz eğer doğru veriyorsa tabi, MSI afterburner indirip stres testini furmaktan açıp sıcaklara ve fan devrine msı afterburner uzerinden bakın. Hatta SS alıp buraya atın aşırı sıcaklıktan dolayı ekran kartı kendini korumaya alıp kapatıyor olabilir . Bu şekilde oluyorsa chipseti veya vram lerden birinde arıza oluşmuş olabilir. Siz tam olarak sisteminizi yazın marka model kod güç kaynağınıza kadar bir bakalım neden yapmış olabilir.
sıcaklıkla alakası oldugunu sanmıyorum bu kart genellikle bu sıcaklıklarda çalışıyor ve 90 derece olmasının sebebi karttaki +2 fanın 80 dereceden sonra aktif olması ayarlayınca 82 den fazla çıkmıyor. aynı şekil oyunlardada max 73 felan

tekrardan stress testini açtım buyrun

Asus Prime A320M-F 32000mhz(O.C) / AMD Ryzen 3 1300X / AMD Radeon R9 290x Tri-x 4 GB 512 bit gddr5 / CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3000MHz CL16 / Samsung 500GB 870 EVO SATA 3.0 (Okuma 560MB / Yazma 530MB) + 320 GB Samsung Hdd | +700watt 80 plus bronz psu

Ekli dosyalar

• 1678269046092.png
    1678269046092.png
    2.8 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri