Yardım Anlamsız Anakart Hatası

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
jbat1 ile yaptığımız işlem anakartı direk ilk fabrikadan çıkmış olduğu ayarlara dönderiyor ramleri 2 ve 4 e takıp kasayı açıp 5 dk bekleyin o da olmaz ise ramsiz bir şekilde çalıştırın ram takılı değilken aynı dram ışığı yanıyorsa , anakart ram’leri hiç algılamıyor olabilir. Eğer hata ışığı değişirse ram yuvasında sorun olabilir takmış olduğun fanları bağlamadan kasayı açmayı deneyin

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
jbat1 ile yaptığımız işlem anakartı direk ilk fabrikadan çıkmış olduğu ayarlara dönderiyor ramleri 2 ve 4 e takıp kasayı açıp 5 dk bekleyin o da olmaz ise ramsiz bir şekilde çalıştırın ram takılı değilken aynı dram ışığı yanıyorsa , anakart ram’leri hiç algılamıyor olabilir. Eğer hata ışığı değişirse ram yuvasında sorun olabilir takmış olduğun fanları bağlamadan kasayı açmayı deneyin
Sys fani cpu fana yerlestiremedim kablo yetmiyor ve arkada kilitlerle bağlandı kablolar bu dediğinizi yapacağım biraz bekledikten sonra

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ayrıca son taktığınız fanları anakart yerine kasanın rgb kontrolcüsüne takarak açmayı deneyin

Sys fani cpu fana yerlestiremedim kablo yetmiyor ve arkada kilitlerle bağlandı kablolar bu dediğinizi yapacağım biraz bekledikten sonra
aio pumptaki takılı olanıda cpu ya takıp açmayı deneyin 2-3 dk bekleyin ama

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Ramle alakası olmadığını anladım ışıklar tamamen aynı ramleri çıkartıp taktım bu esnada

ayrıca son taktığınız fanları anakart yerine kasanın rgb kontrolcüsüne takarak açmayı deneyin

aio pumptaki takılı olanıda cpu ya takıp açmayı deneyin 2-3 dk bekleyin ama
Fanlar arkadaki rgb coklayicisina bağlı hem fan hem rgb olarak

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ramle alakası olmadığını anladım ışıklar tamamen aynı ramleri çıkartıp taktım bu esnada

Fanlar arkadaki rgb coklayicisina bağlı hem fan hem rgb olarak
bu kablolar yazdığım şekilde mi bağlı ve alttaki son taktıklarınız nereye bağlı

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 4
KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
bu kablolar yazdığım şekilde mi bağlı ve alttaki son taktıklarınız nereye bağlı
Alttaki son taktıklarım sys fan 2 ye bağlı sol aşağıya doğru o alttaki kablolar sadece kasanin arkasına gidiyor
Pump fan ve cpu fan yerleri tam tersi dediğiniz gibi pump fan dan çıkarıp cpu ya taktım ama olmadı

Alttaki son taktıklarım sys fan 2 ye bağlı sol aşağıya doğru o alttaki kablolar sadece kasanin arkasına gidiyor
Pump fan ve cpu fan yerleri tam tersi dediğiniz gibi pump fan dan çıkarıp cpu ya taktım ama olmadı
Çözülmesi gerçekten imkansiz galiba hocam seni de yordum

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
en son gönderdiğim fotoğraftaki haline geldi değil mi peki arkadaki rgb kontrolcüsün fotoğrafını çekebilir misiniz? ayrıca bu son taktıklarınızı çoklayıcıyla mı takıyorsunuz

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
en son gönderdiğim fotoğraftaki haline geldi değil mi peki arkadaki rgb kontrolcüsün fotoğrafını çekebilir misiniz? ayrıca bu son taktıklarınızı çoklayıcıyla mı takıyorsunuz
Thermalright markasının çoklayicisi kendisi renksiz modeli 8 pinli

Son taktiklarimi da coklayicya takmam gerekiyor çünkü anakartimda yer yok sadece kasanın varsayilan 4 tane fani kasaya bağlı onun dışında sıvı soğutma fani dahil coklayici da ve düzgün çalışıyor

En son gönderdiğiniz foto da de sıvı sogutmam pump a takiliydi sonrasında cpu fana taktım ama bir değişim olmadi beklememe ragmen

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
en son gönderdiğim fotoğraftaki haline geldi değil mi peki arkadaki rgb kontrolcüsün fotoğrafını çekebilir misiniz? ayrıca bu son taktıklarınızı çoklayıcıyla mı takıyorsunuz. Bazı anakartlarda SYS_FAN1 genellikle ana sistem fanı (Primary Fan Header) olarak tasarlanır SYS_FAN2 ve diğer sistem fan başlıkları (SYS_FAN3, SYS_FAN4 vs.), daha az güç sağlayabilir.

daha doğrusu üsteki fanlar cpu pompadaki aio pumpa geri getirin

ramleri hiç takmadan çalıştırın hata ışıklarında değişim olacak mı onu kontrol edelim

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10

ramleri hiç takmadan çalıştırın hata ışıklarında değişim olacak mı onu kontrol edelim
Çok özür dileyerek sıvı soğutmanin fanlari sys fan 1 e takılı geri kalan yeni taktığım alttaki 3 fan sadece coklayiciya bağlı

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
o zaman cpu fan boşta anakart cpu da soğutma yokmuş gibi zanledebiliyor o yüzden sysfan1 yerine cpuya takıp açın 2-3 dk bekleyin

en son aldıklarınızıda sysfan1 e takın

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10

Şimdi demek istediğinizi anlamadim kusura bakmayın sıvı soğutmanın pompadan cıkanı pump fan da fanlardan geleni sys fan 1 de

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ne kusuru hocam bu saate beyin hücrelerimiz kurudu ikimizinde :D şöyle olacak

yukardaki fanlar cpuya takılacak ortadaki sıvı soğutmanın ordaki kırmızıyla olanda aio pump altta en son takılnda sysfan1 olacak

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 3
KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
ne kusuru hocam bu saate beyin hücrelerimiz kurudu ikimizinde :D şöyle olacak

yukardaki fanlar cpuya takılacak ortadaki sıvı soğutmanın ordaki kırmızıyla olanda aio pump altta en son takılnda sysfan1 olacak
Hocam dediğiniz gibi cpu fana sıvı soğutucunun fanlarini bagladim coklayiciyi da sysfan 1 e getirdim bekliyorum ama sanmıyorum bir değişiklik olacağını ışıklar aynı şekilde yaniyor

Ekli dosyalar

• 17388929207312767516325536763378.jpg
    17388929207312767516325536763378.jpg
    962.8 KB · Görüntüleme: 2

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
o ışık her zaman ilk çalıştırmada yanar zaten ve biraz uzun sürer daha önceki pcsiniz intelse onlarda öyle birşey olmadığı için alışkın değilsinizdir :D

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
o ışık her zaman ilk çalıştırmada yanar zaten ve biraz uzun sürer daha önceki pcsiniz intelse onlarda öyle birşey olmadığı için alışkın değilsinizdir :D
Hocam ilk kasalı pc benim bu her parçayı kendim araştırdım kendim taktım amd 7600 7800 xt var

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
powerdan basılı tutarak yapın kondansatörlerde ki statik elektrik birikmez 1 kere de komple power kablosu sökükken açma tuşuna basın biriken statiği atsın kasa

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
powerdan basılı tutarak yapın kondansatörlerde ki statik elektrik birikmez 1 kere de komple power kablosu sökükken açma tuşuna basın biriken statiği atsın kasa
Hocam en son calismiyordu power tuşu

Söktüm direkt kablodan birkaç kez bastım aralıklarla şimdi yeniden takacağım 2 3 kez çalıştırıp kapatin demiştiniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri