Asus P8H77-V LE Görüntü vermiyor

Bugra.kaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ddr3 i5-3570      Asus anakartım hdmi vga vs kendi anakart bölümüne bağlanınca çok nadir kırmızı piksel piksel şeklinde görüntü veriyor önceden gayet iyi bir şekilde kullanıyordum apu olarak  belirli bi süre sonunda görüntüyü kesiyor onun haricinde anakarttan görüntü alamıyorum ekran kartım var eski onu takınca çok güzel  görüntü alabiliyorum fakat gücü yetersiz içindeki hd graphicse göre
Çözümü ne olabilir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart görüntü çıkışı bozulmuş olabilir. İşlemci arızası olsaydı başka sorunlarda olurdur veya sürücü olsaydı kaldır tekrar kur işe yarardı. Anakartta 3 adet görüntü çıkışı var hepsini denediniz mi?

KS

Bugra.kaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet hepsini denedim hiçbiri görüntü vermiyor

Ankart üzerin baktığımda devrelerde hiçbir sıkıntı gözükmüyor hocam

Ekran kartı takılı iken ekran kartından görüntü alsam  işlemcinin intel hd grafiki kullanabiliyormuyum

KS

Bugra.kaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios tan grafik ayarlarını igpu olarak seçtiğimde hem ekran kartının sürücüsü aktif oluyor hemde intel hd grafik fakat ekran kartı sürücüsünü iptal ettiğimde intel hd grafik olarak çalıştırmıyor görüntü vermiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İptal etmeyeceksiniz sadece Windows üzerinden o GPU biriminin gücünü aktif edeceksiniz. Ekran kartı ayarlarınızdan yada Windows üzerinden yapabilirsiniz bunu. Windows Ayarları / Sistem / Monitör / Grafik Ayarları kısmından Göz at seçeneğinden istediğiniz yazılımı yada oyunun EXE dosyasını seçin ve listeye eklenen oyunun üzerine tıklayıp seçenekler dediğinizde GPU seçimini yapabilirsiniz.

KS

Bugra.kaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Grafik performansı tercihi bölümünde sadece ekran kartı çıkıyor intel hd grafik yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O halde GPU biriminiz sistem tarafından doğru algılanmıyor. İşlemci içindeki sadece GPU çekirdek yapısının arızalanması olan bir şey ama çok nadirdir. Sorun CPU , anakart yada Windows odaklı gibi duruyor. Windows için format atmak en kısa ve kestirme yok. Eğer CPU yada anakart ise yedek bileşen olmadan anlamak neredeyse imkansız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri