ASUS sistemde genel sorunlar!

JeekenZy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar öncelikle;

Ortalama 2 sene önce kendi göz ve performans zevkime göre bir bilgisayar topladım. Bu bilgisayarıma görede çevre donanımlar topladım.Öncelikle sistemden bahsedeyim sonra sorunuma geleyim

Anakart Asus Rog strix X570-F Gamıng
Ekran Kartı : Asus rog strix 2070s
RAM: Trident Z Neo 3600 MHz
CPU: AMD 7 3800X 
Klavye Asus rog srtix Flare
Mouse Asus rog strix Gladius
Samsun 970 1TB ssd

Sistemimi Asus rog strix temasına gore topladım ama ortalama bır aydır cıddı bır klavye sorunu yasıyorum. Armoury Create uygulması uzerınden profıllerı degıstırdıgım zaman default profıl harıc hıc bırı dogru calısmıyordu. Klavyede sorun olucagını dusundum ve klavyeyı servıse gerı gonderdım. Saolsunlar degısım verdıler ve 0 yepyenı bır klavye verdıler. Oncekı klavyemı ortalama 1.4 senedır kullanıyordum ve sorun yoktu bırden oldu bu sorun.Ama aynı sorun yenısınde devam edıyoru. Ornegın butun profıllerı sıfırlamama ragmen atıyor B tusuna bastıgımda cok farklı bır tusa basıyor. Bu sorunu ne yaptıysam cozemedım ve anakartımda sorun olabıelcegını dusundum. Sırasıyla anakart ve kasa uzerınden dıger USB gırıslerı denememe ragmen herhangıbr degısıklık olmadı. Klavye DEFAULT modda sorunsuz çalışıyor. Ama oyun ıcın ayarladıgım moda gectıgım zaman kesınlıkle hıc bırsekılde tuslar duzelmıyor.

Sorun anakartımda mı yoksa uygulamada yanlıs bır sey mı var? 

Bılgısı olanlar yardım edebılırse sevınırım. BIOS yada baska bır ayar mı lazım hıc bır bılgım yok malesef

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: ASUS sistemde genel sorunlar!

Armoury Create yazılımı genel olarak sıkıntılı bir yazılım. Sorun bence %99 ihtimalle Armoury Create yazılımında. ASUS 'a konu hakkında mail atın derim.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

İşletim sistemi ana dilini ingilizce yapıp armoury create yi silip tekrar yükleyip güncellemeleri alır mısın . Sorununa belki çözüm olur .

Uyumsuz50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
RE: Cvp: ASUS sistemde genel sorunlar!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Armoury Create yazılımı genel olarak sıkıntılı bir yazılım. Sorun bence %99 ihtimalle Armoury Create yazılımında. ASUS 'a konu hakkında mail atın derim.

Hocam bu armoury create yazılımını kaldırsam bir sıkıntı teşkil eder mi? OC felan da yaptığım yok arka planda çalışması çok rahatsız ediyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
uyumsuz50' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Hocam bu armoury create yazılımını kaldırsam bir sıkıntı teşkil eder mi? OC felan da yaptığım yok arka planda çalışması çok rahatsız ediyor.
OC ile ilgili bir yazılım değil zaten kendisi. Genel olarak ekipman ve RGB sistemine özel bir uygulama. Eğer bunlarla ilgili bir şey yapmıyorsanız kaldırılabilir. Sorun teşkil etmiyor.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Donanımsal bir arızanız yok zaten . Uygulamayı kaldırıp başka RGB uygulamalarından rgblerinizi yönetebilirsiniz .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri