ASUS VG278Q 1MS 144Hz Oyuncu Monitörünün PCH Forum'a Özel 2.xxxTL İnecek Olması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

recepp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Cvp: ASUS VG278Q 1MS 144Hz Oyuncu Monitörünün PCH Forum'a Özel 2.xxxTL İnecek Olması

Hocam 24 inç bekliyoruz bi dahakine @"OceanLaB"

6980HX' Alıntı:
İndirim için teşekkürler ama 144Hz TN Panel için biraz fazla bir fiyat bence, 8 gün önce aynı fiyattan satılıyormuş.
Pivot önemli değilse bence bu modeli almak mantıklı. Lenovo G27-20 IPS Panel 8Bit+Frc ile 10Bit olabiliyor. G-Sync Uyumlu, 400cd ve HDR bulunuyor.

Arkadaşın dediği tarz monitör olsaydı 1499 tl ye falan inseydi çok güzel olurdu ya bir dahaki sefere artık  :) @"OceanLaB"

KS

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,415
RE: Cvp: ASUS VG278Q 1MS 144Hz Oyuncu Monitörünün PCH Forum'a Özel 2.xxxTL İnecek Olması

recepgaming' Alıntı:

6980HX' Alıntı:
İndirim için teşekkürler ama 144Hz TN Panel için biraz fazla bir fiyat bence, 8 gün önce aynı fiyattan satılıyormuş.
Pivot önemli değilse bence bu modeli almak mantıklı. Lenovo G27-20 IPS Panel 8Bit+Frc ile 10Bit olabiliyor. G-Sync Uyumlu, 400cd ve HDR bulunuyor.

Arkadaşın dediği tarz monitör olsaydı 1499 tl ye falan inseydi çok güzel olurdu ya bir dahaki sefere artık  :) @"OceanLaB"

Bir sonrakini daha giriş seviyesi yaparız inşallah :)

recepp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
RE: Cvp: ASUS VG278Q 1MS 144Hz Oyuncu Monitörünün PCH Forum'a Özel 2.xxxTL İnecek Olması

OceanLaB' Alıntı:
recepgaming' Alıntı:

Bir sonrakini daha giriş seviyesi yaparız inşallah :)

İnşallah hocam  ;)

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78

OceanLaB' Alıntı:
zumzum' Alıntı:
İndirim kovalamaya mecburmuşsunuz gibi kötü yorumlar yapılmış bir de  :D  İhtiyacı olan için güzel monitör ve fırsat bence. Kimse almak mecburiyetinde değil işinize yaramıyorsa almazsınız olur biter.

Maalesef. 3 kere taş gibi indirim yaptık. Monitör istendi yeni anket sonucunda. Stoğu olan ve daha çok indirim alabileceğimiz bir monitör bulduk firma da bunu önerdi. 1800TL az değil. Diyorlar ki o monitörün hakkı 2.5K :) Yahu hangisinin hakkı şuanda ederi? Her şey zamlı değil mi? Alabiliyor musun 2.5K'ya? hayır. Neyi tartışıyorlar anlamadım.

Üstadım benim yorumuma istinaden yazmışsın bu cevabı. Amacım tartışmak değil, kişisel fikrimi söyledim ben. Mesajımda belirtmiştim zaten söylediğin şeyin cevabını. "Hangisinin hakkı şuan ederi?" diye soruyorsun ya. 2500 zaten hakkı olan fiyatı değil şişmiş piyasadaki ederi. Zaten geçen hafta 2600 den satılıyormuş. Bu hafta dolar 20 lira mı oldu? 4399 nerden çıktı?. Kim bu monitörü 4399 liradan tercih edip alır? Birbirimizi kandırmayalım ortada 1800 lira indirim olan bir ürün yok.

KS

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,415
Cvp: ASUS VG278Q 1MS 144Hz Oyuncu Monitörünün PCH Forum'a Özel 2.xxxTL İnecek Olması

Estafirullah kimseye yönelik yazmadım. Sadece ufak bir ayrıştırmayı kaçırıyoruz. Ürünlerin fiyatlarını keşke ben belirlesem de izah etsem. Yoksa "4K monitör fiyatı mı olur FHD için?" yorumunu bende yapıyorum. Sadece amacım herkesin faydalanabileceği ürünleri getirebilmek. Monitör istediğiniz gibi olmadıysa, daha farklı bir monitörde çok daha iyi ürün kovalamaya çalışırız problem değil yani.

recepp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21

OceanLaB' Alıntı:
Estafirullah kimseye yönelik yazmadım. Sadece ufak bir ayrıştırmayı kaçırıyoruz. Ürünlerin fiyatlarını keşke ben belirlesem de izah etsem. Yoksa "4K monitör fiyatı mı olur FHD için?" yorumunu bende yapıyorum. Sadece amacım herkesin faydalanabileceği ürünleri getirebilmek. Monitör istediğiniz gibi olmadıysa, daha farklı bir monitörde çok daha iyi ürün kovalamaya çalışırız problem değil yani.

Vallahi hocam aynı durumdayım biliyormusun. şöyle 1 ms 144hz ips 24" bir monitör 2bin tl altına gelse daha çok ses getirirdi eminim. Bu da iyi bir indirimdi monitörün asıl fiyatına göre ama yine de arkadaşın dediği gibi piyasada bu tarz monitörler o fiyat bandında bulunabiliyor ki hakkettiği fiyat da o civarlarda bu ürünün normal fiyatı acayip fazlaymış sadece. Neyse biz yeni kampanyaları beklemeye devam ediyoruz abi elinize sağlık.

ekhasan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İndirim bence gayet iyi ve makul.Fiyatlar arttı arkadaşlar ,bu indirimi 2 ay önceki fiyatlarla karşılaştırmayın, güncel kurdan fiyatlandırın .Ben almadım ihtiyacım yoktu,ama olsaydı kesinlikle alırdım.TN paneller hızlıdır ve eskisi gibi renk yönünde çok noksan değildir.Arkadaşlar burda yorum yaparken eleştirirken lütfen dikkat edelim.Kimse zorlamıyor al diye  ,Kimseninde size bu indirimi sağlamaya mecburiyeti yok.Bu indirim için uğraşan insanlar takipçilerinin bilinçli olduğunun piyasaya hakim olduğunun farkında.Piyasaya bakın arkadaşlar, ama iki ay öncesinin değil,günümüze bakın, neticede bu ürünü 2 ay önce değil şimdi almaya çalışıyorsunuz.Bence bu kur fiyatlandırmasında bizlere yardımcı olmaya çalışan insanların ahengini hevesini enerjisini kırmayalım.Tebrikler PC hocası ailesi.Elinize emeğinize sağlık

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ekhasan' Alıntı:
Bence bu kur fiyatlandırmasında bizlere yardımcı olmaya çalışan insanların ahengini hevesini enerjisini kırmayalım.

Katılıyorum kesinlikle ama günümüze bakınca bile günümüz içinde pahalı bir fiyat. Yukarıda atmıştım 2860 TL olmuş gerçi ama 10Bit IPS Panel monitör alınabiliyor bu paraya.

recepp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21

6980HX' Alıntı:
ekhasan' Alıntı:
Bence bu kur fiyatlandırmasında bizlere yardımcı olmaya çalışan insanların ahengini hevesini enerjisini kırmayalım.

Katılıyorum kesinlikle ama günümüze bakınca bile günümüz içinde pahalı bir fiyat. Yukarıda atmıştım 2860 TL olmuş gerçi ama 10Bit IPS Panel monitör alınabiliyor bu paraya.

++++

go ask alice

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Bende çok araştırdım ama tercih edilecek bir fiyatlandırması gerçekten yok. Sorguladığım konu indirim değil. Sorguladığım konu bizler için indirim yapan kişinin emekleri de değil. Sorguladığım şey TN panel bir monitörün neden 4 bin küsür gibi bir fiyatlandırmaya gitmiş olması? Soru bu, piyasa belli, o parayla 3 adet 24' TN panel monitör almaya zorlarım. Almak isteyen elbette alır ama almak istemeyen de gelip almak istemediğini söyler gerilmeye ne gerek var.

ekhasan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

6980HX' Alıntı:
ekhasan' Alıntı:

Tabi alınabilir Ips panel.Şöyle örnek vereyim 9 bin TL yede var ,dediğiniz gibi 3000 TL civarınada ıps panel var.her ıps panel her tn  panelden üstün değildir ki ıps canlı daha doğru renk açısından tn panel ise hız performans açısından kişisel tercih sebebidir.ikisinde kendine göre artı ve eksisi var.birinde kronikleşmiş ıps panel ya ışık sızması bulutlanma vs olurken daha canlı renkler oluyorken, diğerinde bu sorunlara rastlanmayın hız performans odaklı olurken ,daha cansız renkler olabiliyor.Ki şunuda ekleyim E spor oyuncuları hız performans için tn panelleri tercih ediyor.Orta seviye tn panel almak vs alt seviye ıps panel almak gibi bir durum aslında.Benim tercihim alt seviye ıps panel almak yerine orta seviye tn almak daha iyi.Ki yine söylüyorum birbirine göre artıları eksileri var, panel tipi hangi özellik kişide ağır basarsa tercih sebebidir.Teşekkürler saygılar

Tabi şunuda ekliyeyim bu yorumum bu fiyat bandındaki ıps panellere karşı tn paneller için geçerlidir.Yoksa fiyatı çok yukarda olan performans bakımından tn panel ile aradaki farkı kapatan ıps paneller mevcut

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ekhasan' Alıntı:
6980HX' Alıntı:

Tabi alınabilir Ips panel.Şöyle örnek vereyim 9 bin TL yede var ,dediğiniz gibi 3000 TL civarınada ıps panel var.her ıps panel her tn  panelden üstün değildir ki ıps canlı daha doğru renk açısından tn panel ise hız performans açısından kişisel tercih sebebidir.ikisinde kendine göre artı ve eksisi var.birinde kronikleşmiş ıps panel ya ışık sızması bulutlanma vs olurken daha canlı renkler oluyorken, diğerinde bu sorunlara rastlanmayın hız performans odaklı olurken ,daha cansız renkler olabiliyor.Ki şunuda ekleyim E spor oyuncuları hız performans için tn panelleri tercih ediyor.Orta seviye tn panel almak vs alt seviye ıps panel almak gibi bir durum aslında.Benim tercihim alt seviye ıps panel almak yerine orta seviye tn almak daha iyi.Ki yine söylüyorum birbirine göre artıları eksileri var, panel tipi hangi özellik kişide ağır basarsa tercih sebebidir.Teşekkürler saygılar

Tabi şunuda ekliyeyim bu yorumum bu fiyat bandındaki ıps panellere karşı tn paneller için geçerlidir.Yoksa fiyatı çok yukarda olan performans bakımından tn panel ile aradaki farkı kapatan ıps paneller mevcut

Aynı fiyat aralığındaki TN panel ile IPS panel arasında en fazla 3ms'lik bir fark olabilir daha fazla bir fark olacağını düşünmüyorum. 3ms'lik bir farkı Xantares değilse birinin anlayabileceğini/hissedebileceğini sanmıyorum ben. Asus VG278Q'nun input lag değeri 17.6ms olarak ölçüldü bir sitede, benzer input lag sorunu yaşanan modeller var TUF serisinde.

G27-20'nin input lag değerini bilmiyorum bulamadım ama çok fazla çıkacağını sanmıyorum 2k modelinde native 4ms 60hzde 9ms çıktı.
Lenovo kendi sitesinde tepki süresini normal modda 5ms olarak vermiş hadi 6-7ms olsun yinede TUF'tan bu durumda daha mantıklı oluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

VG248QG ürünün Input Lag değeri oyun modu ve yüksek tazeleme hızında yani 144Hz ayarında 5-6ms arası sonuçlanıyor. Bu değer rekabetçi oyuncular için ideal maksimum değerin altında bir rakam. 7ms altı önerilir genelde bu tarz oyunlarda. Diğer türde standart oyuncular için 15ms maksimum değerdir. Zaten konsol dünyasına özel TV pazarında bu değerleri görüyoruz birkaç yıldır. Yani bu VG248QG ürünün Input Lag odaklı bir problemi standartlara göre.

Lenovo G27-20 ürünün değeri ise maksimum frekansında ve oyun modunda 6ms ortalamasında değerler alıyor. Testleri zaten internet üzerinde mevcut. Firmalar genelde 1ms aşağı yuvarlıyorlar. TUF veya ROG ailesinin ELMB özelliği açıldığında Input Lag değeri çok düşük çıkıyor. Ancak ASUS markası ELMB özelliğini 2 farklı standartta sunuyor. Birincisi FreeSync/G-Sync açılabilir halde adı ELMB Sync olarak geçiyor diğeri düz ELMB olarak geçiyor. Düz olanında FreeSync/G-Sync açılamadığı için oyuncular bir tercih yapıyorlar ve kapalı kullanıyorlar bu yüzden o ürünleri kullanan kullanıcıların çoğu yüksek Input Lag değeri ile oyun oynuyor. Tüm markaya veya bir ürün grubuna zayıf ürünler demek doğru değil burada. Doğru ürünü almak önemli yani neyin ne olduğunu bilerek ürün seçimi yapılırsa yok Input Lag değeri yüksekmiş yok bundan oyuncu ürünü olmazmış gibi düşüncelere bulaşmaz kimse. Zaten piyasanın standartları belli. Ürünlerde ciddi bir sorun olduğunda zaten Reddit başta olmaz üzere her yerde yankısını görüyoruz.

IPS , VA veya TN panel kıyaslaması tamamen farklı bir dünya.

Biraz uzun oldu ama insanların kafasında bu konuda bir soru işareti kalmasın.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
@"ugur.gozaydin" ELMB Input lag'i düşürüyor mu? İnceleme sitelerinin input lag testi yaparken ELMB açıp açmadığını bilmiyorum ama VG278Q'yu bir site ortalama 17.6ms bulurken diğer site 27.4ms olarak ölçmüş.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Doğal çözünürlük ve 60Hz ile yapılan testlerde söylediğiniz değerler ortalama olarak doğru. ELMB panel gecikmesini ve bunun etkisi ise giriş gecikmesini düşürüyor. ELMB açık ve kapalı Input Lag testleri yapan siteler var yabancı kaynaklarda. Farklı sonuçlar alınıyor. Yüksek Hz , ELMB ayarı aktif ve cihaz oyun moduna alındığında söylediğim değerler çıkıyor. 60Hz ayarı ve standart ayarlarda her oyuncu ürününde Input Lag ve panel süreleri yüksek çıkıyor. Siteler genelde değişken Hz ayarının Input Lag değerini farklı verirler. Bunu iyi kontrol edin fark edersiniz zaten.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

@"ugur.gozaydin" ama diğer markalarda 60Hz'de test edince Asus'un bazı modelleri kadar büyük bir fark olmuyor örneğin VG259QM 60Hz'de G-sync kapalı 35ms G-sync açık 40ms'e kadar çıkıyor.
ELMB bunu ne kadar etkileyebilir ki en fazla? Bahsettiğimiz monitör bu değil elbette bu veri Rtings'e ait olduğu için bunu örnek verdim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Raitings adresine bende baktım ama orada en yüksek Hz ayarlarında değişken tazeleme oranında ki testlerine bakın. 144Hz ürün alıp kimse 60Hz kullanmaz sonuçta. Ancak ben alternatif olarak 7-8 siteye bakıyorum ki sadece site değil bazı prof kullanıcı testleride var piyasada.

Neyse konu dağılmasın özetle durum bu.

recepp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21

1 ms 144 hz 24" IPS bir monitör gelir mi

KS

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,415

recepgaming' Alıntı:

Bir sonraki indirim konusunda görüşeceğim ve anket açarız. Oradan işaretler misin? Gelebilir neden olmasın.

recepp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21

OceanLaB' Alıntı:
recepgaming' Alıntı:

Bir sonraki indirim konusunda görüşeceğim ve anket açarız. Oradan işaretler misin? Gelebilir neden olmasın.

İlginizden dolayı ve bu kampanyalarla bizi buluşturduğunuz için tekrar teşekkürler, işaretleyeceğim umarım gelir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri