B450M S2H Anakartta RAM Voltajı Ayarlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhabalar B450M S2H anakartını kullanıyorum.  Adata XPG (8GB 3200MHz DDR4) markalı RAM'i kullanıyorum. Ürün Linki (RAM): https://www.hepsiburada.com/adata-x...a=cansa+bilgisayar&url_src=and-product-detail

3 tane sorum olacak:

1-XMP açtım ve bellek frekansı 3200 MHz oldu ama voltajda 1.35 oldu sanki voltaj fazla oldu. Sizce, 1.20V'da düzgün çalışır mı?

2-Ryzen 5 1600 AF işlemcim var ve 2667 MHz RAM hızı destekliyor. Benim 3200 MHz yapmam bir şey değiştirir mi? 

3-RAM voltajı buradan ayarlanıyor mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: B450M S2H anakartta RAM voltaj ayarlama

XMP açılınca bellekler o frekans için birde voltaj ve CL düzenlemesi yapar bunda bir sorun yok. Böyle kullanabilirsiniz olması gerek bu.

KS

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
RE: Cvp: B450M S2H anakartta RAM voltaj ayarlama

ugur.gozaydin' Alıntı:
XMP açılınca bellekler o frekans için birde voltaj ve CL düzenlemesi yapar bunda bir sorun yok. Böyle kullanabilirsiniz olması gerek bu.

Teşekkürler Ryzen 5 1600 AF 2667 MHz ram destkeliyor Ram'in 3200 mhz çalışması performans arttırır mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

İşlemcinin desteklediği frekans limitiyle anakart farlıdır. Ama AMD sistemlerde evet frekans yükseltmesi FPS ve performans kazancı sağlar. Bir sorun yok yani. Ayrıca link bozuk olduğundan dolayı göremedim ürünü ama bellek sayınız 1 taneyse en kısa zamanda 2 adet yapın derim. Doğrudan yine FPS ve performans kazancınız olur.

KS

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
RE: Cvp: B450M S2H anakartta RAM voltaj ayarlama

ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemcinin desteklediği frekans limitiyle anakart farlıdır. Ama AMD sistemlerde evet frekans yükseltmesi FPS ve performans kazancı sağlar. Bir sorun yok yani. Ayrıca link bozuk olduğundan dolayı göremedim ürünü ama bellek sayınız 1 taneyse en kısa zamanda 2 adet yapın derim. Doğrudan yine FPS ve performans kazancınız olur.

Linki düzelttim evet 1 tane ileride yükseltmeyi düşünüyorum linkteki ram kaliteli mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

F/P oranı iyi bir bellektir sıkıntı yok. 

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri