B550 Anakartlar arasında hangisini seçmeliyim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,ryzen 5 3600 işlemci ve gtx 770 ekran kartına sahibim,bu bileşenlerin üzerine bir anakart seçimi yapıcam fakat kararsızım.
Msi B550 Tomahawk 
Asus Rog StrixB550-F Gaming arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim ileriye dönük olması benim için önemli.İleride ise 2070S takmayı düşünüyorum.Fikirleriniz nedir ? 
Bütöe : 1700₺ Anakart içinz

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartınız için ayırdığınız bütçe 1700 TL ise X570 kullanmak istemez misiniz ? Öneride bulunabilirim.

KS

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tabii ki önerebilirsin,oc vs uğraşmayacağım için b550 düşündüm ne farkları var başka ?
Enes Yavuz' Alıntı:
Anakartınız için ayırdığınız bütçe 1700 TL ise X570 kullanmak istemez misiniz ? Öneride bulunabilirim.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bence oc yapmak istemeseniz bile fikrinizin değişme olasılığa ve tuf mühendislerinin yaptıkları sağlam kondansatörlü ürünlerinden tercih etmenizi öneririm ileride ekran kartı işlemci değişimlerinizde analartın ileriye dönük olması size mutlaka fayda sağlayacaktır.

https://www.webdenal.com/asus-tuf-g...ta-usb-3-2-aura_995482.html?ref=akakce&v=1.30

Bu wifi modeli olan tuf serisinin en sağlam anakartlarından birde wifi olmayan modeli var tek fark sadece wifi olmaması.Onunda linki bırakıyorum.

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-x570-plus-am4-ddr4-atx-fiyati,509216616.html

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
B550 ile OC yapabilirsiniz. Farkları şu ki B550 anakartı geleceğe yönelik çipsetten dolayı kısır bir anakarttır. Sadece 1 adet PCIe 4.0 hattı var oda M.2 için ve birde USB 3.2 Gen2 soketi sayısı X570 anakartlarda daha fazla vs. vs. bunun gibi şeyler var. X570 anakartlar çipset üst sınıf olduğundan daha avantajlı ve ileriye yönelik daha iyi anakartlardır. 

Asrock X570 Phantom Gaming 4 - 1.483 TL - Bu anakart ALC1200 7.1 üst düzey yongalara sahip ses kartı + 1 gigabit Ethernet portu vs güncel diğer bağlantılara sahip X570 bir yongaya sahip anakart.
Asus Prime X570-P - 1.398 TL - Yukarıdaki benzer şekilde bir tık daha iyi bir anakarttır. Ancak bu anakartın CPU güç beslemesi 8+4 pin ki bu +4 pin her güç kaynağından olmaz. Yani güç kaynağınız bu fazladan kabloya sahip değilse sadece 8 pin ile çalışır sistem ama OC yapamayabilirsiniz 3600 işlemcisine.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS - 1.714 TL - Piyasadaki en güçlü 2000 TL civarı ve aşağısı X570 anakarttır. En dolu paket ve şuan indirimde. Yine 8+4 pin CPU güç girişine sahip yani güç kaynağı uygun değilse sıkıntı çekebilirsiniz.

Bu fiyata bu anakart ve benzerleri varken B550 almak doğru bir karar değil.

KS

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
TabiHocam yeni 3000 serisi pcı 4.0 mı olacak ? Eğer ki onlarda olmayacaksa m2 harici 4.0 pcı olması bilemedim ve b550 yapısı vs daha hoş geldi vram soğtucusu vs

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yanlış anlamayın kesinlik ama saçma bir karar verip B550 anakart almayın lütfen. X570 TUF anakartı alın geçin fiyatıda inmişken. Burada sadece PCIe 4.0 olayı yok burada yonga olarak daha üst bir yonga fiyatına orta sınıf yonga tercihi söz konusu. Sırf görüntü vs. ona buna aldanıp orta sınıfa B bir çipset almayın. Bu aynı elmayı şekere bulayıp daha pahalıya satmaya benziyor.

RTX 3000 serisi PCI-e 4.0 olabilir AMD geçtiğine göre NVIDIA geri kalmaz ama bu bir tercih sebebi değil burada anlattım çipset önemli olan.

KS

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Görüşleriniz nedir? Değermi fiyatına Teşekler öneriniz için. Rog X570 için ne diyorsunuz fiyatına değer mi? 
Tuf serisindTeşekkür ederim rog serisi için ne diyorsunuz? (x570) Tuf seri aklımda inceledim hoş bir kar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
TUF X570 Plus ile ROG X570 F modeli birebir aynı VRM tasarımını sahip yani OC olarak 2 anakartta aynı güçte ve 3950X işlemcisine kadar sorunsuz OC yapabilir. Farkları ROG F modelde ALC1220A Ses yongası ve INTEL Gigabit Ağ yongası var bunlar TUF modeldeki ALC1200A ses yongası ve Realtek L8200A gigabit ağ yongasında biraz daha iyi. Birde ROG F modelde RGB olarak görsel tasarım farkları var ve TUF modelde 1 adet M.2 soğutması varken ROG F modelde 2 adet var. Ayrıca ROG F modeli USB çıkışı sayısı olarak biraz daha fazla. Bunlar sizin için önemliyse ROG F modeli alınabilir. Ama TUF X570 Plus zaten üst düzey bir anakart ROG F modeli iyinin iyisi gibi düşünün.

ASUS ROG Strix X570-F Gaming - 2.209 TL - Fiyatı en ucuz burada buldum bence aradaki farklara bakarsak +500 TL edecek bir fark yok.

KS

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tabii ki arada çok bir fark yok gibi ve 500₺ az bi para değil teşekkür ederim tavsiniz için
ugur.gozaydin' Alıntı:
TUF X570 Plus ile ROG X570 F modeli birebir aynı VRM tasarımını sahip yani OC olarak 2 anakartta aynı güçte ve 3950X işlemcisine kadar sorunsuz OC yapabilir. Farkları ROG F modelde ALC1220A Ses yongası ve INTEL Gigabit Ağ yongası var bunlar TUF modeldeki ALC1200A ses yongası ve Realtek L8200A gigabit ağ yongasında biraz daha iyi. Birde ROG F modelde RGB olarak görsel tasarım farkları var ve TUF modelde 1 adet M.2 soğutması varken ROG F modelde 2 adet var. Ayrıca ROG F modeli USB çıkışı sayısı olarak biraz daha fazla. Bunlar sizin için önemliyse ROG F modeli alınabilir. Ama TUF X570 Plus zaten üst düzey bir anakart ROG F modeli iyinin iyisi gibi düşünün.

ASUS ROG Strix X570-F Gaming - 2.209 TL - Fiyatı en ucuz burada buldum bence aradaki farklara bakarsak +500 TL edecek bir fark yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri