Batarya Takılıyken Şarjda Oyun Oynamak Batarya Ömrünü Kısaltır Mı?

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Masaüstü bilgisayarım ve laptopum var.Genelde masaüstünde oynuyorum fakat sürekli sandalye başında oturmak yorucu olmaya başladı.Dizüstü bilgisayarım daha yeni olduğu için sürekli şarja takılı tutup oyun oynamaktan, batarya ömrünü gereğinden daha fazla tüketir, diye çekiniyorum.Sizce fazla tüketir mi ? Bir kaç ay ömür yemesi önemli değil fakat bir kaç yıl ömrünü azaltması kötü olur.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Aslına bakarsan ben 2 yıldır sürekli şarja takılı kullanıyorum. Lenovo İdeaPad 3 var ve %70 civarı şarj sağlığı gözüküyor. Senin donanımlarına göre de değişebilir ama çok çabuk sağlık düşmez , ömrü o kadar çabuk bitmez.

Damacan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Benim bildiğim eğer şarj takılı oynarsanız, gücü direk prizden çeker. Ben kurulu düzende 6 yıl oynadım, zaten bataryası pek iyi değildi ama şimdi de ilk zamanlardaki gibi, tabi aynı değil daha düşük.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Masaüstü bilgisayarım ve laptopum var.Genelde masaüstünde oynuyorum fakat sürekli sandalye başında oturmak yorucu olmaya başladı.Dizüstü bilgisayarım daha yeni olduğu için sürekli şarja takılı tutup oyun oynamaktan, batarya ömrünü gereğinden daha fazla tüketir, diye çekiniyorum.Sizce fazla tüketir mi ? Bir kaç ay ömür yemesi önemli değil fakat bir kaç yıl ömrünü azaltması kötü olur.
Batarya sağlığınız şuan ne durumda? Öyle kolay aşınan bir şey değil bu tür bataryalar.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Benim bildiğim eğer şarj takılı oynarsanız, gücü direk prizden çeker. Ben kurulu düzende 6 yıl oynadım, zaten bataryası pek iyi değildi ama şimdi de ilk zamanlardaki gibi, tabi aynı değil daha düşük.
sürekli şarjda oynayınca oyundan dolayı şarj tam inicekkenprize takılı olduğu için tekrar şarj ediyor sonra tekrar azalırken tekrar şarj ediyor ve % hiç düşmüyor ya o yüzden bu döngüde batarya ömrü gider mi diye düşündüm açıkçası.Sürekli dolup hafif düşmeye yakın olcak tekrar dolcak

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Peki şarjı %100 e kadar etmeyip 80 de bırakma olayı falan varmış msi uygulamasında mevcut fakat bunun mantığı nedir ? bu prizde kullanırken mi geçerli ?

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Bataryayı çıkarıp kullanmak en ii perf. almanizi sağlar...

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
laptop olmadı bende ama arkdaşım bataryayı çıkarıp sarjda kullanıyor

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
ya evet çok duydum fakat elektrik gittiğinde bilgisayarın bozulma ihtimali çok yüksekmiş sanırım
bunlar hikaye ya artık öyle yeni sistemlerde elektrik gitii bilsiyarrım bozuldu felan yok 100 psu kullanırsan o ayrı ama artık her parçanın kendinde sigortası var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Msi modern 15 modellerde nasıl bakılıyor biliyormusunuz ?
MSI Center vb. bir uygulaması yok mu orada görünmüyor mu?

Eğer görünmüyorsa başlata PowerShell yazın ve yönetici olarak çalıştırın aracı. Açılan pencereye powercfg /batteryreport yazıp ENTER 'a basın. C:\Windows\System32 içerisine oluşacak raporunuz.

Son düzenleme:

Damacan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
sürekli şarjda oynayınca oyundan dolayı şarj tam inicekkenprize takılı olduğu için tekrar şarj ediyor sonra tekrar azalırken tekrar şarj ediyor ve % hiç düşmüyor ya o yüzden bu döngüde batarya ömrü gider mi diye düşündüm açıkçası.Sürekli dolup hafif düşmeye yakın olcak tekrar dolcak
Hocam benimki hiç düşmüyordu. Onun güç ayarı var. Sizde nasıl bilmiyorum.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
MSI Center vb. bir uygulaması yok mu orada görünmüyor mu?

Eğer görünmüyorsa başlata PowerShell yazın ve yönetici olarak çalıştırın aracı. Açılan pencereye powercfg /batteryreport yazıp ENTER 'a basın. C:\Windows\System32 içerisine oluşacak raporunuz.
hayır msi centerda görünmüyor. Şimdi dediğinizi yaptım ve oluşan dosya bu şekilde.

Ekli dosyalar

• battery-report.zip
    6.4 KB · Görüntüleme: 3

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri