Bilgisayar Kapanma Sorunu

Vaascol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Selamlar, bugün bilgisayarımı açmak istediğimde güç gelmediğini farkettim, güç kaynağı kablosunu söküp taktım geldi sonra tekrar kapandı, bir kaç denemeden sonra uzun bir süre güç geldi bilgisayarıma Daha sonra kendiliğinden kapanmış ve tekrar denediğimde bu sefer hiç güç gelmemeye başladı. Akım korumalı apc schneider marka priz kullanıyorum lakin ek olarak. uzak mesafe olduğu için ana prizden üçlü kablo uzatıp akım korumalıyı taktım, bütün pc parçaları bu priz e bağlı. Herhangi bir yanık kokusu vs de almadım. Ancak dün gece arka arkaya 3 kere elektrikler gitti ve geldi bundan dolayı bir sorun olmuş olabilir mi ? PSU m da kaliteli aslında böyle bir durumda direk sorun çıkarır mı yoksa anakart falan mı gitti acaba. Ekran kartım da ne yazık ki serviste görüntü alamıyordum, birkaç parça almıştım onların montajını vs yaptığım için aç kapa yapmak durumundaydım.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Elektrik kesintisi ile alakalı olabilir belki. Sistemin güç tuşuna falan basılı tutsanız belki içindeki elektriği boşaltır yada güç bağlantılarını anakarttan çıkarıp tekrar takmayı deneyin.

KS

Vaascol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Elektrik kesintisi ile alakalı olabilir belki. Sistemin güç tuşuna falan basılı tutsanız belki içindeki elektriği boşaltır yada güç bağlantılarını anakarttan çıkarıp tekrar takmayı deneyin.
Hepsini denedim ama nafile, psu yu söktüm herhangi bir bilgisayarcıya çalışıp çalışmama durumunu soracağım

KS

Vaascol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Biraz önce yeni bir psu satın aldım (thermaltake toughpower gf859) bağlantılarını yaptım lakin power a bastığımda çatır çutur sesler geldi, strimer plus ve 6x kasa fanımın rgb leri söndü, bu neden olabilir ve sizce diğer parçalara zarar vermiş midir ? Ekran kartım olmadığı için şuan görüntü vs alamıyorum zaten. Ne yapmam lazım ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Biraz önce yeni bir psu satın aldım (thermaltake toughpower gf859) bağlantılarını yaptım lakin power a bastığımda çatır çutur sesler geldi, strimer plus ve 6x kasa fanımın rgb leri söndü, bu neden olabilir ve sizce diğer parçalara zarar vermiş midir ? Ekran kartım olmadığı için şuan görüntü vs alamıyorum zaten. Ne yapmam lazım ?
Sisteme bir daha güç vermeyin derim. Bağlantısı olan herhangi bir parça yanmış olabilir.

KS

Vaascol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Sisteme bir daha güç vermeyin derim. Bağlantısı olan herhangi bir parça yanmış olabilir.
Bu durumda ne yapmam gerekir, strimer plus ve fanları söktüm. Daha sonra anakart a kendi 24 pinlil kablosuyla bağladım çalıştırdığımda fanlar vs döndü anakart soğutucu ve ramler ışıkları yanıyordu. Arızayı nasıl tespit edebilirim veya güzel bir servis var mıdır istanbul da götürsem. Bütün parçaları garantiye göndermek istemiyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri