Fiyat/Performans Bilgisayar Önerisi (17 Ağustos 2022)

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Birde bütçe kalırsa o soğutucular gayet iyi ama daha iyi soğutucu belki önerebilirim.
Bütçe sanırım max bu fiyat aralığı olur ya. Çünkü bilgisayarı ailem alacak da diğer parçaları Monitordür , Soğutucudur falan fistan ben alacağım.
Yük altında , oyun oynarken filan 60'ı , 70'i geçmesin yeter benim için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bütçe sanırım max bu fiyat aralığı olur ya. Çünkü bilgisayarı ailem alacak da diğer parçaları Monitordür , Soğutucudur falan fistan ben alacağım.
Yük altında , oyun oynarken filan 60'ı , 70'i geçmesin yeter benim için.
O sıcaklıkları aşacağınızı çok ekstrem bir sıcak ortamınız yoksa olası görmüyorum.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
O sıcaklıkları aşacağınızı çok ekstrem bir sıcak ortamınız yoksa olası görmüyorum.
Hocam biraz daha araştırma yaparken daha uygun fiyata sistemde önerdiğiniz tüm parçaların olduğu bir sistem buldum hatta üstüne üstlük ekran kartı da bir model daha üstü. Tek sıkıntı kasa sanırım. Linkten bir kasa önerisinde bulunabilirmisiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam biraz daha araştırma yaparken daha uygun fiyata sistemde önerdiğiniz tüm parçaların olduğu bir sistem buldum hatta üstüne üstlük ekran kartı da bir model daha üstü. Tek sıkıntı kasa sanırım. Linkten bir kasa önerisinde bulunabilirmisiniz ?

5600 ile 5600X arasında 1000 TL fiyat farkına değecek performans farkı yok, 5600 kalsın yani.

Anakart olarak TUF B550M-E WiFi seçin daha iyi bir anakart.

RAM varsayılan TEAM modeli kalsın ama RGB olsun derseniz değiştirebilirsiniz. Şart değil 3600MHz.

SSD diski yükseltmenizde bir sorun yok ama +883 TL varsayılan diski yükselteceğinize o kalsın Ekstra Depolamadan aynı paraya ekstra bu diski Team MP33 512GB 1700/1400MB/s NVMe PCIe M.2 SSD ekleyin. Toplam kapasite artıyor aynı paraya.

Kasayı Cougar MX350 Mesh 700W 80+ PSU USB 3.0 ATX Mid-Tower Gaming Kasa bu ürün seçin.

Böyle 19.779,16 TL yapıyor ve gayet iyi bir sistem oluyor.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
5600 ile 5600X arasında 1000 TL fiyat farkına değecek performans farkı yok, 5600 kalsın yani.

Anakart olarak TUF B550M-E WiFi seçin daha iyi bir anakart.

RAM varsayılan TEAM modeli kalsın ama RGB olsun derseniz değiştirebilirsiniz. Şart değil 3600MHz.

SSD diski yükseltmenizde bir sorun yok ama +883 TL varsayılan diski yükselteceğinize o kalsın Ekstra Depolamadan aynı paraya ekstra bu diski Team MP33 512GB 1700/1400MB/s NVMe PCIe M.2 SSD ekleyin. Toplam kapasite artıyor aynı paraya.

Kasayı Cougar MX350 Mesh 700W 80+ PSU USB 3.0 ATX Mid-Tower Gaming Kasa bu ürün seçin.

Böyle 19.779,16 TL yapıyor ve gayet iyi bir sistem oluyor.
ssd kısmını anlamadım hocam. ne yapmam gerekiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
WD Green kalsın. Alttaki Ekstra Depolama kısmından bu diski Team MP33 512GB 1700/1400MB/s NVMe PCIe M.2 SSD ekleyin. Siz +800 TL civarına aynı kapasitede bir Samsung diske yükseltme yapıyorsunuz ama ben o WD 480GB M.2 diske ek olarak yine +800 TL civarına 512GB iyi bir marka model ekstra depolama ekliyorum. Yani 2 M.2 disk olacak ve toplamda aynı paraya 1TB kapasiteye çıkacaksınız.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Screenshot_2.png

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
WD Green kalsın. Alttaki Ekstra Depolama kısmından bu diski Team MP33 512GB 1700/1400MB/s NVMe PCIe M.2 SSD ekleyin. Siz +800 TL civarına aynı kapasitede bir Samsung diske yükseltme yapıyorsunuz ama ben o WD 480GB M.2 diske ek olarak yine +800 TL civarına 512GB iyi bir marka model ekstra depolama ekliyorum. Yani 2 M.2 disk olacak ve toplamda aynı paraya 1TB kapasiteye çıkacaksınız.
Hocam sistem de kasa olarak Cougar MX350 Mesh demişsiniz de pek güvenemedim. Sağlam mıdır? PSU'su filan iyi midir? Hava sirkülasyonu iyi midir? Belirtirseniz sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam sistem de kasa olarak Cougar MX350 Mesh demişsiniz de pek güvenemedim. Sağlam mıdır? PSU'su filan iyi midir? Hava sirkülasyonu iyi midir? Belirtirseniz sevinirim.
COUGAR markasının kasa ve PSU ürünleri F/P oranı yüksek ürünlerdir. MESH bir kasa seçecekseniz bütçeyle fazla oynamadan mantıklı tercih olan model o ürün. Yan panel temperli cam olmayabilir öyle bir versiyonu da var pleksi malzemeden olanı ona dikkat edin.

Son düzenleme:
KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
COUGAR markasının kasa ve PSU ürünleri F/P oranı yüksek ürünlerdir. MESH bir kasa seçecekseniz bütçeyle fazla oynamadan mantıklı tercih olan model o ürün. Yan panel temperli cam olmayabilir öyle bir versiyonu da var pleksi malzemeden olanı ona dikkat edin.
hocam başlıkta f/p yazmışım da herşeyi ucuz olacak diye kötü seçmeye gerek yok. ürün kötü değildir ama o kadar yaptığımız sistem bari temperli camı olsun. benim şuan ki kırık dökük kasamda bile var yani temperli cam. bir de siteye cougar mx440 gelmiş onu nasıl bulursunuz veya diğer kasalardan bir öneri yapa da bilirsiniz.

birde ssd kısmını yapmadım hocam fiyatın düşmesi için ve ekstra ssd için öyle şeyler yapmaya gerek yok. bana 2tb bir hdd ciddi manada lazım büyük dosyalar tutacağım 1tb yetmeyeceği için yapmadım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
hocam başlıkta f/p yazmışım da herşeyi ucuz olacak diye kötü seçmeye gerek yok. ürün kötü değildir ama o kadar yaptığımız sistem bari temperli camı olsun. benim şuan ki kırık dökük kasamda bile var yani temperli cam. bir de siteye cougar mx440 gelmiş onu nasıl bulursunuz veya diğer kasalardan bir öneri yapa da bilirsiniz.

birde ssd kısmını yapmadım hocam fiyatın düşmesi için ve ekstra ssd için öyle şeyler yapmaya gerek yok. bana 2tb bir hdd ciddi manada lazım büyük dosyalar tutacağım 1tb yetmeyeceği için yapmadım.
MX440 sonradan gelmiş bende gördüm +600 TL civarı eklenerek o listedeki en iyi seçenek olarak eklenebilir. +2TB HDD için WD Blue 7200rpm disk ekleyebilirsiniz. Link : WD 2TB Blue 64MB 7200rpm (WD20EZBX) Harddisk - 1.088 TL

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
TUF B550M-E WiFi iyidir gerek yok daha fazlasına. Düşürmek isterseniz anakartı B550M-A WiFi ile 600 TL kadar düşürebilirsiniz. B450 önermem almışken B550 alın.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
TUF B550M-E WiFi iyidir gerek yok daha fazlasına. Düşürmek isterseniz anakartı B550M-A WiFi ile 600 TL kadar düşürebilirsiniz. B450 önermem almışken B550 alın.
Hocam bu hafta içinde büyük ihtimal ilen alacağım bilgisayarı. Sitede kasanın galiba stoğu bitmiş.
1662030411393.png

Bunların arasından sağ üstte ki kasayı seçtim çünkü önünde 3 fan olup önü ızgaralı şekilde olan tek kasaydı, diğerlerinde cam vardı. Bu kasanın hava sirkülasyonu daha iyi olur diye düşündüm fakat sizin de fikrinizi bir almak isterim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam bu hafta içinde büyük ihtimal ilen alacağım bilgisayarı. Sitede kasanın galiba stoğu bitmiş. Ekli dosyayı görüntüle 6142
Bunların arasından sağ üstte ki kasayı seçtim çünkü önünde 3 fan olup önü ızgaralı şekilde olan tek kasaydı, diğerlerinde cam vardı. Bu kasanın hava sirkülasyonu daha iyi olur diye düşündüm fakat sizin de fikrinizi bir almak isterim.
Kasa stoğu bitmiş ama buradaki hiç kasa alınmaz o kasayı seçmeyin. Fan var ızgaralı diye sizi kandırıyor olabilir ama Frisby güç kaynağı çok kalitesizdir sistem emanet edilmez , sistemi yakabilir. Ben buradan kasa seçmek yerine hazır gelen kasanın +2 fan hediyesi ile birlikte yeteceğine inanıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
MX350 önerebilirim sadece.

Eğer PSU modeli iyi olsaydı WARCARY +2/3 fan daha alınabilirdi ama o kasa sıcak çalışıyor zaten tasarım dolayısıyla. +2 fan gerekir minimum tahliye için. Ama zaten fan çözülse bile PSU GamePower marka olduğu sürece o kasayı önermem.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
MX350 önerebilirim sadece.

Eğer PSU modeli iyi olsaydı WARCARY +2/3 fan daha alınabilirdi ama o kasa sıcak çalışıyor zaten tasarım dolayısıyla. +2 fan gerekir minimum tahliye için. Ama zaten fan çözülse bile PSU GamePower marka olduğu sürece o kasayı önermem.
Hocam linkini paylaştığım kasada çoğu şeyin stoğu bittiği için farklı bir sistem arayışına girdim.
Farklı bir sistem derken site üzerinde, yani sistem özelliklerini aynı arıyordum.
Böyle bir sistem buldum.
Sistemin ekran kartı isim olarak aynı ama ASUS'un Dual serisinden daha iyi ve sistem şuanki haliyle topladığımız halinin fiyatıyla aşağı yukarı aynı.
Bu sisteme sitedeki anakartlardan ne önerirsiniz diye size bir sormak istedim.
Bu sistem de tek sıkıntım anakart ve kasa şuan, kasaların çoğunun stoğu bitmiş o yüzden onların yakın bir zamanda geleceğini düşünüyorum fakat anakart stokta olsa bile özelleştirme kısmına koyulmamış sanırım. Ne önerirsiniz bu sistem de anakart olarak?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam linkini paylaştığım kasada çoğu şeyin stoğu bittiği için farklı bir sistem arayışına girdim.
Farklı bir sistem derken site üzerinde, yani sistem özelliklerini aynı arıyordum.
Böyle bir sistem buldum.
Sistemin ekran kartı isim olarak aynı ama ASUS'un Dual serisinden daha iyi ve sistem şuanki haliyle topladığımız halinin fiyatıyla aşağı yukarı aynı.
Bu sisteme sitedeki anakartlardan ne önerirsiniz diye size bir sormak istedim.
Bu sistem de tek sıkıntım anakart ve kasa şuan, kasaların çoğunun stoğu bitmiş o yüzden onların yakın bir zamanda geleceğini düşünüyorum fakat anakart stokta olsa bile özelleştirme kısmına koyulmamış sanırım. Ne önerirsiniz bu sistem de anakart olarak?
Bence bu sistemin fiyatı yüksek. Anakart , SSD ve Ram yükseltmeden sizin özelleştirdiğiniz fiyata RX6800 Core bile seçilebiliyor.

Benim şahsi fikrim olarak bu fiyata 3070Ti sistem almak çok daha mantıklı.

hörstduesnicht

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
PHC S class alma ( daha doğrusu 18k üstüne rx 6750 sistem alma )ne alıyorsan al bana kalırsa. Ben r5 5600 rx 6750xt skygate sistemi 17 bine aldım geçen hafta. senin yerinde olsam r5 500'lü rx 6750xt sisteme hayatta 21.767 vermem.

@Çağdaş Işık ın attığı bu sistem biraz pahalı olsa da iyi bence. https://www.incehesap.com/dynamic-x...748,34749,34750,84673,34754,34755,35091,34791. kendin toplamayacaksan bunu al bence.

Ama eğer akakçeden toplarsan her parçayı rx 6800 sistemi daha ucuza getirirsin (rx 6800 şuan 13.438' bulunuyor) . B450m anakart bile 800 tl gerisini sen hesap et.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri