Bilgisayar Topladım Değişmesi Gereken Parça var mı?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
İşlemci : İntel 12400F (Link yok çünkü bu parçadan eminim)

Gpu: Rtx 3070ti (Link yok çünkü bu parçadan eminim)

Anakart: https://www.vatanbilgisayar.com/gig...e=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel

Ram: https://www.hepsiburada.com/corsair...pvMNAIeZiBbc-dtygaUaAq3-EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Kasa: 650 w psu

Ssd: https://www.n11.com/urun/kioxia-exceria-lrc10z500gg8-500-gb-m2-ssd-1378075?magaza=garajonline&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

650 W psu yeterli mi?

Ram yeterli mi?

Ssd evet düşük ama 500 gb bana yetiyor o yüzden.

Bütçem belirli olduğu için şuan tam bütçeme böyle uygun ama uyumsuz bi parça var mı ?

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Anakart uyumlu mu yani ekran kartı ve işlemci için yardımcı olursanız sevinirim :(

Evet SSD biraz ucuz ama dediğim gibi 500 gb yetiyor ve bana bi problem çıkarmayacaksa daha fazla fiyat vermek istemiyorum

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Anakartım ramım ve psu

12400F + 3070 ti için yeterliyse almayı düşünüyorum

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Anakart uyumlu mu yani ekran kartı ve işlemci için yardımcı olursanız sevinirim :(

Evet SSD biraz ucuz ama dediğim gibi 500 gb yetiyor ve bana bi problem çıkarmayacaksa daha fazla fiyat vermek istemiyorum
Ssd ye sadece depolama olarak bakıyorsan yanılırsın okuma yazma hızı önbelleği kullandığı teknoloji çok daha önemli bunun yanında seçtiğin ssd kötü değil ama en iyiside değil biraz fiyat arttırarak okuma yazma hızını arttırabilirsin

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Ssd ye sadece depolama olarak bakıyorsan yanılırsın okuma yazma hızı önbelleği kullandığı teknoloji çok daha önemli bunun yanında seçtiğin ssd kötü değil ama en iyiside değil biraz fiyat arttırarak okuma yazma hızını arttırabilirsin
Hocam peki dediğiniz gibi yapabilirim SSD için.

Ancak benim kafama takılan, Diğer parçalarda sorun yoksa almayı düşünüyorum

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Ramler yeterli psu konusunda uzman değilim ama yeterli gelirse ucu ucuna yeterli gelir diye tahmin ediyorum 3070 ti hafif bir kart değil

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Herşey uyumlu gözüküyor, tek önerim 650w psu kaliteli ise yetecektir ama sınırda. Hem ileri için hemde sıkıntı çıkmaması açısından min. 750w psu tercih ederseniz iyi olur. Birde o ssd modeli kronik sorunlu olduğu söyleniyor.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Ramler yeterli psu konusunda uzman değilim ama yeterli gelirse ucu ucuna yeterli gelir diye tahmin ediyorum 3070 ti hafif bir kart değil
Anakart peki hocam anakartta sıkıntı var mı?

Psu için evet bende kararsız kaldım ama bulduğum kasa 650 W olmassa mecbur değiştireceğim

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Herşey uyumlu gözüküyor, tek önerim 650w psu kaliteli ise yetecektir ama sınırda. Hem ileri için hemde sıkıntı çıkmaması açısından min. 750w psu tercih ederseniz iyi olur. Birde o ssd modeli kronik sorunlu olduğu söyleniyor.

hocam psu bu kasayla beraber

Yeterli gelir mi

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Benim önerim yeni ve psu suz kasa seçimi yapmanız. Psu yu ayrı olarak almak daha mantıklı.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635

hocam psu bu kasayla beraber

Yeterli gelir mi
Anakart uyumlu, işlemciniz ve anakartınız en fazla 3200mhz destekliyor, ramlerinizin tam performansını alıyorsunuz. Psu konusunda emin olamadım, yetebilir ama internette bilgi yok, diğer arkadaşların dediği gibi psusuz bir kasa seçmeniz iyi olur. F/p 750w psu konusu açabilirsiniz.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Anakart uyumlu, işlemciniz ve anakartınız en fazla 3200mhz destekliyor, ramlerinizin tam performansını alıyorsunuz. Psu konusunda emin olamadım, yetebilir ama internette bilgi yok, diğer arkadaşların dediği gibi psusuz bir kasa seçmeniz iyi olur. F/p 750w psu konusu açabilirsiniz.
Kasanın şeklini beğendiğim için hem o kasayı hemde psuyu beraber almak istedim napmam lazım şimdi yetmiyo mu o psu

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Kasa için bahsedildiği gibi ayrı alma imkanı da var garantili 2.el bulunuyor, PSU konusunda kaliteli olan 650 ucundan kurtarır sorun olmaz ama ileriye dönük 750 daha mantıklı

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
767
nacizane önerilerim, çok daha şık ve kaliteli bileşenlerdir.
psu:
kasa:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri