İyi günler öncelikle. Benim son 2-3 aydır belki daha uzun süredir bir sorunum var. Bilgisayarımın hoparlöründen garip garip sesler geliyor. Bir süre önce bu sesler kaybolmuştu ama bugün yine geldi. sesler takırtı, fan sesi gibi, bip sesi gibi değil. bildiğin durduk yere hışırtılar geliyor, böyle boğazınız gıcıklandığında ıhım ıhım dersiniz ya öyle sesler geliyor. bugünki gelen ses bildiğin lip lüp lip lüp dile dil sesi. dil şapırtı sesi geliyor. bir 3 kere falab geldi. sonra gitti. 20 30 dk sonra ard arda 8 -9 kere yine bu dil sesi geldi. ya acaba hani bir siteden vs mi geliyor bu ses dedim. sitelerde bazen küçük pencelerde reklamlar açılıyor ya onlar gibi bir ses mi acaba dedim. ama sekmeden ses gelse normalde sekmenin üstünde ses işareti olur. chromeda ve operada var bu özellik diğerlerinde de var mı bilmiyorum. bir sekmeden ses geliorsa sekme tuşunda ses işareti oluyor ama bu sesler bende gelmeye baladığında hiç bir sekmede ses işareti yok. arka planda bu sesi çıkarabilcek aktif bir uygulama yok. sadece lol açık, bir de opera tarayıcısı açıktı. bütün sesleri kapttım ses gitti. sonra tekrar açtım aynı ses gelmeye devam etti. Ses düzeyi karıştırıcıdan lolün sesini kapattım sadece hala devam ediyordu ses. sonra operanın sesini kpaattım ses kayboldu ama operanın seini geri açınca ses geri gelmedi. yani demiştim zaten bu ses bir süre geliyor sonra ses gidiyor. o gittiği sıraya denk gelmiş olabilir. kısaca bilgisauarımdan bildiğin başka insan veya insanların sesleri geliyor durduk yere. bu bilgisayarımda casus bir yazılımvar da benim hoparlörümle ses mi gönderiyorlar bu anlama mı geliyor. böyle bir şey yapabiliyorlar mı bilmiyorum gerçi. Antivirüs programları kurdum taramalar yaptım virüs vs de çıkmıyor. ne oluyor hiç bir fikrim yok. Bana bir yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler