Bilgisayarı Kapattıktan Sonra Tekrar Açılmıyor

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Merhabalar,

sorunum bilgisayarı kapattıktan sonra power tuşuna basınca açılmıyor fakat psuyu kapatıp açtıktan veya prizden çekip tekrar taktıktan sonra basınca açılıyor ne yapmak gerekli?

PSU: Corsair RM750X
MB: Asus TUF GAMING B550M-E WIFI

cellman3092

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bu bağlantıları kontrol edin

Ekli dosyalar

• IMG_20221006_163809.jpg
    IMG_20221006_163809.jpg
    4.8 MB · Görüntüleme: 78
KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Arkadaşlar sorunum hala devam ediyor yardımcı olur musunuz? Artık yeniden başlatınca masaüstü geldiği anda geri kapanıyor bilgisayar ışıkları falan sönüyor kapanınca da power tuşuna basınca tekrar açılmıyor. Fişi çekiyorum 30 sn sonra falan geri takıyorum bu sefer açılıyor.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bios update yapın ve kabloları kontrol edin. Sorun devam ederse Güç kaynağınızı garantiye yollayın. Muhtemelen iç aksamda bir sorun vardır.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Sistemde statik elektrik olma ihtimaline karşı kasanın konumunu değiştirip bios pili aracılığıyla sıfırlama gerçekleştirir misiniz ? Uzatma kablosu kullanıyorsanız sistemin ihtiyacı olan gücü verebilecek bir kablo mu ? Garanti için amazon ile iletişime geçmelisiniz, tam bilgim yok maalesef.

Dünya geneli garanti kapsamı veren firmalar var bildiğim kadarıyla. Amazon veya PSU markanızın müşteri temsilcisi doğru desteği sağlayacaktır.

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Sistemde statik elektrik olma ihtimaline karşı kasanın konumunu değiştirip bios pili aracılığıyla sıfırlama gerçekleştirir misiniz ? Uzatma kablosu kullanıyorsanız sistemin ihtiyacı olan gücü verebilecek bir kablo mu ? Garanti için amazon ile iletişime geçmelisiniz, tam bilgim yok maalesef.

Dünya geneli garanti kapsamı veren firmalar var bildiğim kadarıyla. Amazon veya PSU markanızın müşteri temsilcisi doğru desteği sağlayacaktır.
Bios pili nerde tam olarak? Göremedim

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38

Bios pilini çıkartıp taktım düzeldi fakat secure bootu UEFI mode yapınca bir uzun iki kısa hata sesi geldi ve tekrar şuan aynı sorunu yaşıyorum.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bios pilini çıkartıp taktım düzeldi fakat secure bootu UEFI mode yapınca bir uzun iki kısa hata sesi geldi ve tekrar şuan aynı sorunu yaşıyorum.
PC kapayıp, prizden çekip RAM leri söküp yeniden takar mısın? RAM uçlarını silgi ile silmek de işe yarayabilir. Silerken nazikçe ve hafiften bastırın.
RAM'lerin doğru slotlara takıldığından emin olun, anakart kitapçığında yazılıdır (genellikle 1/3 veya 2/4 slotlar olur).
Bilgisayarı yeniden başlatınca aynı sesi veriyorsa bu sefer RAM'lerin 1 tanesini sökün yeniden başlatın, düzelirse diğer RAM'i de deneyin. Herhangi bir sorun var mı bakın. Arızalı RAM yoksa ekran kartından şüphelenebiliriz.

Son düzenleme:
KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
PC kapayıp, prizden çekip RAM leri söküp yeniden takar mısın? RAM uçlarını silgi ile silmek de işe yarayabilir. Silerken nazikçe ve hafiften bastırın.
RAM'lerin doğru slotlara takıldığından emin olun, anakart kitapçığında yazılıdır (genellikle 1/3 veya 2/4 slotlar olur).
Bilgisayarı yeniden başlatınca aynı sesi veriyorsa bu sefer RAM'lerin 1 tanesini sökün yeniden başlatın, düzelirse diğer RAM'i de deneyin. Herhangi bir sorun var mı bakın. Arızalı RAM yoksa ekran kartından şüphelenebiliriz.
Benim ramler anakartın söylediği slotlarda çalışmıyordu yan yana takmıştım öyle çalışmıştı fakat şu an çıkardım denedim diğer slotları çalışmadı. Şimdi yan yana da çalışmıyor. Tek ram takınca çalışıyor.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Benim ramler anakartın söylediği slotlarda çalışmıyordu yan yana takmıştım öyle çalışmıştı fakat şu an çıkardım denedim diğer slotları çalışmadı. Şimdi yan yana da çalışmıyor. Tek ram takınca çalışıyor.
1 3 veya 2 4 e takılması lazim yan yana problem yaratır. Asus anakartsa ram hatası sesi o aldığınız ses. Duruma göre ekran kartı için de geçerli bu durum. Ramleri temiz yumuşak silgiyle silin sorun devam ederse ram veya anakartta problem var. Bunun için ramleri tek tek deneyin.

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
1 3 veya 2 4 e takılması lazim yan yana problem yaratır. Asus anakartsa ram hatası sesi o aldığınız ses. Duruma göre ekran kartı için de geçerli bu durum. Ramleri temiz yumuşak silgiyle silin sorun devam ederse ram veya anakartta problem var. Bunun için ramleri tek tek deneyin.
Ramleri tek tek denedim 2 sinde de açıldı bilgisayar. Yumuşak silgiyle sildim bu arada. Fakat 1-3 veya 2-4 te açılmıyor. Anakart veya ram hangisinde problem olduğunu nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Ramleri tek tek denedim 2 sinde de açıldı bilgisayar. Yumuşak silgiyle sildim bu arada. Fakat 1-3 veya 2-4 te açılmıyor. Anakart veya ram hangisinde problem olduğunu nasıl anlayabilirim?
Nadir rastlanan RAM uyumsuzluğu sorunu olabilir. RAM 2'li pakette kit olarak mı satın almıştınız? Yoksa ayrı ayrı mı?
Modelleri aynı olan RAM bile bazen uyumsuz olabiliyor. Muhtemelen ikisi birlikte çalışmıyor. Kit olarak satın aldıysanız birlikte çalışmıyorlar diyerek RAM'leri garantiye göndermeyi deneyebilirsiniz. Anakart arızası da olası ancak daha da nadir arıza olur yani pek sanmıyorum.

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Nadir rastlanan RAM uyumsuzluğu sorunu olabilir. RAM 2'li pakette kit olarak mı satın almıştınız? Yoksa ayrı ayrı mı?
Modelleri aynı olan RAM bile bazen uyumsuz olabiliyor. Muhtemelen ikisi birlikte çalışmıyor. Kit olarak satın aldıysanız birlikte çalışmıyorlar diyerek RAM'leri garantiye göndermeyi deneyebilirsiniz. Anakart arızası da olası ancak daha da nadir arıza olur yani pek sanmıyorum.
Dual olarak almıştım.

burak0203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar,

sorunum bilgisayarı kapattıktan sonra power tuşuna basınca açılmıyor fakat psuyu kapatıp açtıktan veya prizden çekip tekrar taktıktan sonra basınca açılıyor ne yapmak gerekli?

PSU: Corsair RM750X
MB: Asus TUF GAMING B550M-E WIFI
Hocam buna benzer bir sorun yaşamıştım, ben de ki sorun bilgisayarı kapatıp açınca bazen windows açılmıyordu ve sürekli olarak mouse ve klavye görmüyordu. Çok uğraştıktan sonra sorunun PSU dan kaynaklandığını buldum PSU değişince sorun düzelmişti.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bios update yapın demiştim yapmışmiydiniz. Muhtemelen ramler anakartin desteklediği ürünlerden biri değil ama update ile çözülmüş olabilir

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Merhaba merak ettiğimden soruyorum arama kutusuna sistem bilgisi yazıp tıklayıp açılan pencerede BIOS Modu "Eski" mi yazıyor yoksa "UEFİ "mi?
Bir de Güvenli Önyükleme Durumu "Desteklenmiyor" mu yazıyor yoksa "Açık" mı?

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri