Bilgisayarı Kapattıktan Sonra Tekrar Açılmıyor

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Bilgisayar artık normal bir şekilde Chrome'da gezinirken aniden kapanmaya başladı yük falan yok ortada. 2 kez oldu bugün çok ilginç şeyler oluyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Ne sebep olabilir?

Bilgisayar artık normal bir şekilde Chrome'da gezinirken aniden kapanmaya başladı yük falan yok ortada. 2 kez oldu bugün çok ilginç şeyler oluyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Ne sebep olabilir?
Ayrıca ekran kartı boşta 55 derece ve kullanım %1.

Son düzenleme:

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Size yazılımsal ve basit donanımsal yardımlarımı sundum ama sizin sorunlarınız için artık sisteminizi servise vermeniz lazım daha fazla zorlamanın anlamı yok donanımsal gibi duruyor ramlar farklı slotlarda çalışmıyor ya ramlar uyumsuz ya işlemci de problem var ya da anakart iletişim yollarında.

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Size yazılımsal ve basit donanımsal yardımlarımı sundum ama sizin sorunlarınız için artık sisteminizi servise vermeniz lazım daha fazla zorlamanın anlamı yok donanımsal gibi duruyor ramlar farklı slotlarda çalışmıyor ya ramlar uyumsuz ya işlemci de problem var ya da anakart iletişim yollarında.
Servis derken herhangi bir bilgisayarcıya mı kime vereceğim? Anakart,ram, işlemciyi kendi servisine mi göndereyim?

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
En son ramları test etmiştik anakartta tek ramı tüm slotlarda denemiştik tüm slotlar tek tek ramları taktığınızda çalışıyordu değil mi?
Hayır, iki rami de ayrı ayrı diğer slotlarda tek tek denedim sadece DIMMB2'de çalıştılar.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hayır, iki rami de ayrı ayrı diğer slotlarda tek tek denedim sadece DIMMB2'de çalıştılar.
Yani iki ram da tek tek denendiğinde sadece DIMMB2 de çalışıyor diyorsunuz yani DIMMA1 DIMMA2 DIMMB1 çalışmıyor hiç bir şekilde diyorsunuz ama sisteminiz 32 gb ram ve 2 slota takılı çalışıyor burada bir sorun var madem 3 slot çalışmıyor neden 2 ram takılı ve görüyor ?

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Ysni iki ram da tek tek denendiğinde sadece DIMMB2 de çalışıyor diyorsunuz yani DIMMA1 DIMMA2 DIMMB3 çalışmıyor hiç bir şekilde diyorsunuz ama sisteminiz 16 gb ram ve 2 slota takılı çalışıyor burada bir sorun var madem 3 slot çalışmıyor neden 2 ram takılı ve görüyor ?
Bakın şimdi olayı kesin bir şekilde açıklıyorum. Evet dediğiniz gibi "tek tek" DIMMA1 DIMMA2 DIMMB3'de ramler çalışmıyor sadece DIMMB2'de çalışıyor. Fakat sadece RAMleri DIMMB2 ve DIMMB1'e beraber taktığımda açılıyor. Bende anlamıyorum niye.

Şu an böyle çalışıyor sistem. Fakat dediğim gibi herhangi bir yük yokken birden kapandı dün 2 kere ve bilgisayarı kapat tuşuna bastığımda sistemin ışıklar sönüyor fakat klavye ve mouseun ışığı duruyor.
1668001983876.png

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Bakın şimdi olayı kesin bir şekilde açıklıyorum. Evet dediğiniz gibi "tek tek" DIMMA1 DIMMA2 DIMMB3'de ramler çalışmıyor sadece DIMMB2'de çalışıyor. Fakat sadece RAMleri DIMMB2 ve DIMMB1'e beraber taktığımda açılıyor. Bende anlamıyorum niye.
En kolay ram lar uyumsuz olabilirse diye ve sökülüp başka bir pc de denemesi kolay diye ramlarınızı söküp yakınınız varsa yoksa bir servis veya bilgisayarcıya parası dahilinde 4 ram slotlu bir aynı marka anakartta denetme ihtimaliniz var mı ? "DIMMA1 DIMMB2" "DIMMB1 DIMMA2" şeklinde . Eğer böyle bir şansınız varsa en kolay ramlardan başlamak hafifi küçük getir götür sorunu yok eğer çalışıyorlarda işlemcinizi takarken yamulan ya da kırılan pinleri olabilir diye sonra işlemci oda sağlamsa anakartı denemelisiniz taki arızayı ya da arızalı parçayı bulup onu servise yollamak için , hazır sistem olsa komple sistemi yollar aldığınız yere onlar bakardı... Ama bir ihtimal format atma şansınız varsa win11 değilde win10 deneme sürümü için rufusla uefi 64 bit usb hazırlayıp bios bilini ramları söküp iyice bekledikten sonra ramları 1 3 2 4 şeklinde takıp win10 da denemek...

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
En kolay ram lar uyumsuz olabilirse diye ve sökülüp başka bir pc de denemesi kolay diye ramlarınızı söküp yakınınız varsa yoksa bir servis veya bilgisayarcıya parası dahilinde 4 ram slotlu bir aynı marka anakartta denetme ihtimaliniz var mı ? "DIMMA1 DIMMB2" "DIMMB1 DIMMA2" şeklinde .
Aynı marka derken aynı model mi? Yoksa herhangi bir Asus anakart mı? Eğer aynı modelse bulmam biraz zor olabilir.
Format atma şansınız varsa win11 değilde win10 deneme sürümü için rufusla uefi 64 bit usb hazırlayıp bios bilini ramları söküp iyice bekledikten sonra ramları 1 3 2 4 şeklinde takıp win10 da denemek...
Bu maalesef pek olası değil çünkü bilgisayarda 700gb veri var (oyunlar, fotoğraflar vs.) tekrar yüklemek uğraştırır. Ama bu seçeneği en son ram işi de olmazsa deneyebilirim.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Aynı marka derken aynı model mi? Yoksa herhangi bir Asus anakart mı? Eğer aynı modelse bulmam biraz zor olabilir.

Bu maalesef pek olası değil çünkü bilgisayarda 700gb veri var (oyunlar, fotoğraflar vs.) tekrar yüklemek uğraştırır. Ama bu seçeneği en son ram işi de olmazsa deneyebilirim.
tamam çünkü yazılımsal olsa bile bios sıfırlamakla çözemedik biosunuz güncel demiştiniz yanlış değilsem siz ramları alıp aynı marka model bulursanız çok iyi olmazsa marka aynı ama 4 slotlu olsun bakın 2 slotlu da bir sıkıntı görünmeyebilir şu an sizde de aynı şekilde 4 slotlu da deneyin çünkü ramlar aynı marka model bazlı bile resmi desteği değişiyor bazen.
700gb veri den fotoğraflarınızı ve oyun kayıt dosyalarını harici bir diske yedekleyin geçen gün ben 1tb lık diskte sorun yaşadım acamayınca 1 aylık yedeği alınmamış veri gitti oyun save leri ve bazı bilgiler ama gitti işte yapacak bir şey yok diyorsun.

Tahasurislayer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar,

sorunum bilgisayarı kapattıktan sonra power tuşuna basınca açılmıyor fakat psuyu kapatıp açtıktan veya prizden çekip tekrar taktıktan sonra basınca açılıyor ne yapmak gerekli?

PSU: Corsair RM750X
MB: Asus TUF GAMING B550M-E WIFI
Benzer bir sorun yaşamıştım Psu ve Kasayı değiştirince sorun ortadan kalkmıştı
Bilgisayarı kapatınca açamamayı kasanın statik elektrik tutmasından kendiliğinden kapanmasıda psudan olmuştu bende

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Benzer bir sorun yaşamıştım Psu ve Kasayı değiştirince sorun ortadan kalkmıştı
Bilgisayarı kapatınca açamamayı kasanın statik elektrik tutmasından kendiliğinden kapanmasıda psudan olmuştu bende
Yalnız atladığınız bir nokta var. Burada PC çalışıyor. RAM slotlarında problem var gibi. PSU ihtimali bu durumda yok bence. Herkesin reset veya açılmama problemi aynı sebeple olmuyor malesef.

@bolib945 Bilgisayara farklı RAM kiti bulursanız deneyin. Sorun çözülüyorsa RAM kaynaklı olabilir probleminiz. Çözülmüyorsa ve sorun devam ediyorsa anakarttan problem vardır büyük ihtimalle.
BIOS en son sürümde olsa dahi siz yine de bir kez daha BIOS yüklemesi yapabilirsiniz. Sorun yazılımsal ise belki çözebilir. Denemekten zarar gelmez.

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Arkadaşlar rami deneyemedim maalesef fakat şu an da bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar kapanıyor ve ekrana sistem başlatılırken gelen Asus yazısı geldiği anda kapanıyor ve power tuşuna bastığımda tekrar açılmıyor. Tekrar açılması için prizden çekip tekrar takmam gerekiyor bunu zaten başta söyledim kapanması zaten bir sorun birde geri açılmıyor. Bu durum kapat tuşuna bastığımda da geçerli. "Bilgisayarı kapat" tuşuna bastığım anda bütün ışıklar ve ekran gidiyor ve geri açılmıyor. Prizden çekip geri takmak gerekiyor. Yani ben bu sorundan delirdim win11 formatladım win10 yükledim yine aynı win10 kurarken bile kendini kapatıyor sistem kaç kere bios pilini çıkardım anca kurabildim win10'u yani ne yapacağım bilmiyorum. Ekran kartı driverını kurarken bile cebelleştim bilgisayarı düzgünce yeniden başlatamıyorum ki..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri