Ram olabilir anakart olabilir işlemci olabilir o yüzden aldığınız yerle iletişime geçmeniz yönünde tavsiye verebilirim.Peki sizce açılmama sorunu RAMler mi ki? RAMleri ben bir süre böyle kullandım açılmada bir sorun yoktu.
Ram olabilir anakart olabilir işlemci olabilir o yüzden aldığınız yerle iletişime geçmeniz yönünde tavsiye verebilirim.Peki sizce açılmama sorunu RAMler mi ki? RAMleri ben bir süre böyle kullandım açılmada bir sorun yoktu.
Ayrıca ekran kartı boşta 55 derece ve kullanım %1.Bilgisayar artık normal bir şekilde Chrome'da gezinirken aniden kapanmaya başladı yük falan yok ortada. 2 kez oldu bugün çok ilginç şeyler oluyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Ne sebep olabilir?
Size yazılımsal ve basit donanımsal yardımlarımı sundum ama sizin sorunlarınız için artık sisteminizi servise vermeniz lazım daha fazla zorlamanın anlamı yok donanımsal gibi duruyor ramlar farklı slotlarda çalışmıyor ya ramlar uyumsuz ya işlemci de problem var ya da anakart iletişim yollarında.
Servis derken herhangi bir bilgisayarcıya mı kime vereceğim? Anakart,ram, işlemciyi kendi servisine mi göndereyim?Size yazılımsal ve basit donanımsal yardımlarımı sundum ama sizin sorunlarınız için artık sisteminizi servise vermeniz lazım daha fazla zorlamanın anlamı yok donanımsal gibi duruyor ramlar farklı slotlarda çalışmıyor ya ramlar uyumsuz ya işlemci de problem var ya da anakart iletişim yollarında.
Sisteminizi parça parça mı satın aldınız?Servis derken herhangi bir bilgisayarcıya mı kime vereceğim? Anakart,ram, işlemciyi kendi servisine mi göndereyim?
Evet.Sisteminizi parça parça mı satın aldınız?
En son ramları test etmiştik anakartta tek ramı tüm slotlarda denemiştik tüm slotlar tek tek ramları taktığınızda çalışıyordu değil mi?
Hayır, iki rami de ayrı ayrı diğer slotlarda tek tek denedim sadece DIMMB2'de çalıştılar.En son ramları test etmiştik anakartta tek ramı tüm slotlarda denemiştik tüm slotlar tek tek ramları taktığınızda çalışıyordu değil mi?
Yani iki ram da tek tek denendiğinde sadece DIMMB2 de çalışıyor diyorsunuz yani DIMMA1 DIMMA2 DIMMB1 çalışmıyor hiç bir şekilde diyorsunuz ama sisteminiz 32 gb ram ve 2 slota takılı çalışıyor burada bir sorun var madem 3 slot çalışmıyor neden 2 ram takılı ve görüyor ?Hayır, iki rami de ayrı ayrı diğer slotlarda tek tek denedim sadece DIMMB2'de çalıştılar.
Bakın şimdi olayı kesin bir şekilde açıklıyorum. Evet dediğiniz gibi "tek tek" DIMMA1 DIMMA2 DIMMB3'de ramler çalışmıyor sadece DIMMB2'de çalışıyor. Fakat sadece RAMleri DIMMB2 ve DIMMB1'e beraber taktığımda açılıyor. Bende anlamıyorum niye.Ysni iki ram da tek tek denendiğinde sadece DIMMB2 de çalışıyor diyorsunuz yani DIMMA1 DIMMA2 DIMMB3 çalışmıyor hiç bir şekilde diyorsunuz ama sisteminiz 16 gb ram ve 2 slota takılı çalışıyor burada bir sorun var madem 3 slot çalışmıyor neden 2 ram takılı ve görüyor ?
En kolay ram lar uyumsuz olabilirse diye ve sökülüp başka bir pc de denemesi kolay diye ramlarınızı söküp yakınınız varsa yoksa bir servis veya bilgisayarcıya parası dahilinde 4 ram slotlu bir aynı marka anakartta denetme ihtimaliniz var mı ? "DIMMA1 DIMMB2" "DIMMB1 DIMMA2" şeklinde . Eğer böyle bir şansınız varsa en kolay ramlardan başlamak hafifi küçük getir götür sorunu yok eğer çalışıyorlarda işlemcinizi takarken yamulan ya da kırılan pinleri olabilir diye sonra işlemci oda sağlamsa anakartı denemelisiniz taki arızayı ya da arızalı parçayı bulup onu servise yollamak için , hazır sistem olsa komple sistemi yollar aldığınız yere onlar bakardı... Ama bir ihtimal format atma şansınız varsa win11 değilde win10 deneme sürümü için rufusla uefi 64 bit usb hazırlayıp bios bilini ramları söküp iyice bekledikten sonra ramları 1 3 2 4 şeklinde takıp win10 da denemek...Bakın şimdi olayı kesin bir şekilde açıklıyorum. Evet dediğiniz gibi "tek tek" DIMMA1 DIMMA2 DIMMB3'de ramler çalışmıyor sadece DIMMB2'de çalışıyor. Fakat sadece RAMleri DIMMB2 ve DIMMB1'e beraber taktığımda açılıyor. Bende anlamıyorum niye.
Aynı marka derken aynı model mi? Yoksa herhangi bir Asus anakart mı? Eğer aynı modelse bulmam biraz zor olabilir.En kolay ram lar uyumsuz olabilirse diye ve sökülüp başka bir pc de denemesi kolay diye ramlarınızı söküp yakınınız varsa yoksa bir servis veya bilgisayarcıya parası dahilinde 4 ram slotlu bir aynı marka anakartta denetme ihtimaliniz var mı ? "DIMMA1 DIMMB2" "DIMMB1 DIMMA2" şeklinde .
Bu maalesef pek olası değil çünkü bilgisayarda 700gb veri var (oyunlar, fotoğraflar vs.) tekrar yüklemek uğraştırır. Ama bu seçeneği en son ram işi de olmazsa deneyebilirim.Format atma şansınız varsa win11 değilde win10 deneme sürümü için rufusla uefi 64 bit usb hazırlayıp bios bilini ramları söküp iyice bekledikten sonra ramları 1 3 2 4 şeklinde takıp win10 da denemek...
tamam çünkü yazılımsal olsa bile bios sıfırlamakla çözemedik biosunuz güncel demiştiniz yanlış değilsem siz ramları alıp aynı marka model bulursanız çok iyi olmazsa marka aynı ama 4 slotlu olsun bakın 2 slotlu da bir sıkıntı görünmeyebilir şu an sizde de aynı şekilde 4 slotlu da deneyin çünkü ramlar aynı marka model bazlı bile resmi desteği değişiyor bazen.Aynı marka derken aynı model mi? Yoksa herhangi bir Asus anakart mı? Eğer aynı modelse bulmam biraz zor olabilir.
Bu maalesef pek olası değil çünkü bilgisayarda 700gb veri var (oyunlar, fotoğraflar vs.) tekrar yüklemek uğraştırır. Ama bu seçeneği en son ram işi de olmazsa deneyebilirim.
Benzer bir sorun yaşamıştım Psu ve Kasayı değiştirince sorun ortadan kalkmıştıMerhabalar,
sorunum bilgisayarı kapattıktan sonra power tuşuna basınca açılmıyor fakat psuyu kapatıp açtıktan veya prizden çekip tekrar taktıktan sonra basınca açılıyor ne yapmak gerekli?
PSU: Corsair RM750X
MB: Asus TUF GAMING B550M-E WIFI
Nasıl tespit ettin peki?Benzer bir sorun yaşamıştım Psu ve Kasayı değiştirince sorun ortadan kalkmıştı
Bilgisayarı kapatınca açamamayı kasanın statik elektrik tutmasından kendiliğinden kapanmasıda psudan olmuştu bende
Yalnız atladığınız bir nokta var. Burada PC çalışıyor. RAM slotlarında problem var gibi. PSU ihtimali bu durumda yok bence. Herkesin reset veya açılmama problemi aynı sebeple olmuyor malesef.Benzer bir sorun yaşamıştım Psu ve Kasayı değiştirince sorun ortadan kalkmıştı
Bilgisayarı kapatınca açamamayı kasanın statik elektrik tutmasından kendiliğinden kapanmasıda psudan olmuştu bende
Yaptım fakat bir gelişme yok.BIOS en son sürümde olsa dahi siz yine de bir kez daha BIOS yüklemesi yapabilirsiniz. Sorun yazılımsal ise belki çözebilir. Denemekten zarar gelmez.
Arkadaşlara bir sorayım bakayım.Bilgisayara farklı RAM kiti bulursanız deneyin.